Galatasaray, yeni teknik direktörü ile resmi nikahı Türk Telekom Arena'da kıydı. Çok sayıda İtalyan ve Türk gazetecilerin izlediği ve bazı İtalyan kanallarının canlı yayın yaptığı imza töreninde Prandelli sıcakkanlı ve sempatik tavırları ile oldukça fazla sempati topladı. İmza töreninde sadece Başkan Ünal Aysal Prandelli ile yan yana bulunurken, Prandelli'nin İtalyan tercümanı ve sarı kırmızılı kulübün idari menajeri Cenk Ergün sunumda yer aldılar.

İmza törenini izleyen İcra Kurulu Başkanı Lütfü Arıboğan, Sedat Doğan, Adnan Nas ve Aka Gündüz Özdemir imza resmine girmediler. Başkan Ünal Aysal törenin açılış konuşmasını yaptı ve şunları söyledi;

ÜNAL AYSAL: "G.SARAY BAŞARIYA DOYMAYAN KULÜPTÜR"

"Dünya turu bir adımla başlar. Biz de bu adımı atmak üzere bir araya geldik. Yeni bir sezonun, yeni ufuklara açılışın ilk adımı olarak burada gerçekleştiriyoruz. Galatasaray 100 seneye aşkın tarihiyle başarıya doymayan bir kulüptür. Galatasaray Türkiye'nin batıya açılan penceresi olduğu kadar, batının da Türkiye'ye açılan penceresidir. Hocamızla oturup bu ufukları nasıl geliştireceğimize yönelik sohbet etme imkanı bulduk. Sadece 4. yıldıza kavuşmanın ötesinde çok daha geniş bir hedef mevcuttur. Bizi bugün bir araya getiren bu hedefler, bu vizyon ve bu büyük projedir.

Ünal Aysal'ın konuşmasının ardından söz alan Prandelli Türkçe "iyi günler" dedi ve şu açıklamayı yaptı.

PRANDELLİ

"Öncelikle Galatasaray'a ve başkan Aysal'a teşekkür etmek istiyorum. Kısa sürede bir sinerji yakaladık. Kendisi gözünün içine bakan karizmatik bir bey. Kendisi benim gözüme baktığında, 4 yıldızı istiyorum dedi ve bu beni çok etkiledi. Tek hedef başarı görüşülen yerde olmak isterim.

Başkanla konuşmayı seviyorum. Başkan için Galatasaray'ın tarihi önemli. Ama önemli olan başkan Aysal'ın söylediği gibi geçmişimizden ziyade önümüzdeki proje. Bahsettiğim proje öyle bir proje ki kazanan futbol oynamak. İyi futbol oynayan bir takım oluşturmak. Oldukça profesyonel bir ekip var tesislerde. Tesisler de gayet iyi durumda.

Bir takım kurma fikri için taraftarıyla yöneticisiyle futbolcusuyla her şeyiyle aynı yere odaklanılması gerek. Herkesin aynı bakış açısına sahip olması gerek. Çok kuvvetli futbolcularımız var ama önemli olan kuvvetli bir takım oyunu ortaya koymak.

Takımla sezon başından beri başlamak fırsatın olursa çok daha fazla ve şans yakalarsın. Mancini sekizinci aldığı takımı ikinci bitirdi. Oldukça iyi bir grafik sergilediğini düşünüyorum. Esas önemli olan kazanan takımın formasyonunu sağlamaktı.

4 kişilik bir defans 3 kişilik orta saha planlıyorum ama şu anda futbolcuların karakterlerini ve özelliklerini öğrenemeye çalışıyorum.

Başkanla konuştuğumuz zaman kurallar bütünlüğü yok ise bir takımın kazanamayacağı yönünde görüş belirttik. Tüm unsurların baz alabileceği bir kurallar bütünü olması ve kendisini değil takımı düşünmesi ortak hedef olmalı.

Wesley'in oynadığı tüm maçları ilgile izledik. Bence Hollanda'nın en iyi oyuncularından bir tanesi. Galatasaray'ın da en iyi oyuncularından biri.

Bu arada yabancı kuralı ile ilgili soruya Ünal Aysal müdahil oldu ve şu yanıtı verdi.

"Yabancı kuralındaki Mancini'nin sorunu Türkiye Ligi'yle ilgili değildi. Yabancı kuralında Galatasaray'ın itirazının sebei özellikle Şampiyonlar Ligi'nde olan bir takıma katiyetle engel olmasıdır. Hem kurumsal hem de hukuki olarak itirazımız devam ediyor. Böyle bir açıklama yapıp, Sayın Mancini'yi de burada temize çıkaralım.

PRANDELLİ "DÜNYA KUPASI BİTTİĞİNDE AKLIMDA TAKIM YOKTU"

"Dünya Kupası biterken aklımda hiçbir takım yoktu. Arkasından başkanla bir araya geldim ve gördüm ki istenilen tek şey sportif başarı. Hiç başka da tercihim olmadı. Galatasaray'a geldim.

İtalyan Teknik Adam transfer ve Balotelli sorusuna ise şu yanıtı verdi.

"Bireysel sorulara girmeyeceğim. Kulübe saygı gösteriyoruz. Zaten üzerine konuşulmuş şeyler var.