TÜRKİYE genç oyuncularıyla mücadele ettiği CEV Avrupa Ligi’nde, tarihinde ilk kez finale mücadele etti. Filenin Sultanları, finalde Bursa Cengiz Göllü Salonu’nda oynadığı maçta dünya voleybolunun ekol ülkelerinden biri olan Almanya’yı 3-1 yenmeyi başardı. Türkiye, böylece bu ligde Bursa’da oynadığı üçüncü maçtan da galibiyetle ayrılırken maç sonrası büyük sevinç ve mutluluk yaşadı. İkinci maç öncesinde psikolojik avantaj yakaladıklarını söyleyen A Bayan Milli Takım antrenörü Ferhat Akbaş şunları söyledi:
AVANTAJ YAKALADIK
"Altın setin olduğu sistemde ikinci maçı sahasında oynayan takım her zaman avantajlıdır ama biz ikinci maça hem psikolojik hem de puan olarak daha avantajlı çıkacağız. Çok zorlu karşılaşma bizi bekliyor. Almanya hiçbir zaman vazgeçmeyen bir spor kültürüne sahip. Oyunu hiçbir şekilde bırakmayacaklarını biliyorduk ve oyuncularımızı buna göre uyardık. Önemli olan oyundan kopsanız da tekrar geri dönebilmek. Bunu başaran oyuncularımı tebrik ediyorum. Umarım altın madalyayı Türkiye’ye getiririz."
GİZEM: ALMANYA DİRENÇLİ OYNADI
Türk Milli Takımının başarılı sporcularından Gizem Örge ise "Almanya sporun her dalında çok dirençli takımlara sahip. Çok zorlu bir maç olacağını biliyorduk. Ama bizim isteğimiz ve taktiğimiz onları alt etmeyi başardı. Almanya’ya avantajlı bir şekilde gideceğimiz için çok mutluyuz. Genç ve dinamik bir takımız ve birçoğumuz ilk finalini oynuyor. Altın madalyayı Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" yorumunu yaptı. Türkiye, 19 Temmuz’da Almanya’ya konuk olacak. Mücadele TSİ 14.00’te başlayacak. Milli Takımımız, iki set kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacak. Almanya’nın 3-0 ya da 3-1’lik galibiyeti durumunda ise şampiyon oynanacak altın setin ardından belli olacak.

FOTOĞRAFLI