ASLAN YAŞ KÜÇÜLTÜYOR! Galatasaray'ın son iki sezon şampiyon olan kadrosu ligin toplamda en yaşlı ekibi durumunda. Sarı-Kırmızılı ekibin 26 kişilik futbolcu kadrosunun yaş ortalaması 28.2'yi aşmış durumda. Ünal Aysal ve Fatih Terim birlikteliği ile kısa vadede başarıyı isteyen kulüp, transferde çoğunlukla tecrübeli yıldızları bir bir renklerine katarken, takımın yaş ortalaması da yükselmişti. Galatasaray geride kalan 2 sezonu şampiyon bitirirken, yaş ortalamasında da "Ligin Lideri" konumuna yükseldi.

Fatih Terim ısrarı ile alınan Bruma transferiyle Galatasaray kadrosunu gençleştirme yolunda ilk adımı atarken, devre arası transfer döneminde gençleştirme operasyonu hız kazanmış durumda. Sarı-Kırmızılı ekibin bitirdiği transferler arasında Alex Telles 22, Eskişehirspor ile bonservis pazarlığı süren Tarık Çamdal ise 21 yaşında. Bu iki oyuncunun transferi sonrasında direk ilk onbirde oynayabilecekleri düşünülüyor.

Galatasaray'ın transferi için büyük çaba gösterdiği gurbetçi oyunculardan Hakan Çalhanoğlu 19, Tolgay Arslan ise 23 yaşında. Kulübün transfer planları içinde yer alan birçok ismin ortak özelliği ise 24 yaşın altında olmaları. Transferde adı geçen isimler içinde sadece Brezilyalı stoper Luiz Rhodolfo 27 yaşında. Ancak bu oyuncu için bonservis bedeli oldukça düşük.

Planlanan transfer çalışmaları hedefe ulaştığı takdirde Sarı-Kırmızılıların devre arası hazırlık kampında yaş ortalamasını 28.2'den 25-26 aralığına düşürmesi bekleniyor. KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL / KÇ(GH)