GALATASARAY - JUVENTUS MAÇININ ARDINDAN GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ MANCİNİ İMKANSIZ GİBİ GÖZÜKEN BU TURU GEÇTİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYU BU ZAFER TARAFTARIMIZA ADANMALI GÖKHAN ZAN AVRUPA FATİHİ OLDUĞUMUZU HERKESE HATIRLATACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİM JUVENTUS TEKNİK DİREKTÖRÜ CONTE SAHADA RESMEN BİR SAVAŞ VARDI. BU, TAKIMIMIN ALIŞIK OLDUĞU BİR FUTBOL DEĞİL Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında Juventus'u 1-0 yenerek, son 16 takım arasına kalmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Türk Telekom Arena'da oynanan maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Roberto Mancini, Juventus'a karşı zor şartlarda bir maç yaptıklarını belirterek, Saha zeminiyle ilgili sorunlar vardı ama sonuç olarak biz kazandık. Rakibimiz karşısında çok pozisyon bulduk ve birini

değerlendirdik. İlk etapta imkansız gibi gözüken bu turu geçtiğimiz için çok mutluyum dedi.

Gündüz oynanan maça taraftarların gösterdiği ilginin hatırlatılması üzerine Mancini, Bence bu zafer zaten taraftarımıza adanmalı. Dün zor koşullar altında maça geldiler, bugün de yaklaşık 40 bin kişi tribündeydi. Bu da takımlarına olan güvenlerinin göstergesi. Taraftarımız başkanımıza da aynı güveni göstermeli. Başkanımız çok mantıklı bir adam diye konuştu.

Galatasaray'ın B Grubu'nu ikinci sırada bitirerek son 16 takım arasına kalmasını, nasıl bir başarı olarak değerlendirdiği sorusuna Mancini, Turu geçmiş olmamızı başarı olarak niteleyemeyiz. Bir şeyi kazandığınızda başarı olur. Turu geçmek bizim için bir hedefti ve buna ulaştık. Takımımı tebrik ediyorum. Puanları toplamak için her şeyi yaptılar. Bundan sonraki süreç daha zor olacak. Çok zor bir dönem bizi bekliyor cevabını verdi.

Juventus karşısındaki performansla ilgili, Aslında biz takım olarak en iyi oyunumuzu, içeride yaptığımız Kopenhag maçında gösterdik diyen İtalyan

çalıştırıcı, Bugün de istikrarlı oynadık ve iyi savunma yaptık, gol yemedik. Gol yemememiz, kendimizi ne kadar geliştirdiğimizin ve bunun devam edeceğinin kanıtı. Bugün takımımızın önemli bir ruh ortaya koyduğunu ve motive olduğunu gördük şeklinde konuştu.

İtalyan çalıştırıcı, ülkesinin bir takımı karşısında kazandıkları belirtilerek, kendisini nasıl hissettiğinin sorulması üzerine de, Kendimi iyi hissediyorum ama bir İtalyan takımına karşı zafer kazandığımız için değil. Kısa süredir buradayım. Artık bir şeylerin iyileşmeye başladığını gördüğüm için ve takımımla birbirimize daha iyi adapte olduğumuz için mutluyum. Zaten galibiyeti de bu getirdi. Zorlandığımız zamanlar oldu ama şimdi önümüze bakıp, kendimizi daha da iyileştirme zamanı dedi.

Bir İtalyan gazetecinin, Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in takımda fark yaratan isimler olup olmadığı sorusuna Galatasaray Teknik Direktörü, Bence

oyuncu isimleri üzerinde durmak abartılı olur. Juventus da çok kuvvetli. Bana göre iyi değil, çok iyi takımlar. Çok önemli oyuncuları var. Bizim önemli

oyuncularımız tabii ki fark yaratıyor, ancak Real Madrid ve Juventus'un gücünü görmezden gelemeyiz. Şu anda sadece turu geçtiğimiz için mutlu olmamız gerek cevabını verdi.

Mancini, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına kalmalarının transfer çalışmalarında değişikliğe neden olmayacağını vurguladı.

ifadesini kullanan Mancini, Şimdi önümüzde biraz zamanımız var ve rahatlayacağız. Transfer görüşmelerine devam edeceğiz ve transfer yapacağız. Ancak turu geçmemiz aklımızda olan isimleri değiştirmeyecek şeklinde görüş belirtti.

Saha şartlarının kendileri için Juventus'a oranla daha fazla avantaj sağlayıp sağlamadığı konusunda da İtalyan teknik adam, Daha iyi bir zemin belki Juventus'a avantaj sağlayabilirdi. Fakat bu durum Juventus'un defansif futbolunu ortadan kaldırmayacaktır. Onlar için beraberlik yeterliydi. Golü arayan ve bulan ise bizdik diyerek sözlerini tamamladı.

GÖKHAN ZAN AVRUPA FATİHİ OLDUĞUMUZU HERKESE HATIRLATACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİM

Sarı-kırmızılı futbolcu Gökhan Zan, Sarı-kırmızılı takımın Avrupa Fatihi olduğunu herkese hatırlattıklarını söyledi.

