NORVEÇ'te tüm futbol kulüpleri yeni sezon hazırlıklarını futbol sahalarında sürdürürken, Valeranga Teknik Direktörü Kjetil Rekdal, A takım oyuncularını Nordmarka bölgesinde Songsvann'a göndererek buz altında çalıştırdı.

Oyuncular, eksi 5 derecede bellerine bağlı bir iple buz üzerinde açılan dilekten buzun altına gönderildi. Buzun altında yüzen oyunculardan Niklas Gunnarsson, "Bizim için çok büyük bir değişiklik oldu. Buzun altında yüzerken korkumuzu attık ve daha güçlü olmayı öğrendik. İdmanımız adrenalin yüklü oldu" dedi. Futbolculardan Mathias Blaarud da, Nordmarka bölgesine seyahat ederken, saunaya gireceklerini sandığını ancak beklemediği bir idmanla karşılaştığını belirterek, "Ben saunaya gireceğimizi sanıyordum, ama buzun altında yüzdük ve geceyi asker eğitimi yaparak ormanda geçirdik" diye konuştu. Orta saha oyuncusu Nicolai Högh de, ilginç idman ile hayatta kalmayı öğrendiklerini söyledi.

Oyuncular, eksi 5 derece soğuk havada idman yapmakla çok şey öğrendiklerini belirterek, "Bizim için değişik bir idman oldu, ama 90 dakika soğuk hava idmanı bize çok şey öğretti. Her şeyden önce güçlü olmayı öğrendik ve bundan böyle rakiplerimizin karşısına hem fiziksel, hem de psikolojik olarak daha güçlü çıkacağız" dediler. üt (os)