Sercan SAPANATAN, İstanbul- FIFA tarafından 2000 yılından beri düzenlenen Dünya Kulüpler Kupası'nın 10'uncusu yarın Fas'ta başlayacak.

Turnuvada Dünya'nın 6 kıtasından katılan takımlar mücadele edecek. Turnuvaya Avrupa'dan Bayern Münich, Afrika'dan Al Ahly ve ev sahibi ünvanı ile katılıcak olan Fas takımı Raja Casablanca, Amerika kıtasından Monterrey, Güney Amerika'dan Atletico Minerio, Asya'dan Guangzhou Evergrande ve Avusturalya kıtasından Auckland kulüpleri mücadele edecek. Maçlara Fas'ın Marakeş ve Agadir şehirleri ev sahipliği yapacak.

Turnuva boyunca FIFA'nın ilk defa 2013 Konfederasyonlar Kupası'nda denediği, topun gol çizgisini geçip geçmediğini tespit eden "GoalControl" sistemi kullanılacak.Hakemler ayrıca serbest vuruşta baraj mesafesini ayarlamak için "kaybolan köpük boya"dan faydalanacak. İlk kez, Türkiye'de düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda kullanılan sprey, saha çizgilerine benzer bir iz

oluşturuyor böylece baraj bozulma sorunu ortadan kalkıyor. 2012 yılında Japonya'nın ev sahipliğini yaptığı turnuvayı Brezilya takımı Corinthians finalde İngiliz Chelsea kulübünü yenerek kupayı kaldırmıştı.

FIFA Dünya Kulüpler Kupası organizasyon komitesi 5 aralık'ta vefat eden Nelson Mandela'yı da unutmayarak her maçın başlama vuruşundan önce "Mabida Moment" ile efsanevi lider Mandela'yı da anmayı planlıyor.

Turnuvanın ilk maçı yarın ev sahibi Raja Casablanca ile Auckland kulüpleri arasında oynanacak. SS(MA)