Gökhan Zan, Bugün bizim için çok özel ve çok güzel bir gün. Elazığspor maçından sonra, 'Galatasaray gibi oynarsak, taraftarımızı arkamıza alıp, o atmosferi rakibe hissettirirsek, Avrupa Fatihi olduğumuzu herkese hatırlatacağız' demiştim. Taraftarımızı arkamıza alırsak, onlarla bütünleşirsek neler yapabileceğimizi herkes çok net görmüştür. Dün ve bugün bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza tek tek şükranlarımızı yolluyoruz. Bu yolda bizi yalnız bırakmasınlar dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takımın yer aldığı tura kalmaktan mutluluk duyduklarını belirten tecrübeli futbolcu, Son 16 takım arasına kaldığımız için çok mutluyuz. Eğer boğulacaksak, büyük denizde boğulalım. Biz UEFA Avrupa Ligi değil, Şampiyonlar Ligi takımıyız. Bugüne kadar aslanlar gibi geldik. İkinci defa üst üste son 16'ya kaldık. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Buradan bütün İtalyanlar'a sesleniyorum. Galatasaray bu grubun en önemli takımıdır. Bize şans vermeyenler! Galatasaray Avrupa Fatihi'dir ifadelerini kullandı.

SEMİH KAYA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE DEVAM ETTİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

Semih Kaya da, Juventus karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını vurgulayarak, Şampiyonlar Ligi'nde yolumuza devam ettiğimiz için çok mutluyuz. Önemli bir galibiyet aldık. Bunun için takım arkadaşlarıma ve taraftarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle zorlu bir günde bizi yalnız bırakmadılar. Saha zeminine rağmen iyi mücadele ettik. Umarım önümüzdeki maçlarda aynı performansı ortaya koyup, istediğimiz hedefe ulaşırız dedi.

Semih, Juventus'un hücum oyuncusu Carlos Tevez'i iyi savunduğunun ifade edilmesi üzerine, takım olarak iyi olduklarını belirterek, Tevez, dünya çapında kendisini kanıtlamış bir futbolcu. Çok iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Bugün de ona şahit oldum. İnanılmaz kuvvetli ve nerede ne yapacağını anlayamıyorsun. Onun için savunmada tedirgin oynadığımızı düşünüyorum. Fakat iyi bir karşılaşma geçirdik. Gol yemedik ve başarılı bir oyun ortaya koyduk. Bunun sayesinde de galibiyet geldi şeklinde konuştu.

Öte yandan Galatasaraylı futbolcular Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Selçuk İnan da, bu galibiyeti taraftarlarına armağan ettiklerini söylediler.

Galatasaray Kulübü eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak da,Müthiş bir maçtı. Galatasaray Avrupa'da kendisini kanıtlamış bir takım. Hem futbolcusuyla, hem de kişiliği ve gücüyle. İşte 86. dakikada gördünüz yine Galatasaray ve Drogba'nın pası. Kusura bakmayın nefes almakta güçlük çekiyorum ama hakikaten müthiş bir maç oldu. Dün yarıda kalan ve hakemin de neden oynatmadığını anlamadığım bir maçtı. Allah'a şükürler olsun kazanan taraf biz olduk.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan ise, Juventus galibiyetinin ardından sahanın değil, yüreğin önemli olduğunu söyledi.

JUVENTUS CEPHESİ

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte ise, çalışmalarını, taktiklerini ve futbollarını sahaya yansıtamadıkları için düş kırıklığına uğradığını ifade ederek, Biz aslında bir gösteri sergiliyoruz. Bir tarafın diğerine daha hakim olacağı bir şov. Aksine bugün sahada resmen bir savaş vardı. Uzun toplar, takılan toplar... Bu takımımın alışık olduğu bir futbol değil. İşte bu yüzden son maça bırakmamalıydık. Önceki süreci daha başarılı atlatmalıydık ki imkansız diye beklediğimiz şey olmasın. Asıl hayal kırıklığımın ve sinirimin sebebinin bu olduğunu söyleyebilirim dedi.

Antonio Conte, sahanın maç oynanmaya uygun olmadığını düşündüğünü, bunu da hakem ve UEFA yetkililerine bildirdiğini anlatarak, şunları kaydetti

Bugün geldim, sahanın durumunu gördüm. Maçın oynanmasının mümkün olmadığını düşündüm. Hakeme gittim bu endişelerimi, kaygılarımı, oyuncularımız için çok tehlikeli olabileceğini bildirdim. Hakem, Mancini ile görüşmemi istedi. Ben de Mancini ile görüştüm, o da benimle aynı fikirde olduğunu söyledi. İkimiz tekrar hakeme döndük ve sporcular için tehlikeli olduğunu söyledik. Hakem bizi UEFA yetkililerine yönlendirdi, kaygılarımızı onlara da bildirdik. Ancak UEFA kararından dönmedi. Bunun üzerine ilk yarının sonunda hakeme gidip, oynanan şeyin futbol olmadığını, çok tehlikeli olduğunu söyledim. 'Bu hava koşulları dün sporcular için tehlike yaratıyorsa, bugün de yaratmıyor mu' diye sordum.

Conte, oynadıkları yarı sahadaki koşulların daha kötü olduğunu da hakeme söylediğini vurgulayarak, Bizim oynadığımız yarı sahadaki koşulların daha kötü olmasının bir sıkıntı olduğunu söyledim. Ancak buna da UEFA ve hakemlerden herhangi bir tepki gelmedi ifadelerini kullandı. İSTANBUL