Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman, gündeme ilişkin çok özel açıklamalarda bulundu.
Orman, yapılacak transferlerden, Mario Gomez’e, Atiba’dan, Gökhan Töre’ye kadar, takımın gelecekle ilgili hedefleriyle ilgili konuştu.
İşte Orman’ın açıklamaları: 
STOPER VE SOL BEK ALACAĞIZ
“Şimdiye kadar hocamız Şenol Güneş’in bizden talep ettiği iki bölgeye gerekli transferleri yaptık. Kaleye ve sağ beke gerekli takviyeleri gerçekleştirdik. Elbette stoper ve sol taraf için de girişimlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Gazetelerde ve medyada yazılıp çizilen isimler var. Daha gündeme gelmeyen isimler de var. Transferde acele hamleler yapmak istemiyoruz. Öyle büyük paralar verip, mali dengemizi bozmayacağız.”

GOMEZ'İN KALMASINI İSTİYORUZ
“West Ham United’a kiralık olarak gönderdiğimiz Gökhan Töre’yi, satmak için almadık. Ancak ortaya böyle bir talep çıktı ve uygun gördük. En kalabalık bölgemiz sağ kanat. Burada Andreas Beck, Gökhan Gönül, Kerim Frei, Ricardo Quaresma, Aras Özbiliz ve Olcay Şahan, Töre’nin bölgesinde oynama özelliğine sahip oyuncular. Burada belli bir yığılma var ve bu bölgeye takviyeye gerek yok. Şampiyona sonrası Mario Gomez ile oturup konuşacağız. Kalmasından yanayız. O da bu konu hakkında farklı düşünmüyor. Gomez, Beşiktaş’a geldiği için Almanya Milli Takımı’na gitti ve Euro 2016’da forma giydi.”


DAHA İYİSİNİ ALIRIZ
“Onun yeni bir maceraya şu an için atılacağını sanmıyorum. Fiorentina ile zaten geçen yıl yaptığımız bir anlaşma var ve bu hâlâ geçerli. Takıma dönecek. Ancak çok abartılı şartlar sürer ve biz kabul etmeyiz ya da ayrılmakta karar verirse, son anda öyle başımızı taşlara vuracak halimiz yok. O olmazsa, biz daha iyisini alırız. Biz, gelecek sezon adına kadroyla ilgili her türlü ek planları ve önlemleri aldık. Beşiktaş çok büyük bir kurum ve camia. Kişilere asla bağımlı değil. Özellikle de transferde asla böyle bir şey söz konusu olamaz.”
ATİBA AYRILMAK İSTİYOR
“Atiba Hutchinson ile konuşacağım. Kendisi, kariyerine İngiltere’de devam etmek istediğini söyledi. Kendisine göre haklı sebepleri olabilir. Atiba iyi bir oyuncu ve üst düzeyde de takıma katkı sağlamayı başardı. Premier Lig’den West Ham United’ın, onun için 3.5 milyon Euro’luk bir teklifi mevcut. Ancak bu teklifi kabul etmedim. Dediğim gibi oyuncumuzla konuştuktan sonra karar vereceğiz. Hocamızın da görüşüne göre bir yol haritası çizeceğiz. Ama kimseye taviz vermeyeceğiz.”