Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Eskişehirspor'u 3-0 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Mancini, Bugün iyi oynayan ve kesinlikle galibiyeti hak eden bir Galatasaray vardı. Özellikle ilk yarı çok iyiydik. Çok sayıda gol pozisyonuna girdik ve yine birçok pozisyonu değerlendiremedik. Skor daha farklı da olabilirdi. Ancak Eskişehirspor'un da iyi bir ekip olduğunu unutmamak gerekiyor dedi.

Galatasaray'ın son iki maçında Bursaspor'u 6-0, Eskişehirspor'u ise 3-0 yenmesiyle ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine İtalyan teknik adam, Kesinlikle takım olarak daha iyiye gittiğimiz doğru. Birlikte çalışma şansı yakaladık ve muhakkak bir şeyleri daha iyi yapmaya başladık. Ancak geliştirmemiz gereken konular hala var ifadelerini kullandı.

Mancini, takım olarak deplasmanda istenilen seviyede futbol oynayamadıklarının aktarılması üzerine, Aslında son deplasmanımızda Gaziantepspor'a karşı kötü oynamadık. İyi oynayan ve pozisyona giren bir takımdık. Yine de giderek gelişen bir Galatasaray var diye konuştu.

Roberto Mancini, Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkı ve şampiyonluk yarışıyla ilgili, Önemli olan bizim gösterdiğimiz performans ve maçlarımızı kazanmamız, serimizi devam ettirmemiz. Puan farkı biraz azaldı. Fenerbahçe'nin zor maçları da olabilir. Burada önemli olan bizim kazanmaya devam etmemiz. Önce kazanıp sonra rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz şeklinde konuştu.

Mancini ayrıca, dün bir gazetede kendi ağzından yazılan ve doğru olmayan bir haber okuduğunu da dile getirerek, Normalde gazete okumuyorum ama dün şans eseri bir haber gördüm ve tercüme ettirdim. Sayın Fatih Terim'in sezon başı kötü bir kadro kurduğu, kötü oyuncular aldığı şeklinde benim ağzımdan ifadeler vardı. Ben böyle bir şey söylemedim. Bu haber yalandır dedi.

Brezilyalı savunma oyuncusu Alex Telles ise, ilk olarak kendisini evinde gibi rahat hissettiren Galatasaray camiasına, takım arkadaşlarına ve taraftarlara teşekkür etti. Brezilyalı oyuncu, maçla ilgili olarak, Zor bir maçtı ve 3 puan kazanmamız gerekiyordu. İyi oynadık ve golleri erken bulduk. Bu da biraz daha rahat oynama fırsatı doğurdu. Kazandığımız için mutluyuz diye konuştu.

Ligdeki ilk maçında performansını iyi bulduğunu anlatan Brezilyalı oyuncu, Ben her gün kendini geliştirmeye çalışan, yeni şeyler öğrenmeye gayret

gösteren bir oyuncuyum. Bugün iyi oynadığımı düşünüyorum. Kötü değildim ama her gün üzerine koymanız lazım. Ben de hocamdan daha çok şey öğrenerek, sonraki maçlara bunları taşımak istiyorum dedi.

Alex Telles, Brezilya futbolu ile Türk futbolu arasında gördüğü farklılıkları da dile getirerek, şunları söyledi

Burada bulunduğum sürede ve oynadığım iki maçta Brezilya futbolu ile Türk futbolu arasında gördüğüm iki önemli fark var. Birincisi, burada futbol daha

çok kuvvete dayalı. İkinci ise daha hızlı bir futbol oynanıyor. Rakip size düşünme fırsatı tanımıyor. Oldukça tempolu mücadeleler geçiyor. Topla zaman

geçirmeden hemen oynamanız gerekiyor. İki ülke futbolu arasındaki temel farklar bunlar. Benim de buna alışma fırsatım olacak. Her geçen gün öğrenip, adapte olacağımı düşünüyorum.

