Serhan TÜRK/İSTANBUL, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ikinci yarıda gerçek bir Galatasaraylı gibi oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İlk yarının başında rakibimizin iki aksiyonu ve yaptığımız hatalar sonucunda yediğimiz 2 gol vardı. Buradan maçı çevirmek hiç kolay olmayacaktı ve öyle de oldu. Ancak ikinci yarıda pozisyona giren ve golleri arayan bir Galatasaray vardı. Tabiri caizse, ikinci yarıda gerçek Galatasaray gibi oynadık.

Devre arasında oyuncularıyla nasıl bir konuşma yaptığının sorulması üzerine Mancini, "İlk yarıda iki aksiyon ve 2 gol oldu. Maçın henüz başıydı. Otomatikman bu sizi moral olarak geriye düşürür, rakibinizi ise cesaretlendirir. Tekrardan oyuna dönmek kolay olmuyor. İlk yarı ile ikinci yarı arasındaki fark, top oynamamızdı. Çünkü ilk yarıda top oynamadık. Devre arasında takımıma söylediğim en önemli şey, kazanamazsak her şeyimizi kaybedeceğimizdi. Oyuncularımı ikinci yarıdaki performanslarından dolayı kutluyorum. Çok agresif bir oyun sergiledik" diye konuştuk.

italyan teknik adam, sarı kırmızılı takımın bugün bulunduğu yer itibariyle durumunu ise şöyle değerlendirdi:

"Kesinlikle şanssızlık diyemeyiz, çünkü yapılan hatalar var. Bir takımın daha iyi yerlere gelmesi için 3-4 ay yeterli olmuyor. Bugün maçın başında 2-0 geriye düştük ve kaybedecek bir şeyi olmayan rakibi daha da cesaretlendirdik. Bizim biraz daha zamana ihtiyacımız var. Futbolda bu tip olaylar ve hatalar var. Yaşadıklarımıza şanssızlık diyemeyiz" diye konuştu.

Teknik direktör Roberto Mancini, sezon sonunda Galatasaray'da devam edip etmeyeceği konusunda da şunları söyledi:

"Benim veya menajerimin ağzından basına çıkan şeylere inanmayın. Benim Galatasaray'da problemim yok ve 3 senelik kontratım var. Bütün taraftarların

düşüncelerine saygı duyuyorum. Türkiye'deki taraftar yapısı ile İtalya'daki taraftar yapısı kardeş gibi. Bu tip tepkilere alıştım. Kazanınca en iyi teknik direktör, kaybedince de en kötü teknik direktör siz olursunuz. Bu işi yapmaya karar verdiğimde, zaten bunları göze aldım. Taraftarlar tepki gösterebilir. Bu tip bağırmalarla ve reaksiyonlarla sıkıntım yok, çünkü İtalya'dan buna alışkınım."

İkinci yarıda oyuna giren Sabri Sarıoğlu ile ilgili Mancini, "Sabri diri bir oyuncu ve son maçta sakatlığı nedeniyle oynayamamıştı. Bugün oyuna girdiğinde farkını gösterdi. Galibiyette önemli payı var" dedi.

Defans oyuncusu Semih Kaya'nın performansıyla ilgili bir soruya Roberto Mancini, "Semih genç bir oyuncu ve henüz 22 yaşında. Siz de takdir edersiniz ki

hata yapabilir. Mutlaka kendini geliştirecek ve daha iyi yerlere gelecektir. İlerleyen zamanlarda daha da iyi olacaktır. Çünkü potansiyeli var. Stoper olarak en üst seviyede oynayacak potansiyele sahip. Çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum" yanıtını verdi.

Sarı kırmızılı futbolcu Burak Yılmaz, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını belirterek, "Hatta çok kötü başladık. Üzerimizde

ölü toprağı vardı sanki. Neden böyle olduğunu biz de bilmiyorduk. Ancak devreye girdiğimizde, ikinci yarısında 4 gol attığımız bir Bursaspor maçı olduğunu ve tekrar edebileceğimizi konuştuk. Hepimiz birbirimiz için oynadık. Ziraat Türkiye Kupası final maçına giderken aklımızda sadece orası olsun istiyorduk ve bunu da başardık" dedi.

Golcü futbolcu, kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili de, "Bu niyetle alakalı. Karşındaki insan iyi niyetliyse farklı eleştirir, beni sevmiyorsa farklı eleştirir. Ben forvet oyuncusuyum ve forvet oynadığımda gereğini yaparım. Ancak hocam nerede görev verirse de orada oynamak zorundayım. Benim kişisel başarım değil, takımın başarısı önemli" diye konuştu.

Yılmaz, Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında ellerini havaya kaldırarak tribünlerden destek istemesinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Her oyuncu her zaman istediğini sahaya yansıtamayabiliyor. Bizim bu sezon eleştirilecek yönümüz çok fazlaydı ama kulüp olarak en büyük gücümüzü taraftarımızdan alıyoruz. Destek verdiklerinde yapamayacağımız şey yok. Son iki sezonun lig şampiyonu olan, TFF Süper Kupalarını kazanan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan, gruptan çıkmayı başaran bir takımın, daha sonra biraz geriye düşmesi normal. Bu geçmiş sezonlarda da yaşandı. Şimdi ne olursa olsun Ziraat Türkiye Kupası'nı alacağız. Ligi de ikinci sırada bitirip, kötünün iyisini başarmak istiyoruz. Taraftarımız bize güvendiği takdirde asla bileğimizi bükemezler. En büyük itici gücümüz taraftarımız. Arkamızda oldukları sürece değil 2-0, 3-0 da geride olsak maçı çeviririz."

