İstanbul-(fotoğraflı)

Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague Top 16 F Grubu 11. maçında Bayern Münih ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleden sarı- kırmızılı takım karşılaşmadan 76-69 galip ayrılarak grubundaki 5. galibiyetini aldı.

İki takımın oyuncuları, 23 Mart Dünya Down Sendromu Günü etkinlikleri kapsamında ısınmaya üzerinde "Change Your Perception (Algınızı Değiştirin)" yazılı tişörtlerle çıktı. Maç Delaney'nin bulduğu basket ile başlarken; Zoran Erceg'in üç sayılık atış ile bulduğu basket faul ev sahibini 6-2 öne geçirdi. Bayern Münih, Schaffartzik'in üçlüğü ve Delaney'nin smacıyla ilk çeyrekte son beş buçuk dakikaya 7-10 üstün girdi. Sonraki bölüm karşılıklı basketlerle geçerken Ender Arslan'ın üç sayılık isabeti çeyreğin sonuna 2.35 kala 14-14'lük eşitliği getirdi. Dört saniye kala Arroyo'nun güzel asistiyle Hairston ters smaç buldu ve sarı-kırmızılılar ilk çeyreği 21-20 önde bitirdi.

Galatasaray Liv Hospital'ın Macvan ve Arroyo ile üstünlüğü sürdürmesi Bayern Münih baş antrenörü Svetislav Pesic'e çeyreğin bitimine 7.20 kala ilk molasını aldırdı. Ev sahibi ekip daha sonra Arroyo-Mensah Bonsu ikilisinin harika 'alley-oop'u ile farkı beş sayıya çıkardı (30-25). Domercant'in maçtaki ilk basketiyse ilk yarının sonuna bir dakika kala farkı çift hanelere çıkardı (42-31). Galatasaray Liv Hospital, Arroyo'nun 10 sayı attığı ikinci çeyrek sonrasında soyunma odasına 42-34 önde gitti.

İkinci yarının ilk iki dakikası karşılıklı basketlerle geçti. Markoishvili ve Mensah-Bonsu ile sayılar bulan temsilcimiz dört dakika sonunda alınan televizyon molasına 12 sayı farkla üstün gitti (52-40). Sonraki üç dakikada fark 10 ile 12 sayı arasında gidip gelirken, Arroyo'nun 'alley-oop' asisti için hedefi bu kez Hairston oldu (58-47). Daha sonra Idbihi ile beş sayı bulan Alman ekip, Thompson'ın serbest atışıyla farkı beş sayıya indirdi (58-53). Sarı-kırmızlı ekip son çeyreğe 60-54 üstünlükle girdi.

İki takımın da savunmada işi sıkı tuttuğu ilk üç dakikadaki tek basket Arroyo'dan geldi. Bayern Münih ise ilk sayılarını çeyrekte üç buçuk dakika geride kalırken Bryant ile buldu (62-56). Konuk ekibin bu dakikaya kadar dördüncü çeyrekteki tüm sayılarını atan Bryant, bitime 5.14 kala skoru 65-60'a getirdi. Galatasaray Liv Hospital son iki dakikaya da 71-66'lik üstünlükle girdi. Hairston'ın 22 saniye kala gelen üçlüğü farkı 10 sayıya çıkardı ve Galatasaray Liv Hospital sahadan 76-69'luk galibiyet ile ayrıldı.

Galatasaray Liv Hospital'in galibiyet sayısını Bayern Münih ve Lokomotiv Kuban ile eşitlediği karşılaşmada Carlos Arroyo 16 sayı ve 11 asist ile 'double-double' yaparak maçın kazanılmasında önemli rol oynadı. Malik Hairston ise 14 sayı ve 2 blok ile katkı sağladı.

MA(MA)