Sercan SAPANATAN, İstanbul- Gary Neville ve Ryan Giggs'in İngiltere'de yarı profesyonel lig olan Northern Premier League'de mücadele eden Salford City takımını almak için görüşmelere başladıkları İngiliz medyasına yansıdı. Garry Neville yaptığı açıklamada "Şu an için sadece görüşmeler yapıyoruz. Daha kesin bir durum yok" dedi.

Her iki oyuncunun da Salford City ile geçmişe dayanan bir bağı var. Manchester United'da hala aktif futbol oynayan 40 yaşındaki Ryan Giggs'in büyüdüğü yer olan Salford City, Garry Neville için ise Manchester United ile ilk antremanlara çıktığı dönemde eski tesislere yakınlığından dolayı yaşadığı bölgeydi.

1940 yılında kurulan Salford City futbol takımı bugüne kadar sadece amatör ve yarı profesyonel liglerde mücadele etti.Garry Neville ve Ryan Giggs ikilisi bu takımı satın alarak profesyonel futbol takımına çevirip 2. lige kadar yükseltmeyi hedefliyor. Ayrıca genç oyunculara ve yeni yetenekleri de İngiliz futboluna kazandırmak hedefindeler.

Gary Neville ve Ryan Giggs, Salford City'i aldıkları takdirde bu ilk ortaklıkları olmuyacak. İkilinin Manchester'da bir restoranları ve United'ın stadı Old Trafford'un yakınında yeni bir otel inşaatları var. SS (UD)