Galatasaray'ın zorlu Beşiktaş ve Chelsea maçlarından önce Ünal Aysal Florya'da Mancini ile görüşüp takıma ve teknik heyete inançlarının tam olduğunu geçen gün bildirmişti. Bu hamlenin üzerine 2 dev maça 1 milyon dolarlık prim belirleyen sarı-kırmızılı yönetim ayrıca aldıkları kararla önce derbiye sonra da Chelsea maçlarına tam kadro giderek takıma destek verme kararı aldı. Galatasaray yönetimi dün gece Arena'ya tam kadro giderek aldıkları kararı uygulamaya başladı.

Maçtan önce tribünlerde Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'ya geçmiş olsun pankartı asıldı.

Maç öncesi karaborsacılar Metro'da iş başındaydı. Kale arkası biletleri 500 TL'den satıldı.

Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin sakatlanıp ilk yarı sonunda karşılaşmayı terk etmek zorunda kaldı. İkinci yarı oyuna giren yedek kaleci Cenk başına aldığı darbe ile sakatlanınca oyun 11 dakika durdu ve maçın hakemi Cüneyt Çakır bu süreyi uzatma dakikalarına ekledi.

İngiltere Premier Lig'de Chelsea, Everton'u uzatmalarda John Terry'nin attığı gol ile 1-0 mağlup ederken maç sonu Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik direktör basın toplantısı sırasında ilginç de bir açıklama yaptı. Galatasaray eşleşmesini değerlendiren Mourinho, sarı-kırmızılı kulüp için, "Galatasaray iyi oyunculara sahip. Sneijder, Drogba, Melo, Eboue, Riera... Türk oyuncular da en iyi Türk oyuncular" dedi.

Mourinho Drogba ve Sneijder üzerine odaklanılmaması gerektiğini ve Riera'nın da iyi bir futbolcu olduğunun altını çizdi.

Mourinho'nun yaptığı bu açıklama kafaları karıştırırken, Portekizli teknik direktörün Ocak ayında Galatasaray ile olan sözleşmesini fesheden İspanyol futbolcu hakkında bilgisinin olup olmadığı konuşuldu. KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL / kç(gh)