30'üncü yaşını dün kutlayan Chelsea'nin İspanyol forveti Fernando Torres'in sezon sonu Atletico Madrid'e geri döneceği konuşuluyor.

3 yıl önce 50 milyon pound gibi rekor bir bonservis ücreti ile Liverpool'dan Chelsea'ye transfer olan İspanyol forvet, Atletico Madrid ve Liverpool'daki başarılı futbolunu Chelsea'de tekrarlayamamış ve geçirdiği sakatlıkların da etkisi ile istenilen performansa bir türlü ulaşamadı. Bu sene de Mourinho yönetimi altındaki Chelsea ile Premier Lig'de sadece 4 gol atabilen 30 yaşındaki forvet için takımdan ayrılma süreci başlamış oldu.

Chelsea menajeri Jose Mourinho'nun her fırsatta tekrarladığı, "Forvet oyuncularından yeterli performans alamıyoruz" sözü ile Chelsea'nin yeni sezon öncesi forvet transferi yapmasına kesin gözü ile bakılıyor. Mourinho'nun transfer listesinde birçok dünyaca tanınmış forvet oyuncusu varken İngiliz basınına göre bu listenin ilk sırasında Aletico Madrid'in yıldız forveti Diego Costa var. Chelsea'nin Atletico Madrid'e sunacağı transfer teklifinde Fernando Torres'i takasta kullanmak istiyor.

Geçen günlerde basına geleceği hakkında konuşan Torres ise daha önce formasını giydiği Atletico Madrid'e geri döneceği iddialarını yalanlamadı. Torres "Futbolda yarını asla bilemezsin. Yarın ne olacağın yada nerede olacağın bilinmez. Ben bu soruya şuan cevap vermem imkansız. Ama Diego Simeone çok saygı duyduğum bir insan.Onunla Atletico Madrid'de birlikte oynama şansımız olmuştu. Bana bir futbolcu nasıl kaptan olur onu göstermişti" ifadelerini kullandı.

Sercan SAPANATAN,İstanbul-

SS(UD)