GALATASARAY Eğitim Kurumları'nın sürekliliğine ve gelişmesine 32 yıldır katkıda bulunan Galatasaray Eğitim Vakfı'nın düzenlediği Galatasaray Lisesi'nin 532. kuruluş yıl dönümü kutlamaları ve 1963 yılı mezunlarının madalya ve berat töreni yapıldı.
Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kutlamada Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp ve 1963 yılı mezunlarını temsilen Prof. Dr. Tolga Yarman birer konuşma yaptılar. Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, törendeki konuşmasında, "Bugün 32. yılını kutladığımız geleneğimizi hem gençlerimize bir şeyler öğretmek, hem de Galatasaraylılar olarak birbirimizden kopmadığımızı göstermek için devam ettiriyoruz" dedi.
Tevfik Fikret Salonu'nda, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vefat eden Galatasaraylılar için saygı duruşu ile başlayan program, konuşmaların ardından 50. yıl mezunlarının madalya ve berat töreni ile devam etti. Program, Özhan Canaydın Spor Ödülleri'nin sahiplerine verilmesiyle son buldu.
2013 Yılı "Türkiye'nin En Başarılı Amatör Takımı" kategorisinde Türkiye Makaralı Yay Yıldızlar Takımı, "Galatasaray Spor Kulübü En Başarılı Amatör Sporcusu" kategorisinde Ebru Şahin, "Galatasaray Orta Okulunun En Başarılı Sporcusu" kategorisinde Baran Deniz Kaya, Özhan Canaydın Spor Ödülü'ne layık görüldü.
Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ni ilk ziyaret ettiği 2 Aralık 1930 tarihi anısına aralık ayının ilk Pazar günü düzenlenen kuruluş yıl dönümü kutlamalarında, Galatasaraylılar her sene olduğu gibi geleneksel Galatasaray pilavı yiyerek özlem giderdi.

KÇ(OS/FG)