Faruk ZABCI/LONDRA, () - İNGİLİZ basınında Galatasaray ile adı anılan Chelsea'nin tecrübeli futbolcusu Ashley Cole için Real Madrid'in de iki yıllığına 8 milyon Sterlinlik teklifte bulunduğu iddia edildi.

İngiltere'nin Daily Mirror gazetesine konuşan Real Madrid kulübü yöneticisi, Chelsea'nin bir yıldan fazla kontrata sıcak bakmadığı için futbol kariyerini başka bir takımda tamamlamayı düşünen Ashley Cole'un dünya çapında bir futbolcu olduğunu belirtirken, "Sezon sonunda Chelsea ile kontratı biten Ashley Cole'u bonservissiz transfer etmek büyük fırsat. Onunla uzun zamandır kontrat imzalamayı hedefliyorduk" ifadesini kullandı.

2009-2011 yıllarında Chelsea'yi çalıştırırken Ashley Cole'u yakından tanıyan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin, bu transferin gerçekleşmesini çok istediği de belirtildi.

Daily Mirror, Galatasaray'ın da Ashley Cole'u istediğini vurgularken, "Türk kulübü, Didier Drogba'yı da Chelsea'den ayrıldıktan sonra İstanbul'a gitmeye ikna etmişti. Galatasaray, şimdi de Londralı 33 yaşındaki Chelseali milli futbolcuyu istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol defans oyuncusu Cesar Azpilicueta'ın formu nedeniyle sürekli ilk 11'de yer almayan Ashley Cole'un, teknik direktör Jose Mourinho'nun onu tutmak istemesine rağmen sürekli ilk 11'de oynayabileceği bir kulübe gitmeye sıcak bakacağı belirtildi. Asley Cole ile Real Madrid ve Galatasaray dışında Monaco ve Liverpool kulüplerinin de ilgilendiği öğrenildi.

fz (os)