Aynur TATTERSALL/LONDRA, () - WIMBLEDON Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda Kanadalı Eugenie Bouchard, Rumen tenisçi Simona Halep'i 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü kortlarında oynanan maçta Eugenie Bouchard, Rumen tenisçi Simona Halep ile yarı finalde karşılaştı. Yeni jenerasyonun iki önemli ismini karşı karşıya getiren maçın birinci setinde, oyuna gergin başlayan Bouchard, güvenli vuruşlar yapamayınca oyunda 2-1 geriye düştü. Oyunu sahanın arka alanı yerine, orta ve ön alanda kabul etmek isteyen Kanadalı tenisçi karşısında , "baseline"da sabırlı oynamayı tercih eden Simona Halep, bu taktik anlayışında başarılı olamayınca skor 3-2 Bouchard'ın lehine döndü. Bu andan itibaren rakibini arka çizgi gerisinde tutmayı başaran Rumen tenisçi, skoru 6-6 'ya getirerek seti "Tie-Break" e taşıdı. Uzatma oyununda karşılıklı "mini-break"ler yapan iki sporcudan Bouchard uzatma oyununu 7-5, seti de 7-6 kazanarak 1-0 öne geçti.

Daha önce bir kez yendiği rakibi karşısında ikinci sete servis avantajı ile başlayan Rumen tenisçi Halep, ilk oyunu alarak 1-0 öne geçmesine rağmen kendi servis oyununda iki kez "Çift hata" yapınca skorda 2-1 geriye düştü. Skor üstünlüğünü eline geçiren Bouchard, daha güvenli vuruşlar yaparak Halep'i zor durumda bıraktı ve 3. ve 5. oyunlarda rakibinin servisini kırarak skoru 5-1 lehine çevirdi. Kalan oyunu da kazanan Kanadalı sporcu, oyunu 6-2 alarak skorda 2-0 öne geçti.

Böylelikle Eugenie Bouchard, 1 saat 34 dakika süren maçı 7-6 (7-5 tie-break) ve 6-2'lik sonuçlarla 2-0 kazanarak finale yükselen ikinci sporcu oldu. Karşılaşmayı 2 ace, 20 winners, 3 çift, 23 basit hatayla tamamlayan Kanadalı raket Eugenie Bouchard, finalde Cumartesi günü Petra Kvitova ile karşılaşacak.

BOUCHARD EN İYİ ATILIM YAPAN SPORCU

Dünya sıralamasında 13'üncü sırada olan Eugenie Bouchard, 2013 yılı WTA'de en iyi atılım yapan sporcu seçildi. 2012 - 2013 sezonunda sıralamada 122 sıra atlayarak 32 numaraya yerleşti. Bassett ve Seguso'dan sonra Kanada'da 3 Grand Slam turnuvasında yarı finale kalan sporcu unvanını alan Bouchard, 2011, 2013 ve 2014 yıllarında Fed Cup Turnuvası'nda Kanada Milli Takımı'nı temsil etti.