Ergün TOS/FETHİYE(Muğla), () - PTT 1'inci Lig'den 2'nci Lig'e düşen Fethiyespor'un milli defans oyuncusu Birol Parlak, Süper Lig takımlarından Eskişehirspor'a transfer oldu.
Fethiyespor ile 2015 yılına kadar kontratı bulunan Birol Parlak'ın, sözleşmesindeki bir maddeden yararlanarak transfer olduğu bildirildi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in milli takıma daveti sonrası yıldızı parlayan Birol Parlak'ın, kontratındaki '250 bin TL karşılığı serbest kalır' maddesinden yararlanarak Eskişehirspor ile anlaşması Fethiyespor yönetiminde şok etkisi yarattı. Birol Parlak'ın serbest kalması için gereken 250 bin TL'nin Fethiyespor'un banka hesabına yatırıldığı kaydedildi.
Kulüp Başkanı İsmail Öztürk, milli oyuncunun kulübüyle görüşülmeden transfer olmasına tepki gösterdi. Cuma günü Parlak'la görüşmeyi beklediklerini anlatan Öztürk, transferin futbolun etik kuralları içinde gerçekleşmediğini söyledi.
Fethiyespor'a Çamlıdere Şekerspor'dan gelen 1.83 boyundaki Birol Parlak, başarılı performansıyla milli takıma kadar yükselmişti. Birol Parlak, Fethiyespor formasıyla PTT 1'inci Lig'de çıktığı 24 maçta 1 gol atmış, 6 sarı, 1 de kırmızı kart görmüştü.

FOTOĞRAFLI