GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, Ziraat Türkiye Kupası'nda Sanica Boru Elazığspor'u 3-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen

basın toplantısında, transfer çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Takıma çok sayıda genç oyuncuyu transfer etmemizin, köklü bir değişiklik olarak nitelendirilmemesi gerek. Takımda inanılmaz düzeyde köklü bir değişim yok. Gençleştirme anlamında takviyeler var ama ilk 11'de 10 oyuncunun değişeceği anlamına gelmez. Alternatif olarak düşünülerek aramıza katılan isimler de var. Stoper mevkisi için birkaç oyuncu üzerinde çalışıyoruz. Bu mevkiye bir oyuncu almak istiyoruz."

Karşılaşmada ilk 11'de oynayan Dany Nounkeu'nun Gaziantepspor'a kiralanmasıyla ilgili de Mancini, "Dany iyi bir insan ve futbolcu ama maalesef Federasyon'un yabancı oyuncu kuralından dolayı bizde oynaması söz konusu değil. Önünde Dünya Kupası da var ve oynayabileceği bir takıma gitmesi ve devamlı oynaması onun için daha iyi" diye konuştu.

Roberto Mancini, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıda forma giyemeyen Didier Drogba'nın durumunun ciddi olmadığını açıklayarak, "Drogba, aynı ağrı hissettiği bölgeye daha önce de darbe aldı ve tedbir amaçlı olarak ikinci yarıda oynamadı. Drogba'nın, iki güne kadar düzelmesini bekliyoruz" dedi.

Mancini, takımda kaptanlık bandını son maçlarda farklı oyuncuların taktığının hatırlatılıp, takım kaptanın kim olduğunun sorulması üzerine de, "Evet son maçlarımızda farklı kaptanlarla oynadık. Ben bunu bir ödül olarak nitelendiriyorum. Oyuncum iyi bir performans sergilediğinde kaptanlık için tercihimi ondan yana kullanıyorum. Bu nedenle farklı oyuncuları kaptan olarak gördük ve bundan sonra da görebiliriz. Sabri Sarıoğlu da iyi bir oyuncu. İyi oynadığında mutlaka kaptanlığı alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın son maçlarda gol yollarında yaşadığı sıkıntıyla ilgili de İtalyan teknik adam, "Son vuruşlarda hem şansımızın yanımızda olması lazım hem de bizim maçlara iyi hazırlanmamız lazım. Bu olmadığında sıkıntı yaşıyoruz. Bugün son vuruşlarda iyiydik ama ne olursa olsun bu konuda daha etkili olmalıyız" şeklinde konuştu.

Sarı kırmızılı futbolcu Emre Çolak da şöyle konuştu:

"Uzun zaman sonra antrenmanda çalıştığımız ve hocamızın istediği şeyleri sahaya yansıttık. Böyle mücadele ettiğimiz zaman hiçbir maçta zorlanacağımızı tahmin etmiyorum. İnşallah önümüzdeki maçlarda da galibiyetlere devam ederiz.

Altyapıdan son dönemde fazla oyuncu çıkmamasıyla ilgili bir soruya Emre Çolak, "Galatasaray takımı hep altyapıdan gelen oyuncularıyla konuşulurdu, bu sene sayı az. Bununla ilgili yorum yapmak bana düşmez ama inşallah Semih Kaya gibi, benim gibi Sabri ağabey gibi bir çok oyuncu çıkar. Daha iyi oyuncular altyapıdan gelir. Galatasaray altyapıdan oyuncusu çok olduğu zamanlarda başarılar yakaladı" yanıtını verdi.

Ceyhun Gülselam, maçın zor olacağını bildiklerini ve iyi konsantre olduklarını vurgulayarak, "Güzel bir maçtı ve galip geldiğimiz için mutluyuz. Kendime olan güvenim yerinde. Hocam da sağ olsun şans veriyor ve ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kendimi iyi hissediyorum" dedi.

Ceyhun, Kayserispor'dan gelen teklifi reddetmesiyle ilgili de şunları söyledi:

"Geçen sezonun ikinci yarısını orada geçirmiştim. Beni istemelerini normal karşılıyorum ama burada da şans yakaladım. Mutluyum ve iyi de gidiyor. Ayrılmayı düşünmüyorum."

SANICA BORU ELAZIĞSPOR ANTRENÖRÜ SARALOĞLU: "RAKİBİN KADRO DERİNLİĞİ BİZDEN DAHA İYİ OLDUĞU İÇİN BÖYLE BİR SONUÇ ORTAYA ÇIKTI"

Sanica Boru Elazığspor Antrenörü İrfan Saraloğlu Galatasaray maçında en azından beraberlik hedeflediklerini ifade ederek, "İlk yarının ortalarında kaçırdığımız bir gol fırsatı vardı. Değerlendirseydik takımımızın direnci artacaktı. Önümüzdeki lig maçı bizim için daha önem taşıyor ve bu nedenle takım kurgusunda değişiklik yapıp, genç oyunculara şans verdik. Rakibin kadro derinliği bizden daha iyi olduğu için böyle bir sonuç ortaya çıktı" dedi.

Saraloğlu, Galatasaray'ın ilk golden sonra moral üstünlüğünü ele aldığını, sonrasında oyunun kendi lehlerine gelişmediğini belirterek, kupada kalan maçlarını kazanarak gruptan çıkabileceklerini söyledi.

Elazığsporlu futbolculardan Muhammed Ali Doğan, Galatasaray karşısına 1 puan parolasıyla çıktıklarını, ancak istediklerini alamadıklarını vurguladı. , Tanju Kayhan da şunları söyledi:

"Skor 1-0 olana kadar iyi oynadık. Daha sonra istediklerimizi yapamadık. Gruptan hala çıkma yansımız var. Bizim için lig daha önemli ve orada aynı hataları yapmamamız lazım." kç (os)