Galatasaray'ın bu sezon kadroda sürekli değişikliklerle sahada olmasının olumsuz etki yaptığı görüşüne katıldığını vurgulayan Burak Yılmaz, "Her zaman farklı kadro ile oynamak tabi ki dezavantaj. Geçen senenin kadrosunu çocuğa sorun, size sayabilir. Bir önceki seneyi de sayabilir. Şimdi yeni transferler var ve takım olma yolunda çok çaba serf ediyoruz ama bunun için artık çok geç kaldık. Saha içinde az konuşmanın bizi olumsuz etkilediği fikrine de katılıyorum. Maçta geriye düştüğümüzde, birinin bir kıvılcım yaratması gerekiyor. Ancak şimdi kupa finaline kilitlendik. Bu eksikleri ise gelecek sezon çözmüş olmamız gerekir" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı futbolcu, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için, "Biz Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz. Şampiyon oldular. 'Çok iyi oldukları için mi şampiyon oldular?' sorusuna cevap verirsem polemik olur. Hak ettikleri bir şampiyonluk ama kopma noktaları vardı. Eğer bir maçı kazanabilseydik, zannediyorum Çaykur Rizespor maçıydı, her şey farklı olabilirdi" dedi.

Son dakikalarda attığı golle Galatasaray'ı galibiyete taşıyan Umut Bulut, maça iyi başlayamadıklarını ancak rakibin de son haftalarda yükselişte olduğunu belirterek, "Maça iyi başladılar. İkinci yarı ise biz başarılı geri dönüş yaptık. Önemli olan kazanmaktı ve kazandığımız için çok mutluyum. Lig ikincisi olmak ile şampiyon olmak arasında önemli bir coşku farkı var. Bu bizi olumsuz etkiledi. Bunun olumsuz bir dönemini geçirdik. Şimdi hedef lig ikinciliği ve bunun için maçlarımızı oynuyoruz. Son iki maçımızı da kazandık" diye konuştu.

Bulut, Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkıyla ilgili de, "Puan farkının ne olduğu bundan sonra önemli değil. Şimdi önemli olan ligi ikinci olarak bitirebilmek. Lig içinde kırılma noktalarında maçlarımızı kazanamadık ve fark bu noktaya geldi" dedi.

GENÇLERBİRLİĞİ TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖZDİLEK: "OYUNUN İÇİNDE RAKİPTEN 2-3 OYUNCU VAR Kİ, BENCE ATILMASI LAZIM. MAALESEF HALİS HOCA CESARETLİ OLAMADI"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, maçta Galatasaray takımından 2-3 oyuncunun atılması gerektiğini, ancak hakem Halis Özkahya'nın cesaretli davranamadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Maça çok iyi başladık. İlk 45 dakika, rakibe pozisyon vermeden, iki güzel golle devre arasına girdik. İkinci yarıda rakibin seyirciyle baskı oluşturacağını tahmin ediyorduk. Hakemin de baskıya destek olacağını zannetmiyordum. Oyunun içinde rakipten 2-3 oyuncu var ki, bence atılması lazım. Maalesef Halis Hoca cesaretli olamadı. Gosso, bizim bütün dengemizi bozdu. İkinci yarının başında çıkması, orta saha direncimizi zayıflattı. Toparlamaya çalıştık ama kolay değil, ne olursa olsun Galatasaray'la oynuyorsunuz. Rakibe 3 tane pozisyon verdik, 3'ü de gol oldu. Buraya gelirken, kazanıp, 'en azından UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilir miyiz?' düşüncemiz vardı. Bu sezon 18'incilikten UEFA'ya koşan bir takım haline geldik. Bunu taçlandırabilirdik. Oyun anlamında bunu yapabilecek kadar oynadığımızı düşünüyorum. Ancak oyuncu kadromuz çok derin değil. Gosso ve Zec'in çıkması ofansif gücümüzü düşürdü. Rakip de bunu doğru değerlendirdi. Yediğimiz goller, normal atak şeklinde değil, doldur-boşalt şeklinde geçti. Bu da futbolun üzücü tarafı ama kazanan her zaman haklıdır. Onun için Galatasaray'ı tebrik ediyorum."

Özdilek, Galatasaray'dan atılması gerektiğini savunduğu oyuncuların kimler olduğunun sorulması üzerine, "Saha içinde mücadele edilmeli ama olayı farklı yerlere götürdüğünüz zaman hoş olmuyor. Burada Gençlerbirliği oyuncularının da emeği ve mücadelesi var. Onlara haksızlık oluyor. İsim olarak söylemeyi doğru bulmuyorum" dedi.

Mehmet Özdilek, Gençlerbirliği'nin başına geçtiğinde takımın 8. hafta sonunda 4 puanda olduğunu hatırlatarak, "Bugün 44 puanla 8. sıradayız. Ligin bitimine iki

hafta kala puanımızı biraz daha yukarı taşımak istiyoruz. Bulunduğumuz konumu koruyup veya bir-iki basamak yukarı çıkarabilmek için uğraşacağız. Gençlerbirliği, her zaman yukarıları hedefleyen ve oralarda kalmayı bilen bir yapıya sahip olmalı. Gelecek sene, bu sezon bıraktığımız yerin üstüne çıkmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız ve planlamalarımız var. Umarım bunları yapabiliriz" dedi.

Teknik direktör Özdilek, 5 sezon çalıştığı Medical Park Antalyaspor'un ligden düşmesine üzüldüğünü de vurgulayarak, "Orada 5 yıl emek verdim. Çok güzel günlerimiz geçti ama maalesef futbolda bunlar var. Umarım geri dönüşleri olur" ifadesini kullandı.

Oktay Delibalta ve Uğur Çiftçi ise maça çok iyi başladıklarını ve ikinci yarıda Galatasaray'ın kurduğu baskıya direnemediklerini söylediler.

st (os)