Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul- Galatasaray-Beşiktaş derbisi maçın skorunun dışında yine perde arkasındaki olaylarla çok konuşulan bir mücadele oldu. Semih Kaya'nın Fair Play'e aday hareketi birçok olayın önüne geçerken, Galatasaray'da galibiyetin yanısıra devre arası transferlerinden Alex Telles ile Veysel Sarı'nın derbide çok iyi oynamaları ayrı bir sevinç oluşturdu.

Dev derbi pozisyon kısırlığı açısından öne çıkarken maçın skorunu penaltının belirlemesi dramatik oldu. G.Saray adına penaltıyı yaptıran ve mükemmele yakın oynayan Veysel Sarı'nın ilginç bir transfer hikayesi var. Veysel Sarı'yı sezon başı transfer döreminde Beşiktaş istemişti. Bizzat Başkan Fikret Orman oyuncunun menacerlari ile görüşerek Veysel Sarı'yı istemişti. Ancak Başkan'a rağmen futbol direktörü Önder Özen ve futbolcu izleme komitesinden Fikret Demirer Veysel'İ istemeyip, yetersiz raporu verdiler. Önder Özen Gaziantepspor'dan Serdar Kurtuluş'un transferinde ısrar etti. Sonuçta başkan Fikret Orman'da göreve getirdikleri Önder Özen'i ezmemek adına, bu transferde futbol direktörünü dinlemeyi tercih etti. Serdar Kurtuluş 1.8 milyon eroya transfer edilirken, Veysel Sarı için o dönemde Eskişehirspor Başkanı olan Halil Ünal 1,5 milyon euro istemişti.

Önder Özen'in istemediği Veysel Sarı devre arasında 750 bin euro maliyetle G.Saray kadrosuna katıldı. Veysel Sarı devre arası kampına katılmamasına rağmen 20 günde form tuttu ve Eboue ile Sabri'yi yedek bırakarak formayı kaptı. Beşiktaş'ta ise teknik direktör Slaven Bilic, Sneijder ve Telles karşısında güvenmediği için Serdar Kurtuluş'u tercih bile etmeyip, Necip Uysal'ı sağbek olarak sahaya sürdü.

G.Saray şimdi Veysel Sarı gibi çok yönlü bir oyuncuyu 750 bin euroya renklerine katmanın keyfini yaşarken, bu transferde dolaylı da olsa kendilerine katkı sağlayan Beşiktaş Futbol direktörü Önder Özen'i minnetle anıyor!.. KÇ (UD)