Beko Basketbol Ligi'nin 9. haftası Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan derbi mücadele ile kapandı. Karşılaşma sonunda gülen taraf 72-62'lik skorla Galatasaray Liv Hospital oldu.

Karşılaşmaya yoğun ilgi göstere ev sahibi tarafları doldurduğu Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçtan önce Sarı Kırmızılıların beş, Fenerbahçe Ülker'in ise altı galibiyeti bulunuyordu.

Ergin Ataman karşılaşmaya Carlos Arroyo-Malik Hairston-Cenk Akyol-Milan Macvan-Furkan Aldemir beşiyle başlarken, Zeljko Obradovic ise Kenan Sipahi-Emir Preldzic-Bojan Bogdanovic-Lenas Kleiza-Luka Zoric beşini tercih etti.

Maça Macvan ve Cenk'in üç sayılık isabetleriyle başlayan ev sahibi ekip, ilk iki dakikayı 6-2 önde geçti. Fenerbahçe Ülker, Kleiza ve Bogdanovic ile dördüncü dakikada farkı ikiye indirdi (8-6). Sarı Kırmızılılar Macvan ve Hairston ile skoru 16-6'ya getirince Obradovic, çeyreğin bitimine 2.27 kala ilk molasını aldı. Cenk ve Arroyo ile iki üç sayılık isabet daha bulan ev sahibi takıma, konuk ekip Nemanja Bjelica ve Kleiza ile yanıt verdi. Galatasaray Liv Hospital 5/8 üçlük isabetiyle oynadığı ilk çeyreği 23-12 önde kapattı.

Fenerbahçe Ülker ikinci çeyreğe Bo McCalebb'in bulduğu beş sayıyla başladı. Sonrasında da Bjelica'nın kaydettiği beş sayıyla Sarı Lacivertliler farkı üçe indirince (25-22), çeyreğin bitimine 7.22 kala bu kez Ergin Ataman ilk molasını aldı. Moladan Hairston'ın turnikesiyle dönen Galatasaray Liv Hospital, çeyreğin ilk beş dakikasını 29-25 önde geçti. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı dakikalarda kilidi Arroyo ve Pops Mensah-Bonsu ikilisinin 'alley-oop'u kırdı. Devamında Ender Arslan'ın hızlı hücum turnikesiyle devre arasına 1.26 kala farkı altıya çıkaran (33-27) Galatasaray Liv Hospital, soyunma odasına 35-31 önde gitti.

10 sayı ve 4 ribaund kaydeden Macvan ev sahibinde, 9 sayı ve 4 ribaund üreten Bjelica ise konuk ekipte ilk yarı itibarıyla ön plana çıkan isimler oldu.

İkinci yarıya rakibin top kaybının ardından bulduğu turnikeyle başlayan Furkan'a yanıt, üç sayılık isabetle Kenan'dan geldi. Ev sahibi ekip, bir süre karşılıklı basketlerle devam eden çeyreğin bitimine 4.04 kala alınan televizyon molası öncesinde, Furkan ve Ender'in basketleriyle farkı sekize çıkardı (44-36). Yine aynı isimlerle hücumda etkili olan rakibi karşısında özellikle dış atışlarda tökezleyen Sarı Lacivertliler, üçüncü çeyreğin sonuna iki dakika kala 12 sayı geriye düştü (51-39). Üçüncü çeyrek, 53-40 Galatasaray Liv Hospital üstünlüğüyle geçildi.

Son çeyreğin ilk iki dakikası sonunda ev sahibi takımın 55-43 üstünlüğü vardı. Bjelica ve McCalebb'in sayıları bitime 6.47 kala farkı 10'a indirdi (57-47). Sarı Lacivertliler Kenan ve Kleiza ile farkı daha da eritmeye çalışırken, Cenk'in üçlüğü ile fark tekrar çift hanelere çıktı (62-51). Bogdanovic'in üst üste bulduğu iki üç sayılık isabet, bitime 3.05 kala Fernerbahçe Ülker'i yeniden maçın ortağı yaptı (63-57). Konuk ekip yaptığı atağın devamını getiremeyinc;, ikinci yarıda takımları adına kritik sayılar üreten Ender-Furkan ikilisi, maçın sonuna 1.43 kala farkı yeniden 10 sayıya çıkardı (67-57). Kalan bölüm karşılık basketlerle geçildi ve derbinin galibi 72-62'lik skorla Galatasaray Liv Hospital oldu.

Ender Arslan 18 sayı-3 ribaund-4 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Nemanja Bjelica'nın 17 sayı-8 ribaundluk performansı mağlubiyeti önleyemedi. İSTANBUL /