Öte yandan, Galatasaraylı futbolcu Ceyhun Gülselam ise Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Bursaspor galibiyetini de bu maçla süslemek istiyorduk.

Bunu başardık. Umarım güzel bir seri yakalar ve hedeflerimize ulaşırız dedi.

Veysel Sarı da, sarı-kırmızılı formayla ilk lig maçına çıktığını belirterek, Tabii ki benim açımdan çok mutluluk ve gurur verici bir şeydi. Hem Galatasaray formasıyla ligdeki ilk maçıma çıktım hem de 4,5 sene emek verdiğim Eskişehirspor'a karşı oynadım. Çok heyecanlandım. Duygusal anlar yaşadım. Galip geldiğimiz için çok mutluyum. İnşallah daha iyi olacağız diye konuştu.

Şampiyonluk yarışından sezon sonunda kendilerinin galip çıkacağını savunan sarı-kırmızılı futbolcu, Biz büyük bir camiayız. Hedeflerimiz var. Şu an 4 puan fark var. Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesini bekleyeceğiz ve ligin sonuna kadar mücadelemizi bırakmayacağız. Ligin sonunda gülen taraf biz olacağız diye düşünüyorum diye konuştu.

Veysel Sarı, Galatasaray'ın iyi bir kadrosu olduğunu vurgulayarak, Burada iyi futbolcular var. Nerede rekabet varsa orada başarı vardır. İyi oynayan zaten oynar. İnşallah ben de bu oynayanlar arasında kendimi görürüm ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, böyle maçlarda başlangıcın ve ilk bölümün çok önemli olduğunu belirterek, Rakibin oluşturmak istediği baskıyı kırıp, biraz topa hakim olup, rakip sahaya taşıdığınız zaman oyunun ondan sonraki bölümü sizin için çok rahat geçiyor. Maalesef bunu yapamadık. O baskıdan gol yiyip çıktık. Dolayısıyla maçın sonraki bölümü sıkıntılı geçmeye başladı. İkinci yarı biraz kıpırdadık ve net pozisyonlar yakaladık. Bunlardan birini değerlendirseydik maçın sonraki bölümü Galatasaray için zor geçecekti ama maalesef onu da yapamadık. Galatasaray'ı tebrik etmek lazım, iyi bir maç çıkardılar ve haklı bir galibiyet aldılar dedi.

Ertuğrul Sağlam, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 24 günde 8 maç yaptıklarını, dar bir kadroyla mücadele etmenin sıkıntılarını yaşadıklarını ifade etti.

Ligde geçen hafta yendikleri Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki farkla ilgili bir soru üzerine Sağlam, İki takım da geniş kadroya sahip, çok güçlü kadrolarla oynuyorlar. Fenerbahçe'nin bir avantajı, sadece ligde mücadele etmesi. Galatasaray, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele veriyor. Tabii üç kulvarda da yarışırken devre arasında 9 takviye yaptı. Böyle bir yoğunluğa kendilerini hazırladı. Fenerbahçe ile oynarken taraftarımızın

desteğiyle iyi bir oyun ortaya koyduk. Ancak bu atmosferde böyle güçlü kadrolarla oynamak kolay bir iş değil diye konuştu.

Eskişehirsporlu futbolcu Hürriyet Göçer de İstanbul'a galibiyet için geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını anlatarak, Galatasaray baskılı başladı ve erken gol buldu. İkinci yarı iyi oynadık ve pozisyonlar bulduk. Gol atsaydık belki daha farklı olabilirdi ama bunu başaramadık dedi.

Adewole Raheem Lawal ise maçın bazı bölümlerinde iyi oynamalarına rağmen istemedikleri bir sonuç aldıklarını vurgulayarak, en kısa sürede toparlanıp Avrupa kupalarına katılmak için gerekli mücadeleyi vereceklerini söyledi. KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL kç(gh)