MANCİNİ: ERAY BUGÜN ÇOK İYİ OYNADI KOPENHAG TEKNİK DİREKTÖRÜ SOLBAKKEN: GALATASARAY KARŞISINDA PEK ZORLANMADIK  Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, bir üst tura çıkmak için son maçta Juventus'u yenmek zorunda olduklarını söyledi.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Kopenhag'a deplasmanda 1-0 mağlup olduğu maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Mancini, konsatrasyon eksikliği nedeniyle gol yediklerini belirterek, "Maça kötü başladık. Rakibi hafife almadık. Sadece maçın başında kötü bir gol yedik ve bunu çeviremedik. Oyunda zaten pozisyonlar buluyorduk. Birçok kişi için ileriye daha çok adam koymak daha doğru olabilir, ancak biz forvetlerimizin arkasına oyuncu yerleştirdik. Doğru yaptığımı düşünüyorum" dedi.

Son maçta Juventus'u yenmek zorunda olduklarını vurgulayan Mancini, şunları söyledi:

"Grup, Real Madrid ve Juventus olduğu için zaten zor bir gruptu. Bugün kazansaydık, son maçta Juventus'la berabere kalsaydık üst tura çıkacaktık. Bizim için bu maçta berabere kalmak da işimize yaramıyordu. Yine bir üst tur için Juventus'u yenmek zorundayız."

"Oyuncuların aklı, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçta mıydı?" sorusuna İtalyan teknik adam, "Bu bir Şampiyonlar Ligi karşılaşması. Zannetmiyorum ki oyuncularımın aklı Fenerbahçe maçında olsun" yanıtını verdi.

Mancini ayrıca, Muslera'nın sakatlığında forma giyen kaleci Eray'ın bugün çok iyi oynadığını sözlerine ekledi.

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Emmanuel Eboue, çok pozisyon bulduklarını belirterek, "Maçı kazanmayı hak etmiştik ama futbol bu, olmayınca olmuyor. Gruptan çıkma şansımız devam ediyor. İyi oynuyoruz ve inanırsak gruptan çıkabiliriz. Artık bu maçı unutmaya çalışıp, Fenerbahçe ile oynayacağımız maça odaklanmalıyız" dedi.

Didier Drogba da iyi oynadıklarını ancak iyi bir sonuçla ayrılamadıklarını ifade ederek, grupta her şeyin olabileceğini ve şanslarının sürdüğünü söyledi.

Kaleci Eray İşcan, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına çıktığını vurgulayarak, "Biraz heyecanım vardı ama Taffarel ve Mancini bana stres yapmamamı söyledi. Bana güvendiler ve ben de elimden gelenin en iyisin yapmaya çalıştım" diye konuştu.

Eray, maçla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Erken gol yediğimiz için moral ve motivasyonumuz düştü. İkinci yarıda takım kendine gelmeye başladı. İyi bir maç oynadığımızı düşünüyorum. Çok gol pozisyonuna girdik ama atamadık. Önümüzdeki maçlara bakacağız.

KOPENHAG TEKNİK DİREKTÖRÜ SOLBAKKEN: "GALATASARAY KARŞISINDA PEK ZORLANMADIK"

Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken ise, bugün Galatasaray karşısında pek zorlanmadıklarını ifade ederek, "İlk 30 dakikada iyi oynayan bizdik. Güzel pozisyonlar yarattık. Her an 2-0 da olabilirdi bu maç. Kontrollü oynadık. İkinci yarının sonlarına doğru yorgun düştük. Takımımla gurur duyuyorum, henüz her şeyin bitmediğini gösterdi. Diğer takımlar kendilerini rahat hissetmesin."

-MAÇTAN NOTLAR-

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, eşi ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte karşılaşmadan 4 saat önce özel uçağıyla Kopenhag'a gelerek, maçı statta birlikte izlediler.

Karşılaşmanın ardından Galatasaraylı taraftarlar ve güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda bazı taraftarlar hafif şekilde yaralandı.

Öte yandan maçı izlemek için Kopenhag tribünlerinden bilet alan Türk taraftarlara, Galatasaray'a ait forma ve atkılarla stada girmelerine izin verilmedi. Galatasaraylı taraftarlar, forma ve atkıları çıkardıktan sonra maçı izleyebildi. kç-üt-st (os/fg)