Serhan TÜRK/KONYA, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın Eskişehirspor'u 1-0 mağlup ettiği maçın ardından Konya Atatürk Stadı önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Galatasaray'ı tebrik ederek sözlerine başlayan Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Bu akşam Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray'ı tebrik ediyoruz. Eskişehirspor'a karşı verdikleri mücadeleyi kazandılar. Konya da güzel bir ev sahipliği yapıldı. Hiçbir sıkıntı yaşanmadan, gayet huzurlu şekilde Konya'da maçın oynanması bizim için mutluluk vericidir. Federasyonu da tebrik ediyoruz. Seneye yapılacak kupanın finalinde tekrar buluşmayı temenni ediyoruz."

Bir gazetecinin Fenerbahçe ve Galatasaray arasında birlikteliğin olup olmayacağı yönündeki soruya ise Kılıç, "Biz her zaman birlikteyiz. Spor, birlik ve kardeşliktir. Her zaman beraberiz. Aramızda farklı düşünenler olabilir. Her zaman birlikteyiz" yanıtını verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le futbolda şiddet konusunu görüşüp görüşmedikleri sorusu üzerine de Mılıç, "Bu konuyla ilgili müzakereyi yaptık. Fikirlerimizin de aynı olduğu noktasında, bu şekilde görüştük. Bundan sonraki adımları da atacağız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de şöyle konuştu:

"Galatasarayımızı tebrik ediyorum. Eskişehirspor'u, buraya kadar gelerek verdiği mücadele için tebrik ediyorum. Konya halkına teşekkür ederim. Her iki takıma da Avrupa'da başarılar dilerim."

Takımların, çok maç oynanması ile ilgili TFF'ye başvurularının olduğunun hatırlatılması üzerine Demirören, "Statüyü değiştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün de maç öncesi kupayı alacaklarına olan inançlarının tam olduğunu belirterek, "Kupamıza ulaştık. Kupamızı aldık. İstanbul'a götürüyoruz. Bir hafta içinde ikinci kupayı almak çok büyük mutluluk" dedi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan da iyi mücadele ettikleri maçı kazanamadıklarını ve üzgün olduklarını ifade ederek, "Takımım sahada çok güzel mücadele etti. Bizlere final maçını oynattıkları için takımı ve teknik ekibimi kutluyorum. Nasip değilmiş. İyi oynadık centilmence mücadele ettik. İnşallah bundan sonraki senelerde hedefimize ulaşırız. Galatasaray'ı da tebrik ediyorum" diye konuştu.

st (os)