Orhan SENCER/İSTANBUL, () - DÜNYANIN en popüler futbol oyunu FIFA serisinin 2014 yılının Eylül ayında piyasaya çıkacağı duyurulan yeni oyunu FIFA 15'te, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın da yer alacağı açıklandı.

Electronic Arts şirketi tarafından yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 takımın FIFA 15 oyununda yer alacağı bildirilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Son birkaç yılda, en yoğun ve sık gelen taraftar talebi, Türkiye Ligi'ni EA Sports FIFA'ya dahil etmemiz yönündeydi. En çok talep edilen ligi Türkiye Futbol Federasyonu'nun da katkıları ile oyuna dahil ettiğimiz için büyük bir heyecan duyuyoruz. Son şampiyonlardan Fenerbahçe ve ezeli rakipler Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan, lige yeni yükselen Başakşehir Spor Kulübü, Balıkesirspor ve Mersin İdman Yurdu'na kadar, Türkiye'nin en üst kademe liginde oynayan 18 kulübün her birini oynayabileceksiniz. Tüm kulüpler kendi orijinal amblemleri, formaları ve kadrolarıyla karşınıza çıkacak. Bunlara ek olarak, geçtiğimiz sezonun lider golcüsü olan Sivasspor'dan Aatif Chahechouhe, Fenerbahçe'den Moussa Sow and Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin, ve de Galatasaray'dan Wesley Sneijder gibi Dünya Kupası yıldızı futbolcular, oyunun en popüler özelliği olan FIFA 15 Ultimate Team'de yer alacak.

Electronic Arts şirketinin Türkiye distribütörü Aral'ın genel müdürü Ömer Faruk Demir de şunları söyledi:

"Business Partnership olarak yıllardır çalıştığımız Electronic Arts firması ile birlikte bir hayalimizi daha gerçekleştiriyoruz. Daha önceki yıllarda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımlarımızın resmi olarak FIFA'ya dahil edilmesi ile başlayan heyecan, EA ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun desteği ile Süper Toto Süper Lig'in FIFA 15'e eklenmesi ile katlanarak büyüyor. Türkiye oyun ve spor dünyasını çok yakından ilgilendiren bu olay ile birlikte Spor Toto Süper Lig 15 milyondan fazla kişi tarafından tanınacak. Türkiye'nin ve Türk futbolunun tanıtımına da ciddi bir destek sağlayacak bu büyük gelişme ile birlikte Türk oyuncular dünyada en çok satan spor oyununda kendi takımları ile oynama imkanı bulacaklar. FIFA 15'e Spor Toto Süper Lig'in eklenmesinde büyük pay sahibi olan ve önemli bir vizyon ortaya koyan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e, Electronic Arts'dan Dr. Olaf Coenen'e ve Jaroslaw Kedzior'a desteklerinden dolayı teşekkürü borç biliriz."