GALATASARAY Kulübü'nün 108. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen törene Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleri, kulüp üyeleri ile sporcular katıldı. Galatasaray Lisesi'nin bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende daha sonra en kıdemli kulüp üyesi 88 yaşındaki Mükerrem Taşçıoğlu yaş kütüğüne 108. yıl anısına Galatasaray plaketi çaktı.
Törende bir konuşma yapan Başkan Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün 108 yıllık tarihinin başarılarla dolu olduğunu ifade ederek, "Galatasaray'ın tarihine baktığınız vakit, burada gördüğümüz sadece başarılar değil, ciddi bir kültür yapısı, bunun getirdiği beraberlik ve bunun ötesinde her sene biraz daha artan bir kabullenme ve toplumun Galatasaray'a olan bakış şeklinin değişmesi. Ama bunun ötesinde bir adım daha ileriye gittiğiniz vakit Galatasaray sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada artık gerçek anlamda kabullenilmiş önemli bir markadır. Galatasaray markası, Atatürk'ten sonra, İstanbul kadar önemli bir üçüncü marka olarak dünyada herkesin kabullendiği ve herkesin değer verdiği bir marka olmuş durumdadır" dedi.
Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın, kulüp üyeliğinde 50. yılını dolduranlara berat, madalya ve rozetleri vermesinin ardından, 2012-2013 sezonunda tüm branşlarda kazanılan kupaların sunumu ve müzeye teslimi yapıldı. 90. doğum günü olan kulübün efsane futbolcularından Bülent Eken'e de Divan Kurulu altın rozeti takdim edildi.
Geleneksel Galatasaray pilavının yenmesiyle tören sona erdi. ST(OS/FG)