Esma ÇAKIR/ROMA, () - İTALYAN teknik direktör Cesare Prandelli'nin Galatasaray'la imza aşamasına gelmesinin mimarlarından olan Galatasaray Futbol İdari Direktörü Tomas Ujfalusi, La Gazzetta dello Sport gazetesine değerlendirmelerde bulundu. Ujfalusi, Galatasaray'ın 20'nci şampiyonluğunu Prandelli ile elde edebileceğini söyledi.

Dünya Kupası'ndan ülkesinin hemen elenmesinin sorumlusu olarak görülen Prandelli'nin sarı-kırmızılı ekiple anlaşmasından çok memnun olduğunu söyleyen Ujfalusi, "Mancini devam etmek istemediğinde, Cesare gelsin istedim. Floransa'da onun döneminde oynadığımda kendimi çok geliştirdim. Dünya Kupası'nda şanssız olsa da milli takımda 4 yılda güzel şeyler yaptı. İtalyan okulunun, Türk futboluna çok katkısı olur. Roberto (Mancini) ile daha çok taktik üzerine çalışıldı ve takımı daha iyi hale getirdi. Prandelli de aynısını yapacak. O, futbolcularla diyalog kurmayı çok iyi bilir ve Galatasaray'da birçok başarılı oyuncu bulacak" değerlendirmesinde bulundu.

"YURT DIŞINDA DAHA ÇOK TAKDİR EDİLDİĞİ İÇİN ONU İSTANBUL'A GELMEYE İKNA ETTİM"

Prandelli'nin İstanbul'a etik kurallar getirip getirmeyeceği sorulan Ujfalusi, "Umarım getirir ve bu işe yarar" diye cevap verdi. Prandelli'nin İtalya'dan çok yurt dışında takdir gördüğünü belirten Ujfalusi, "Zaten bu nedenle, İstanbul'da kendisini iyi hissedeceğini söyleyerek onu ikna ettim" dedi.

Gelecek sezon için Galatasaray'ın hedefleri sorulan Çek futbol adamı, "20'nci şampiyonluğu elde etmek. Şu an Fenerbahçe'nin de bizim de 19'ar şampiyonluğu var. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde daha çok yol almak istiyoruz" diye konuştu.

Ujfalusi, Fenerbahçe'deki şike skandalının, Türk futbolunu sarstığının ifade edilmesi üzerine, "Bu kötü bir şeydi ve FIFA ile UEFA sürekli polislik yaptı. İtalya'da da 2006 yılında şike skandalı (Calciopoli) yaşandı ve ondan sonra her şey değişti" ifadelerini kullandı.

"TÜRK LİGİ İTALYA'DAKİNDEN GERİDE DEĞİL"

Türk liginin, İtalya'dakinden daha geride olduğu iddiasına hiç inanmadığını dile getiren Ujfalusi, "Çok iyi futbolcular ve rekabetçi birçok takım var. Bir ligi eleştirmek için önce onu tanımalı" şeklinde konuştu.

Prandelli'nin istifasının ardından boşalan İtalya Milli Takımı için Mancini'nin adının da geçtiği hatırlatılan Ujfalusi, "Onu o rolde iyi görüyorum. O, futboldan anlıyor, gerektiğinde sakin olmasını da ihtiyacı olan futbolcuları seçmesini de iyi bilir. Prandelli'nin işini iyi devam ettirir" dedi.

"HOLLANDA DÜNYA KUPASI’NI ALIRSA BUNDA GALATASARAY'IN DA PAYI OLUR"

Galatasaray'da oynayan Hollandalı Wesley Sneijder'ın büyük gelişme kaydetmesine ilişkin bir soru yöneltilen Ujfalusi, "Hollanda Dünya Kupası'nı alırsa, belki bu durumda Galatasaray'ın da hakkı olacak. Sneijder, Inter'den ayrıldıktan sonra burada kendisini yeniden diriltmeyi başardı" ifadelerini kullandı.

"BALOTELLI GALATASARAY'DA KRAL OLUR"

İtalya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki başarısızlığından sorumlu tutulanların başında gelen Milan'ın yıldızı Mario Balotelli'nin, Galatasaray'a gelmesinin iyi olup olmayacağı sorulan Ujfalusi, "Onunla somut bir şekilde ilgilenilip ilgilenilmediğini bilmiyorum, ama o çok güçlü bir oyuncu ve Galatasaray'da bir kral olabilir" dedi.