GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, Kardemir Karabükspor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hep kazanmaya oynayan büyük bir kulüp olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Ben burayı seviyorum, çünkü aynı İtalya gibi. Herkes her şeyi biliyor. Ben takımımı kazanmak için oynatan bir hocayım. Galatasaray da hep kazanmaya oynayan büyük bir kulüp. Bazen sonuçlar istediğiniz gibi olmayabilir, ama önemli olan varılacak son nokta. Bu durum benim üzerimde baskı yaratmıyor. Galatasaray sadece bir oyuncunun topu karşıya taşıyacağı bir takım değil. Bunun takım olarak yapılması gerek." Mancini, Bruma'nın dün milli takımdan döndüğü için kadroda yer almadığını, savunmada sıkıntı olması nedeniyle de yabancı tercihini Dany'den yana kullandığını söyledi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'la yapacakları karşılaşmada kadronun değişebileceğini de vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Üç günde bir maç yapan takımlar için milli takımdan dönen oyuncuların yorgun olması önemli bir faktör. Şimdi toparlanmaları için yeterli zaman var. Son antrenmanımızda hangi oyuncumuzun daha iyi durumda ve dinç olduğuna bakacağız" diye konuştu.
Mancini, 2 gol atarak galibiyetin baş mimarı olan Wesley Sneijder için mutlu olduğunu ifade ederek, "Sneijder de Drogba gibi oyunun kaderine etki yapan bir oyuncu. Böyle bir futbolcu olduğunu göstermeye başladı" dedi. İtalyan teknik adam Hamit Altıntop'un takıma mümkün olduğunca çabuk dönmesini istediğini de ifade etti.
Galatasaray'ın başında üçüncü maçını geride bıraktığını hatırlatan Mancini, "Ama bu maç için tam takım olarak sadece dün çalışabildik. Zamana ihtiyacımız var. Elimde sihirli bir değnek yok. Zamanla ve çalışmayla daha iyi duruma geleceğiz" dedi.
Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Kardemir Karabükspor maçının zor geçeceğini bildiklerini belirterek, "Çünkü bize hep zorluk çıkaran bir takım. Geçen sezon bizi yenmişlerdi. Uzun bir aradan sonra galip gelmek bizim için önemliydi. Şimdi çarşamba günü yapacağımız önemli Kopenhag maçı var" dedi.
Sabri Sarıoğlu ise Mancini'nin sistemine uyum sağlamak için çalıştıklarını ifade ederek, "Her hocanın kendisine göre sistemi vardır ve her hoca kendi sistemini oynatmaya çalışır. Biz de antrenmanlarımızda bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz, elimizden geldiğince kendimizi geliştirmeye ve bunu sahaya yansıtmaya çabalıyoruz" şeklinde konuştu.
TOLUNAY KAFKAS: "İYİ OYNAYIP DA KAYBETMEKTEN YORULDUK"
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise, iyi oyunlarını sonuca yansıtamadıklarını belirterek, "Karşılaşmanın büyük bir bölümünde kontrolü elimizde tuttuk. Oyunun içinde hem hücumda hem de savunmada istediklerimizi yaptık. Gol fırsatları da bulduk. 10 kişi kalmamıza rağmen oyuncularımız elinden gelen mücadeleyi verdi ve söylediklerimizi harfiyen yerine getirdiler. Artık iyi oynayıp da kaybetmekten yorulduk. Bu bir takım için iyi bir şey değil" dedi.
Kafkas, Galatasaray'ı galibiyetinden dolayı tebrik ettiğini ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde yapacağı karşılaşmada başarılar dilediğini ifade etti.
Kardemir Karabüksporlu futbolcu Lualua ise mağlubiyet nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, "Bu mağlubiyeti hak etmedik. Çok iyi bir futbol ortaya koyduk ama olmayınca olmuyor. Hakem bugün kötü bir yönetim ortaya koydu" şeklinde konuştu.
Maçın sonunda hakemlere gösterdiği tepkinin sorulması üzerine Lualua, "Gerçekten çok kötülerdi, o yüzden bir tepki ortaya koydum. Hakem maçta biraz taraflı bir yönetim ortaya koydu. Adil bir yönetim göstermeleri gerekiyordu. Bu nedenle tepki gösterdim" şeklinde konuştu.
Kaleci Boy Waterman da iyi mücadele ettiklerini, ancak hak etmedikleri bir sonuç aldıklarını söyledi.

KÇ (OS/RT)