GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'ı 3-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Mancini, "Maçın ilk 60 dakikasından son derece memunum. Sonrasında fiziksel olarak düşüş yaşadık. Bugün taraftarımız da olağanüstüydü. Bize büyük bir destek verdiler" dedi.
Üçüncü maçların ardından gruptaki şanslarıyla ilgili bir soru üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Çok zor bir gruptayız. İlk maçtan sonra durum zordu ama son iki maçta durumumuzu biraz daha iyi hale getirdik. Fakat rakiplerimiz Real Madrid ve Juventus çok güçlü takımlar. Elimizden geleni yapıp, son maçı Juventus karşısında gruptan çıkacak konumda tamamlamalıyız" yanıtını verdi.
Mancini, Kopenhag karışısına 8 yabancı, 3 Türk oyuncuyla çıktıkları hatırlatılıp, hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor maçında ise bu formatın kullanılamayacağının ifade edilmesi üzerine, "Kayserispor karışısına farklı kurallar dahilinde çıkacağız. Biz her maçta kurallar dahilinde elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtmak için çalışıyoruz" dedi.
Galatasaray'da kaos ortamından giderek uzaklaşıldığının ifade edilmesi üzerine ise Mancini, "Kaos olup olmadığı konusunda bilgim yok. Önemli olan taraftarmızın bizimle olmasıydı. Biz de işimizi yapmaya çalışıyoruz. Samimi olarak söylüyorum, bir kaos durumu olduğunun farkında değilim" şeklinde konuştu.
Roberto Mancini, Kopenhag karşısında da gol atmayı başaramayan Burak Yılmaz'ın futbolunu övdü. "Burak bugün harika oynadı" diyen İtalyan teknik adam, "Üzgünüm çünkü 4-5 net pozisyonu vardı ve gol atabilirdi de. Böyle çalışmaya devam edecek ve başarılı olacak" ifadelerini kullandı.
Futbolcuların oyundan alınma sebeplerini de açıklayan Mancini, Melo'da kas ağrısı bulunduğunu, Sneijder ile Drogba'yı ise dinlendirmek için saha kenarına aldığını vurguladı. Öte yandan, Hakan Balta'nın sakatlığında dahi savunmanın solunda Riera'yı düşünmemesi konusunda da Mancini, "Riera sol bekte ve açıkta faydalı bir oyuncu. Bugün oynamadı çünkü fiziksel olarak yeterli değildi. Yeterli seviyeye ulaştığında kendisinden faydalanmayı düşünüyoruz. Sol bek mevkisine transfer talebini konuşmak için de erken" şeklinde görüş belirtti.
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ergün, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Danimarka'nın Kopenhag takımı karşısında aldıkları 3-1'lik galibiyetle ilgili "Galatasaray beklediğimiz patlamayı yaptı, çok mutluyuz" dedi. Türk Telekom Arena'daki maçtan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Ergün, çok güzel bir akşam geçirdiklerini belirterek, "Oyun kalitesi, oyuncuların motivasyonu, skor ve taraftarımızın candan desteğiyle takımı ateşlemesi açısından beklediğimiz bir akşamdı ve gerçekleşti. Galatasaray beklediğimiz patlamayı yaptı, çok mutluyuz" dedi.
Şükrü Ergün, kalan maçlarından Kopenhag ve Juventus karşılaşmalarını kazanıp gruptan çıkmayı amaçladıklarını anlatarak, şunları kaydetti: "Galatasaray, olduğu yerde her zaman favorilerden biridir. Dolayısıyla şu anda ipler Galatasaray'ın elinde. Biz hesapladığımız maçları alırsak gruptan çıkmamamız için hiçbir neden yok."
Şükrü Ergün, son dönemde gol sıkıntısı çeken forvet oyuncusu Burak Yılmaz'ın karşılaşmada elinden geleni yaptığını vurgulayarak, "Burak terini son damlasına kadar akıttı. Ayak basmadık yer bırakmadı. Biz Burak'a inanıyoruz, güveniyoruz. Burak iyi bir Galatasaraylı, iyi bir sporcu. Bir şanssızlığı var. Bu da geçecek. Bunun üzerinde durmamak lazım. Burak'ı desteklemeye devam etmek lazım" ifadelerini kullandı.
