Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, teknik direktör Roberto Mancini'nin takımdaki geleceğiyle ilgili olarak, "Hocanın devam etmesini istiyoruz. Ama nasıl istiyoruz? Bizim şartlarımızla, bizim ona vereceğimiz olanakları bilerek ve bize başarı taahhüdü vererek kalmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Lisesi'nde öğrencilerle buluşan Aysal, kendisine yöneltilen sorulara şu yanıtları verdi;

"Mancini ile 3 yıllık kontratımız var. Kontratta her iki tarafı da koruyan maddeler var. Mancini'nin kendi isteği üzerine bir madde var. Her sene 15 Mayıs ile 15 Haziran arası bir aylık tatil süreci içerisinde, hocamız bir sonraki sezondaki başarısını hesaplayıp kendisi ben burada bu başarıyı yakalarım ya da yakalayamam diye düşünerek tercihini yapıp tamam ya da devam deme hakkına sahip. Geçen gün ben bunu söylerken, Mancini gidecek diye söylemedim. Sadece böyle bir hakkı var. Bizim de bazı haklarımız var. Biz de hocamızla görüşüp, görüşürüz diyebiliriz. Ama bizim kulüp olarak böyle bir niyetimiz yok. Hocanın devam etmesini istiyoruz. Ama nasıl istiyoruz? Bizim şartlarımızla, bizim ona vereceğimiz olanakları bilerek ve bize başarı taahhüdü vererek kalmasını istiyoruz.

Türkiye'de basketbolda sahaya 5 yabancı ile çıkabiliyorsunuz. Hiç Türk olmadan ve bu karar yeni çıktı. Ama futbolda tamamen tersine işleyen bir sistem var. Bunların birbirine uyumlu bir şekilde kurgulanması gerekirken, federasyonlar birbirinden çok ayrı bir şekilde değişik politikalar izliyorlar. Bu da kulüpleri sıkıntıya sokuyor. Ama diyeceksiniz ki bütün kulüpler böyle. Doğru. Benim Türkiye'de hiç böyle bir sıkıntım yok. İsterlerse hiç yabancı olmasın, o zaman diğer kulüplerde de olmayacak. Ama Galatasaray'ın özelliği Şampiyonlar Ligi'nde yarışıyor olması. Galatasaray gibi başka kulüpler de Avrupa'da oynayacak ve bu sorunu onlar da yaşayacak. Ama dikkat ederseniz o kulüpler, yabancı sayısının artmasına engel oldular. Bu da yönetim yönünden kulüplerin uzun vadeli hesap yapmadığını gösteriyor. Yarın çıkacak problemleri düşünmeden önlem almadıklarını gösteriyor. Onun için biz Galatasaray olarak diğerlerinden farklıyız. Onun için daima başarılı oluyoruz.

Passolig kanun bazında bize empoze edildiği için bizim buna hayır deme lüksümüz yok. Buna hayır deme hakkı olan tüketicidir. Onların müracaat ve itiraz etme hakları vardır.

Daha profesyonel bir Galatasaray altyapısı üzerinde çalışıyoruz. Oldukça da başarılıyız ama daha iyi olabiliriz. Her sene altyapımızdan 2-3 oyuncu A takıma çıkıyor. Bunların en az biri kalıcı oluyor. Bu önemli bir katkı.

Önceden gençlerimizi bize geliyordu, şimdi biz onlara gidiyoruz. Almanya'da Türklerin yoğun olduğu bölgede ciddi çalışmalar yaptık.

Türkiye'deki altyapı çalışmalarımızı daha da güçlendiriyor. Buradaki tüm tesislerimizi daha modern bir yere taşıyacağız. Bunu yaptıktan sonra daha fazla gence imkan tanıyacağız.

Bütün sınırlamalara rağmen, Galatasaray'da transferler devam ediyor. Türk ve yabancı oyuncular olarak düşünüyoruz. Ama ağırlıklı Türk oyuncu olacak.

Aslında Galatasaray'ın bütün oyuncuları çilek ama yenileri de gelecek. Herkesin takım içinde görmekten mutlu olacağı oyuncular gelecek. Kaliteyi düşürmeyeceğiz, yükselteceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine yemekte bir araya geleceğiz. Her zaman olduğu gibi yine camiamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz."

GÖKHAN HEBEPÇİ - İSTANBUL /

gh(gh)