FIFA Başkanı Joseph Blatter'in, "Oxford Union Society'de" öğrencilerle katıldığı bir programda Cristiano Ronaldo ile ilgili yaptığı alaycı açıklamalar İspanya ve Portekiz'de deprem etkisi yapmaya devam ediyor. Real Madrid kulübü ve Portekiz Futbol Federasyonu başkanından özür dileyen Blatter'in bu özrü tarafları tatmin etmedi. Tartışmanın baş aktörü Cristiano Ronaldo'nun Blatter'e yönelik Facebook aracılığı ile yaptığı açıklamanın yankıları ise gündemdeki yerini koruyor. Tartışmalara İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti de katılarak, "Blatter, Ronaldo'ya saygıda kusur işledi" dedi.
Cristiano Ronaldo, Oxford öğrencilerine yönelik yapılan konuşmanın videosunu izlediğini belirtmiş ve FIFA başkanı Sepp Blatter'in bu konuşmada kendisine, kulübüne ve ülkesine saygılı olmaya davet etmişti. Ronaldo, Blatter'in favori gördüğü takımları ve oyuncuların başarılarına tanıklık etmesi için de kendisine uzun bir yaşam dilediğini sözlerine eklemişti.
Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti de düzenlediği bir basın toplantısı ile Madrid ekibinin FIFA başkanı Blatter'e bir mektup göndererek bu talihsiz konuşma ile ilgili bir açıklama beklediğini söyledi. İtalyan teknik adam, Blatter'in Ronaldo ile ilgili sözlerinde hata yaptığını da vurgulayarak, FIFA başkanının Ronaldo'ya daha saygılı olmasını istedi.
Real Madrid ve Ronaldo cephesinde yaşanan bu olaylara jet hızı ile cevap veren Sepp Blatter, beklenen özrü diledi ancak fırtınanın dinmesini sağlayamadı. FIFA başkanı Blatter Real Madrid kulübüne resmi bir mektup göndererek Ronaldo hakkında yaptığı açıklamalar dolayısı ile hata yaptığını söyledi. Blatter mektubunda, böyle bir duruma sebep olduğu için çok üzgün olduğunu ifade ederek, "Amacım ne Real Madrid kulübüne, ne onun futbolcusuna ne de taraftarlarına saygısızlık etmekti" dedi.
Real Madrid kulübünün gençliğinden beri takipçisi olduğunu dile getiren Blatter bunu bir FIFA başkanı olarak değil Madrid takımının bir hayranı olarak söylüyorum sözlerini etti. Blatter özür mektubunda Cristiano Ronaldo'nun aynen Messi gibi çok özel bir futbolcu olduğuna da işaret etti.
Real Madrid kulübü ile FIFA başkanı arasında süren bu atışmalara Portekiz Futbol Federasyonu da katıldı. FIFA başkanına bir mektup gönderen Federasyon Blatter'den milli futbolcuları Cristiano Ronaldo hakkında söylenen alaycı sözlerden dolayı kendilerinden de özür dilemesi çağrısında bulundu. Blatter'in Portekiz Futbol Federasyonu'ndan da aynen Real Madrid Kulübü'nde olduğu gibi özür dilediği belirtiliyor.
FIFA başkanı Sepp Blatter sözü geçen programda Messi'den övgüyle bahsederken, "Messi çok iyi bir çocuk, her annenin evde kalmasını istediği bir evlat, çok hızlı, futbol oynarken sanki dans eder gibi görüntü veriyor, diğerine baktığımızda (Ronaldo'yu kastederek) ise sahaya bir komutan imasıyla çıkıyor, yavaş konuşuyor, talimatlar veriyor, hatta bir askeri taklit ettiğini söyleyebilirim" dedi.
FIFA başkanı, Ronaldo'nun görünüşü ile de açıklamalar yaparak, "Biri diğerinden daha fazla kuaföre para harcıyor diyebilirim ancak hangisinin daha iyi olduğu konusunda Altın Top'u verecek olanlar karar verecek, ancak bana kalırsa Messi Ronaldo'dan daha iyi" sözlerini etmişti. MÇ(GH/FG)