Daha önce birkaç maçta Burak Yılmaz'ı protesto eden taraftarların, bu maçta golcü futbolcuya destek verdiğinin hatırlatılması üzerine Ergün, "Taraftar, takımın taraftarı. Eminim onlar da takımın iyiliğini istiyor. Bu akşam, taraftar ateşlediği zaman, pozitif destek verdiği zaman takımın neler yapabildiğini, nasıl motive olduğunu hep beraber gördük" dedi.
Şükrü Ergün, bir soru üzerine de Spor Toto Süper Lig'de lider ile aralarında ciddi puan farkı bulunmadığını aktararak, "3 puanlı sistemde bunlar çok önem verilecek şeyler değil. Her zaman herkesin söylediği gibi lig uzun bir maraton. Her şey olur. Galatasaray'ın iddiası tabii ki ligde de devam ediyor ve şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray'dır" değerlendirmesinde bulundu.
Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz da, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Danimarka'nın Kopenhag takımı karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Türk Telekom Arena'daki maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Burak Yılmaz, karşılaşmada 60-70 dakika oyunun hakimi olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Ondan sonra da skorun verdiği avantajla biraz gevşedik ve o anda golü yedik zaten. Ama bu akşam mükemmel bir oyun oynadık, mükemmel bir taraftar vardı, her şeyiyle hak edilmiş bir galibiyet aldık. Dozunda keyfini çıkaralım, ama bu maçın atmosferinden bir an önce çıkıp, Kayserispor maçına konsantre olmamız lazım. Çünkü ligi de elimizde tutmamız gerekiyor. Bu çok güzel bir galibiyetti. Bunun tadını çıkaralım."
Karşılaşmada taraftarların kendisini desteklemesinden dolayı duygulandığını ve gururlandığını anlatan Burak Yılmaz, "Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben gol pozisyonuna girmekten bıkmayacağım, kaçırmaktan da bıkmayacağım. Ama şans dönecek atacağım da. O zaman da önce kendimi sonra da bana inanan bu taraftarları mahcup etmeyeceğim. Allah izin verirse daha güzel günler bizi bekliyor" diye konuştu. Golcü futbolcu, gruptan çıkma şanslarıyla ilgili olarak, "Grupta gözle görünen bir şansımız var. Allah izin verirse Kopenhag'ta da galip gelirsek çok güzel bir atmosfere geçeceğiz. Ama şimdi önemli olan Kayserispor maçı" değerlendirmesinde bulundu.
Sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo ise Kopenhag karşısında ihtiyaç duydukları bir galibiyet aldıklarını ifade etti. Galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Melo, şöyle konuştu: "Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bu sene oynadığımız gruptaki sonuçlara baktığımızda da galibiyet kaçınılmazdı. Galatasaray'a yakışan bir şekilde oynadık. Mücadele ettik, koştuk, agresif bir futbol oynadık. İleriki maçlara umutla bakmak ve moral kazanmak için bu galibiyet çok önemliydi."
KOPENHAG CEPHESİ
Kopenhag'ın teknik direktörü Stale Solbakken ise, gruptaki şanslarının sarı-kırmızılı ekiple yapacakları ikinci maça bağlı olduğunu söyledi. Solbakken, bugün aldıkları sonucun ardından Galatasaray'la kendi evlerinde oynayacakları karşılaşmayı kazanmaları gerektiğini dile getirerek, "Evimizdeki maçı kazanmamız gerekiyor. Eğer kazanamazsak grupta işimiz çok zor. Her şey o maça bağlı. Seyircimiz önünde bir ölüm kalım savaşı vereceğiz. Zaten kaybedersek de öldük sayılır" dedi.
Galatasaray ile aralarında büyük bir fark olduğunun görüldüğünü aktaran Solbakken, "Şansa inanıyoruz ve futbolda mucizeler olabiliyor. Şampiyonlar Ligi maçları hep zor geçer. Geçmişe dönmek istemiyorum, fakat Juventus maçının ilk 55 dakikasındaki oyunumuzu oynayabilirsek, Galatasaray'a karşı ikinci maçta bir şeyler yapabiliriz. Galatasaray Danimarka'da kazanırsa da bizim için sürpriz olmaz. Bireysel hatalar hemen cezalandırılıyor ve bugün de bizim için öyle oldu. Galatasaray büyük bir takım" dedi.
Takım olarak hep ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Danimarkalı teknik adam, grupta geride kalan 3 maç sonunda 2 puanda olmayı istediklerini ancak başaramadıklarını sözlerine ekledi.

KÇ (GH/RT)