GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ MANCINI: "BU GECE YA DA YARIN SABAH VALİZLERİMİ TOPLAYIP GİDEBİLİRİM. GÖRDÜKLERİMDEN DOLAYI ARTIK KALAMAM"

Serhan TÜRK/İSTANBUL, ()

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Bursaspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin "Tribünlerden istifa sesleri yükseldi" demesi üzerine yarın sabah valizlerini toplayıp ayrılabileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Buradan gitmek benim için sorun değil. Bu akşam da gidebilirim, yarın sabah da gidebilirim. Benim gitmemi isteyen taraftarlar olabilir. Ben onların fikirlerine saygı duyuyorum. Benim de aynı şekilde fikirlerime saygı duyulsun. Buraya gelirken, geleceğin takımını oluşturmak teklif edildi. Geleceğin takımını kurma düşüncesi beni cezbetti. Burada bir şeyleri kurmak için uygun ortam bulunmuyor. Buraya çalışmak için geldim. Geleceğin takımını kuralım diye geldim. Taraftarların tepkisini dinlemek zorunda değilim. Bu gece ya da yarın sabah valizlerimi toplayıp gidebilirim. Buraya yeni bir proje oluşturmak için geldim, hakaretleri dinlemek için gelmedim. 4 ayda bir takım kurulamaz."

"Bu kadar tepkiye rağmen sabır gösterip kalacak mısınız" sorusuna da Mancini, "Bana soruyorsanız, hayır. Yani buraya geliyorsunuz, son iki maçı düşünün, Kayserispor maçını kazanmamız lazımdı ama olmadı. Bursaspor maçında da berabere kaldık. Neden buraya geldim, projeyi inandığım için. Gördüklerimden dolayı artık kalamam" yanıtını verdi.

Roberto Mancini, maçla ilgili de, "Çok söylenecek bir şey yok. Oynadık, iki gol attık. Sonrasında kötü oynayarak iki gol yedik ve maçı berabere bitirdik" ifadesini kullandı.

İtalyan teknik adam, bazı basın mensuplarının yalan yanlış haberler yazdığını da iddia ederek, "Benim oyuncularla ilgili hiçbir problemim yok. Ama birçok oyuncu ile aramda sorun varmış gibi yazılıyor. Yerli veya yabancı oyuncular arasında sorun var mı, onlara sormak lazım. Ben onlar arasında sorun olduğunu görmüyorum. Doğru haberleri yazmayanların mesleklerini değiştirmesi lazım" diye konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Alex Telles, maça iyi başladıklarını ve birçok şans bulduklarını belirterek, "Böyle bir oyunda birçok pozisyona giriyorsunuz. Rakibiniz golleri buluyor. Berabere bitti. Karamsar tablo çizmenin anlamı yok. Orada alınacak 1-0'lı galibiyet bizi finale götürecektir" dedi.

İzet Hajrovic de şanssız bir maç yaşadıklarını vurgulayarak, "2-0 öne geçtik, sonrasında rakip 2-2'yi bulduk. Girdiğimiz pozisyonlarda golü atmak lazımdı. Ne yazık ki olmadı. Bizim için Türkiye Kupası önemli. Elimizden geleni yapacağız. Bursaspor şanslı gözüküyor. Artık bir kenara bırakıp finale kalmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

BURSASPOR TEKNİK SORUMLUSU BUZ: "BANA GÖRE FARKI KAÇIRAN TARAF OLDUK"

Bursaspor Teknik Sorumlusu İrfan Buz ise avantajlı skordan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Önemli bir maç oynadık. Hocamız ayrılmıştı, zor anlar yaşadık. Başkanımız bize her zaman destek oldu. Biz onların bu desteğine karşılık veremiyorduk. Bugün bu müsabakadan evvel oyuncularla konuştuk. Bu maçın önemini onlara anlattık. Bursaspor taraftarının beklentisini onlara ifade ettik. Sonuç ne olursa olsun Bursaspor formasını terletmelerini söyledik. Oyuncularımız inanılmaz mücadele gösterdi. Bana göre farkı kaçıran taraf olduk. İlk devre Galatasaray pozisyonları buldu. Biz de girdiğimiz pozisyonları atsaydık, fark bile olurdu. 2-0 geriden 2-2'ye getirmek çok önemliydi."

İrfan Buz, karşılaşmanın iki ayaklı olduğunu vurgulayarak, "Biz birinci ayağı oynadık. Bu sene bu kupayı mutlaka Bursa'ya getirmek istiyoruz, hedefimiz budur. Bursa'ya güzel bir gün yaşatmak istiyoruz. Finali geçtikten sonra kazanmak istiyoruz. Kupayı kazanmamız inanılmaz olur" dedi.

Kaleci Frey de çok önemli bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, "Alacağımız pozitif sonuç bizim için çok önemliydi. Buradan beraberlik çıkardık. Uzun bir aradan sonra takım ruhu ile oynadık. Bunun sonucunu da gördük" şeklinde konuştu.

Taiwo da şunları söyledi:

"İyi bir skor aldık. Gerçekten çok mutluyuz. Sahada ne yapmamız gerektiğini biliyorduk. Bunları sahaya yansıttığımız için çok mutluyuz."

BURSASPOR'UN PRENSİPTE ANLAŞTIĞI BALIÇ: "FUTBOLCULAR MÜTHİŞ BİR MÜCADELE VERDİ"

Bu arada Bursaspor'un teknik direktörlük için prensipte anlaştığı Borsa Hersek Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Elvir Baliç, karşılaşmayı Türk Telekom Arena'da izledi. Maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Baliç, "Çok önemli bir maçtı ve 2-0 geriye düştükten sonra berabere kaldık. Futbolcular, müthiş bir mücadele verdi. Özellikle ilk yarıda önemli pozisyonlar yakaladık ama değerlendiremedik. İkinci yarı da yüksek bir tempo vardı. Özellikle Galatasaray gibi bir takıma karşı 2-0'dan sonra beraberliği yakalamak kolay değil. Kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah ileride çok daha iyi olacağız" diye konuştu.

Baliç, Bursaspor'da ne gibi eksiklikler gördüğüyle ilgili bir soruya da, "Daha yeni geldik. İlk önce antrenmanlara katılalım, daha sonra da eksikleri değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

Elvir Baliç, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda mücadele edecek Bosna Hersek Milli Takımı'ndaki görevinin de devam ettiğini açıkladı.

st (os)