Ercan ATA/ANKARA, () - FIVB Bayanlar Dünya Grand Prix ikinci tur son maçında Türkiye, Almanya karşısında aldığı galibiyetle 2. ayağı 6 puan ile tamamladı.

Filenin Sultanları'nın tecrübeli ismi Bahar Toksoy Guidetti, Almanya Milli Takımı'nın antrenörü olan eşi Giovanni Guidetti'ye karşı oynadığı ilk milli maçını 3-1 kazanmış oldu.

Maça iyi başlayan Filenin Sultanları, Gözde-Neriman ikilisi ile hücumlarda etkili bir görüntü çizdi. Bloklarda başarılı olan Milliler, Almanların bozuk manşetleri sonrasında ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. Bahar ve Meliha'nın blokları karşısında çaresiz kalan Almanya, plase toplarla sayı aradı. Etkili servisler sonrasında Ay-Yıldızlı takım, ikinci teknik molayı da 16-11 önde tamamladı. Servis problemi yaşayan Almanya karşısında kolay sayılar üreten Türkiye, seti 25-15 kazandı.

İkinci sete iyi başlayan Türkiye, savunmasında taviz vermedi. Arka alandan hücuma çıkan manşetler ile sayılar toplayan Ay Yıldızlılar, teknik molaları 8-6 ve 16-12 önde tamamladı. Günün başarılı isimleri Gözde ve Neriman hem savunmada hem de hücumlarda önemli katkılar sağladı. Setin son bölümünde hata yapmayan milliler, seti 25-19 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sete iyi başlayamayan ve üst üste sayılar kaybeden millilerin imdadına bloklarda Kübra yetişti. Karşılıklı sayıların alındığı setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Son sayılarda daha az hata yapan Almanya seti 25-21 kazandı.

Dördüncü sette taraftarın desteğini de arkasına alan milliler, tüm skorer oyuncuları ile sayı üretirken savunmada da rakibine sayı şansı tanımadı. Seti 25-20 kazanan Türkiye, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu.

Ankara'da oynanan FIVB Bayanlar Dünya Grand Prix ikinci 1. tur maçlarında A Milli Bayan Voleybol Takımı, Amerika, Japonya ve Rusya galibiyetleri ile tamamlarken 7 puan topladı. 2. tura ise Dominik Cumhuriyeti yenilgisiyle başlayan Filenin Sultanları, dün Sırbistan'ı bugün ise Almanya'yı yenerek Türkiye ayağını tamamladı. 3. tur ise 15-17 Ağustos tarihleri arasında Rusya'da yapılacak. Bu turda Türkiye, İtalya, Almanya ve Rusya ile karşılaşacak. Milliler bu karşılaşmalar sonunda ilk 4'e girerse 20-27 Ağustos tarihlerinde Japonya'da yapılacak finallere katılma hakkı elde edecek. Filenin Sultanları, Türkiye ayağını 6 puan ile lider tamamlayarak 3. tur için büyük bir avantaj sağladı.

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: W Abdelsamad(Mısır), J Jirakakul (Tayland)

TÜRKİYE: Gözde, Bahar, Meliha, Neriman, Kübra, Asuman,Gizem(Libero), Güldeniz, Büşra,

ALMANYA: Katnleen, Brinker, Stefanie, Kozuch, Geerties, Fürst, Thomsen (Libero), Dürr(Libero), Beier, Lippmann, Apitz,

SETLER: 25-15, 25-19, 21-25,25-20

SÜRE: Dakika (24-25-30-22)