Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul, ()

Galatasaray Yönetimi ana sponsorlarından olan özel bir banka ile önemli bir kredi anlaşması gerçekleştirdi. Kredi anlaşması denilince ilk akla gelen faiz ve kulübün ne kadar borçlanacağı oluyor. Ünal Aysal kulübe ait Maslak Binicilik Tesisleri'nde kredinin tanıtım kokteylinde gazetecilerle ayak üstü yaptığı sohbette bu anlaşmanın; basit bir faizi öteleme ya da uzun vadeye yayma anlaşması olmadığına özellikle vurgu yapıp şunları söyledi.

"Bu bir proje anlaşmasıdır. Borç ve kredi faizi günümüz koşullarının altına indirilmiştir. Ancak günü kurtarmak adına yapılmış bir anlaşma değil. İçinde projeler barınıyor. Bu anlaşmanın devamı da gelecek ve 5-7 yıl arasında borcumuz sıfırın altına inecek. Gelirlerimize bağlı olarak gelir oranına göre uygun seviyede borç ödenecek."

“BENDEN SONRA GELENLER RAHAT BAŞKANLIK YAPACAK”

Galatasaray Başkanı kulübün ekonomik sorunları kendisine rahat başkanlık yaptırmadığını ve işçi gibi çalıştığını belirterek şu ilginç sözleri söyledi.

"Bu anlaşma ve sonrasındaki projelerimizle birlikte ekonomik sorunları aşacağız. Birçok projemiz var. Doğru yapıyı oluşturuyoruz. Benden sonra gelenler rahat başkanlık yapacak. Ben 2 yıl sonra görevi bıraktığımda huzur içinde olacağım."

“MANCİNİ KENDİSİ KARAR VERECEK”

Mali detayların ardından Ünal Aysal'a futbola yönelik kritik sorular da yönelince şu cevapları verdi.

"Mancini ile devam etmek istiyoruz. Benim Mancini ile en ufak sorun ve tereddütüm yok. Eğer Mancini bizimle devam etmek istemezse saygı duyarım. Öncelikli hedef son maçımızı kazanıp Şampiyonlar Ligi'ne direk gitme hakkını elde etmek. Sonrasında Mancini'nin kararına göre yol haritamızı belirleyeceğiz."

“DROGBA'NIN KARARINI BEKLİYORUZ”

"Drogba ile bazı görüşmelerimiz oldu. Ancak konu kesin olarak karara bağlanmış değil. Bir maçımız daha var. Son maç sonrasında da Drogba ile de görüşeceğiz. Bu görüşme sonrasında Drogba'nın ayrılma kararı kesinleşirse mutlaka yerine önemli bir oyuncuyu transfer etme amacındayız. Elbette düşüncelerimiz alternatif planlarımız mevcut. Ancak Drogba ile herşeyi konuşmadan bu konuda adım atmayacağız."

kç (ud)