TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde oynanan 1. Amatör Küme futbol karşılaşmasında çıktıkları kafa topunda çarpışan oyunculardan 22 yaşındaki Doğukan Demirbaş’ın yere düşerek boğazına kaçan küçük dilini yardımcı hakemi Ayhan Örnek kalemle çıkardı.
Çorlu'daki Ahmet Taner Kışlalı Stadı'nda bugün oynanan Vakıflar Güvenspor ile Çerkezköy Fevzipaşaspor maçının ilk yarısı 2-0 ev sahibi Vakıflar Güvensorspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın 68’nci dakikasında Çerkezköy Fevzipaşasporlu Doğukan ceza sahasının içinde rakip takım oyuncusu Cem ile çıktıkları kafa topunda çarpıştı. Yere düşen Doğukan Demirbaş'ın burnundan kan gelirken, dili de boğazına kaçtı.
Çağrılan ambulans beklenirken yardımcı hakemlerden Ayhan Örnek, kalemle oyuncunun dilini çıkarıp ve nefes almasını sağladı. Daha sonra gelen ambulanstaki görevlilerinin müdahale ettiği Demirbaş, Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Futbolcunun hayatını kurtaran maçın yan hakemi Ayhan Örnek'in pratisyen hekim olduğu ve nefes alamadığını görünce müdahale ettiği belirtildi. Doğukan Demirbaş’ın hastanedeki tedavisi sürüyor.
Çerkezköy Fevzipaşaspor Teknik Direktörü Orhan Demir, statta ambulans olmamasını eleştirirken, "İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Bunu merak ediyorum. Amatör takım oyuncularına değer verilmediği bir kez daha gördük” dedi.
Bu arada hastaneye kaldırılan Doğukan Demirbaş'ı taşıyan ambulansın sahayı terk etmesinden sonra oyuncu değişikliği yapıldı ve maç kaldığı yerden devam etti. Vakıflar Güvenspor maçı 2-1 kazandı.