Spor Toto Süper Lig'in son hafta maçında Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yenen Galatasaray'ın teknik direktörü Roberto Mancini, "Bugün birçok pozisyona giren, rakipten çok daha iyi oynayan ve maçı domine eden bir Galatasaray vardı. Skor daha farklı da olabilirdi" dedi.

İtalyan çalıştırıcı, ilk dakikalarda Burak Yılmaz'ın ceza alanında düşürüldüğü pozisyonla ilgili olarak, "Anlamakta zorluk çektiğim bir konu var. Maçın 4. dakikasında verilmeyen bir penaltı mevcut. O pozisyona nasıl penaltı verilmediğini hala anlayamadım" ifadelerini kullandı.

Ligi ikinci sırada bitirip UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde ettiklerini anımsatan Mancini, şunları söyledi:

"Bundan önceki iki sezonda ligi şampiyon tamamlamış bir Galatasaray var. Tabii ki bu tip durumlarda konsantrasyon eksikliği yaşanabilirdi ve belki de lig 4. veya 5. sırada bitirilebilirdi. Ben oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ellerinden gelen mücadeleyi gösterdiler. En önemli hedeflerden biri olan lig ikinciliği, yani Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilmek bizim için çok önemliydi. Bunu başardık. Yine uzun bir aradan sonra kazanılan Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu var. Burada kazanılan başarılarda herkesin emeği var. Bize hizmet eden herkesi kutluyorum."

Sezonla ilgili öz eleştiri de yapmak istediğini kaydeden Mancini, "Benim hedefim her zaman şampiyon olmaktır. O yüzden çok çok da mutlu olduğumu söyleyemem. Biz bu şampiyonluk şansını aslında yakaladık. Elimize fırsat geldi ama Çaykur Rizespor deplasmanında kaybettiğimiz puanla büyük yara aldık. Yine de koyulan iki hedefe varıldı" diye konuştu.

Kendisine yönelik sezon içinde eleştirilerin olduğunu ve gelecek dönemde de olacağını dile getiren Mancini, "Eleştiri bu işin doğasında var. Buna alışığım. Burada kalma konusunda da defalarca tekrar ettim. Galatasaray'da kalmak istediğimi ve kontratımın sürdüğünü hep söyledim. Bugün de cevabım aynı" değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezonki performansı konusunda yöneltilen bir soruya, "Bu sezon en iyi performansım, Antalya kampında basınla yaptığım maçtaydı" diyerek esprili bir yanıt veren Mancini, Türkiye'de geçirdiği dönem için şunları kaydetti:

"Kolay değil tabii ki. Yeni bir kültüre, futbola, lige, oyunculara geliyorsunuz. Yeni gelen hocaların hep zamana ihtiyacı vardır. Benim bu sezon yaşadığım gibi, zamana ihtiyaç olur. Hatalarım da oldu ve olacaktır. Hepimiz insanız. Bakıldığında son 6 maçlık periyot da yine kolay değildi. Kazandığımız bir kupa finali var. Beşiktaş ile lig ikinciliği için bir yarışa girdik. Bu konularda geldiğimiz noktadan mutlu olduğumu söyleyebilirim. Ama bir hocanın geldiği ilk senede sihirli ellerle takıma dokunup, farklı bir hale getirmesi kolay olmuyor."

Mancini, yeni sezon için nasıl bir transfer politikası izleneceği konusunda ise "Şimdi önümüzde Dünya Kupası var ve oradan gelecek oyuncular olabilir. Ama şimdiden konuşmak için çok erken. Uzun bir zamanımız var" demekle yetindi.

Göreve geldiğinden itibaren, takımı iyi tanımamaktan ve birlikte sezon öncesi hazırlık geçirmemiş olmaktan yakınan Mancini, yeni sezon için böyle bir

sıkıntısı olmayacağını söyledi.

Sezon sonu itibariyle kişisel olarak futbolcuların ve takım performansının genel olarak daha ileriye gittiğini gördüğünü anlatan Mancini, "Takımla sezon öncesi kampı yapamamıştım. Bu şekilde başlamak da kolay değildi. Şimdi ise yeni sezona takımla birlikte kamp yaparak başlama imkanım olacak" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun dün açıkladığı 5+3 yabancı kontenjanının hatırlatılması üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Yeni kurala göre hiçbir oyuncunuzu tribüne göndermiyorsunuz. Belki daha iyi ama ben bu tip kısıtlamalara karşıyım. Dünyanın genelinde nasılsa, Türkiye'de aynı olmalı. Bu tip kısıtlamalar ligin seviyesini daha iyi yerlere taşımaz. Kısıtlama olmasa, lig seviyesi de daha yukarılara çekilebilir" şeklinde görüş belirtti.

Mancini, yeni sezonla ilgili hedefleri konusunda, "Galatasaray gibi büyük camialarda hedef, tüm turnuvalarda şampiyonluktur. Bizim de yeni sezonda hedeflerimiz böyle olacaktır. Ligde ve kupada şampiyon olmaya, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de iyi sonuçlar almaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı futbolcu Sabri de, "Soma'da hafta içinde yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu olay hepimizi çok üzdü. Bu şartlarda maça çıkmak kolay değildi. İnşallah böyle şeyler bir daha yaşanmaz. Takım arkadaşlarımızla konuştuk. Kulubün bize vermiş olduğu ikincilik ödülü vardı. Bu ödülün tamamını Soma'daki ailelere yardım olarak vereceğiz. Taşın altına elimizi koymamız lazım" dedi.

Sabri Sarıoğlu, şampiyon olamadıkları için üzgün olduklarını; ancak Şampiyonlar Ligi'ne katıldıkları için bununla teselli olduklarını ifade etti.

Selçuk İnan da, "Bu maça çıkmak kolay değildi. Soma'da hayatını kaybedenlerin yakınlarına Allah sabır versin Kazanmamız gereken bir maçtı kazandık. Maçtan daha önemli şeyler vardı. Hepimizin aklı Soma'daydı. Maçı oynamaya çalıştık ve kazandık" şeklinde konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ

Sezonu 14. sırada tamamlayan Kayseri Erciyesspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman ise, çok iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Karaman, sakat ve cezalı futbolcuları olduğu için maça tam kadroyla çıkamadıklarını belirterek, "Bugün aslında tam takım çıksaydık çok daha iyi bir futbol izletebilirdik. İlk 45 dakika zaman zaman Galatasaray'ın etkinliğinde geçti. İkinci yarının başında ve daha sonra yediğimiz goller sonucu belirledi. Ben bu maça fazla değinmeyeceğim. Oyuncularıma teşekkür ediyorum, müthiş bir sezon geçirdiler. İkinci yarı itibarıyla 25 puan alan bir takım var. Kayseri Erciyesspor taraftarlarına, başkana ve yönetim kuruluna, bütün Kayseri şehrine teşekkürler" diye konuştu.

Kayseri Erciyessporlu futbolcu Emre Öztürk de ligin ilk yarısında sadece 12 puan topladıklarını anımsatarak, "İkinci yarı iyi mücadele ettik ve geçen hafta kazanarak ligde kalmayı garantiledik. Bu karşılaşma bizim için prestij maçıydı. Keşke galip bitirseydik ama olmadı. Galatasaray'a da Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yakup Ramazan Zorlu da ilk kez Süper Lig'de forma giydiği için mutlu olduğunu, karşılaşmada iyi mücadele ettiklerini ancak kazanmayı başaramadıklarını

söyledi.

SERHAN TÜRK - İSTANBUL /

st(gh)