Katar'da yapılacak Dünya Kupası ile ilgili rüşvet soruşturmasına katılmak istemeyen ünlü Alman futbol adamı Beckenbauer'e FIFA'dan 90 günlük hak mahrumiyeti cezası geldi.

Katar'da yapılacak olan Dünya Kupası ilke ilgili rüşvet iddialarının ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatılması gündeme gelmişti. Ancak Alman futbol adamı Beckenbauer'in soruşturmada yer almak istememesi üzerine FIFA'dan şok bir ceza geldi. Cezanın, "Kayzer" lakaplı efsanenin 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi ile ilgili soruşturmada işbirliği yapmaması nedeniyle verildiği belirtiliyor.

FIFA Etik Komitesi, Katar'ın kazandığı oylamada oy kullananlara sorular yöneltmişti. İddiaya göre Beckenbauer soruları anlamamış ve Almanca iletişim kurulmasını istemişti.

FIFA tarafından aldığı 90 günlük hak mahrumiyeti cezası sonrası Alman basınına konuşan ünlü futbol adamı " Benim için Dünya Kupası bitti" dedi.

Beckenbauer "Brezilya seyahat planlarım iptal oldu. Bu karar sonrası anladım ki FIFA ile artık bağım kalmadı" şeklinde konuştu.

Sercan SAPANATAN,İstanbul-