Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - GALATASARAY Lisesi'nin Geleneksel Pilav Günü bugün yapıldı.

Galatasaray Lisesi'nde bu sene 80'incisi gerçekleştirilen Geleneksel Pilav Günü'e Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yöneticilerin yanı sıra divan kurulu başkanı İrfan Aktar, kulübün eski başkanlarından Faruk Süren, eski yöneticilerden Ali Dürüst ve okuldan mezun olanlar katıldı. Pilav gününde 50. yıl mezunlarına da plaket verilirken, bazı mezunların plaketlerini Başkan Ünal Aysal takdim etti.

Tören sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, pilav günlerinin Galatasaray'daki kardeşliğin, dostluğun ve devamlılığın en açık göstergesi olduğunu ifade ederek, "Bu manzara da bunu temsil ediyor. Biz tek vücuduz, gücümüz buradan geliyor. Gücümüzü böldüğümüzde kaybederiz. Bunun farkındayız" dedi.

Daha önce 2016'da başkanlığı bırakacağı yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Aysal, "Süreklilik çok önemli. Her branşta önemli. Yalnız sporda değil, iş ve özel hayatta da önemli. Gerekli yatırımları zamanında yapmamız gerekiyor. Galatasaray'ın sürekliliği, gelen nesillerin diğerlerinin yerini alabilmesinden kaynaklanıyor. Güç kaybettiğimden değil, gençlerin biraz daha yorulan ekibin yerini alması ve Galatasaray'ın en yüksek düzeyde bunu yansıtması şeklinde düşüncem. Herkesin zamanı gelince yerini daha güçlü ve direnci sağlam kişilere devretmesi, görevin en önemli unsurudur. Değişen bir şey yok" diye konuştu.

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren de istikrarın önemine değindi ve bunun devamlı olmasını umduğunu ifade etti.

Eski yöneticilerden Ali Dürüst ise bir aile olduklarını ifade ederek, "Hep beraberiz. Bu birlik olduğu için gururları hep beraber yaşayacağız" dedi.

Bu arada törende Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda şampiyon olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı teknik heyet ve oyuncularıyla

kadınlar basketbolunda bu sezon 3 kupa kazanan Galatasaray Odeabank başantrenörü Ekrem Memnun, yardımcıları ve oyuncular da ödül aldı. Tekerlekli sandalye basketbol takımına, Türkiye Ligi kupası da tören sırasında takdim edildi. Her iki takımın oyuncularına ayrıca fahri Galatasaraylılar Derneği üyeliği verildi.

Öte yandan lisenin mezunlarından olan eski gazeteci-yazar Hıfzı Topuz'a da 2014-2015 Galatasaray ödülü takdim edildi. Gelecek yıllarda bir öğrenciye de Hıfzı Topuz adıyla burs verileceği bildirildi.

ma (os)