BURSASPOR’un Brezilya'nın Bahia takımından transfer ettiği golcü futbolcusu Fernandao, kulübün dergisine yaptığı açıklamada,  "Bursaspor’un askeri olmaya geldim" dedi.
"SEZON BAŞINDA DA TEKLİF VARDI"
Önce Bursaspor'a transfer sürecini anlatan Brezilyalı Fernandao, şunları söyledi:
"Bahia’da iyi bir sezon geçiriyordum. Bursaspor'a gelmeyi çok istemiştim. Ama sezon başı transfer döneminin bitmesine 1 gün kala teklif geldi. Benim orada kabul edip etmemem çok önemli değildi. Çünkü zaten işlemler ben kabul etsem de yetişmeyecekti. Aile düzenim de aniden bozulacaktı. Gelmeleri kolay olmayacaktı. Zamanlama açısından sıkışık bir süreç oldu sezon başındaki teklif. O yüzden gerçekleşmedi. Yoksa Bursaspor gibi bir kulübün teklifini tabi ki de kabul edecektim o zaman da. Ama şimdi oldu, güzel olduğunu düşünüyorum. Bahia taraftarlarına da buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum."
"GOL ATMAYA GELİYORUM"
Açıklamasında sportif direktör Barış Güçlü ile arasında geçen bir konuşmayı da aktaran Fernandao, şöyle devam etti:
"Direktörümüz Barış Güçlü, Brezilya’ya geldiğinde, (kaç gol atacaksın) diye sordu. Şakayla karışık ona, esprili biçimde, (Gol atmaya geliyorum zaten. Eğer 20 gole ulaşırsam bana o zaman ekstra bir prim verirsiniz)’ dedim. Zaten işim bu, bunun için geliyorum buraya. Ama beni motive etmesi için de böyle komik bir sohbetimiz olmuştu."
"KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM"
İnsanların her zaman hedefleri olması gerektiğini, kişinin o amaçlara yürümesinin doğru olacağını vurgulayan Fernandao, bu konuda şöyle konuştu:
"Ulaşabildiğinde de daha büyüklerini hedeflemeli. Ya da ulaşamadıysa başarmak için daha fazla savaşmayı istemeli. Buraya da hedefleri olan biri olarak geldim. Benim buradaki amacım Bursaspor’u şampiyonluklara götürmek, Bursaspor’u ileri taşımak. Bulunduğu her kulvarda olabileceği en iyi yerde bitirmesini sağlamak için katkı vermeye çalışmak. Tabi ki iyi bir takımımız var. Birçok şeyi yapabilecek kapasiteye sahibiz. Ben de burada goller atmak ve bu iyi takım içinde, bu iyi atmosfer içinde hedeflerimize ulaşmamızda en iyi katkıyı sağlamak istiyorum." 
"HER MAÇ BENİ İLERİYE GÖTÜRÜYOR"
Fernandao, sezonun ikinci yarısına kupa maçlarıyla başladıklarını, adaptasyonu için bunun çok önemli olduğuna inandığını dile getirirken de şöyle dedi:
"Çünkü çok fazla hazırlık maçı yapma fırsatı da bulamadık kampta. Ama tabii ki Eskişehirspor’a gollerimi attığım maçta gerçekten farklı bir motivasyonla çıkmıştık. Sadece benim değil bütün takımın motivasyonu önemlidir. Son vuruşu ben yapıyor olsam da bütün takım hazırlıyor bunu. Hep beraber savunuyoruz, hep beraber atağa kalkıyoruz. Motivasyonumuz o gün çok farklıydı, bunun da sahaya yansıdığını düşünüyorum. Hem oyunumuzla hem de skor açısından çok farklıydık. Her maç beni daha iyiye götürüyor. Ben de bu tarz maçları, adaptasyon ilerlediği sürece daha fazla yaşayacağımızı, daha çok gol atacağımı düşünüyorum." 
"ADIM ASKER OLARAK KALDI"
"Asker" lakabını şarkıcı bir arkadaşının taktığını söyleyen Fernandao, bu olayı şöyle anlattı:
"Benim bir şarkıcı arkadaşım var. Funky müzik yapıyor. Belki çok fazla dinlenen bir müzik değil ama benim gerçekten çok hoşuma gidiyor. Bu arkadaşım da bu müziğin bizim kıtamızdaki önemli temsilcilerinden bir tanesi. Maçtan önce kendisiyle konuştuğumuzda, (Gol atarsan böyle bir şey yap) dedi. O asker selamı, onun özel hareketidir. Ben de ona söz verdiğim gibi gol attıktan sonra o hareketi yaptım. Ama ondan sonra Bahia’da adım "asker" olarak kaldı. Bu maçtan önce de aynı şekilde konuşmuştuk. Golümü attıktan sonra yine ona selam gönderdim. Onunla aramızdaki bir muhabbettir bu yani. Ama tabi ki benim üstümde de kaldı. Herkes bana asker, diyor artık. Hoşlarına gitmesi çok güzel. Bir asker ülkesi için nasıl çalışırsa ben de Bursaspor’un askeri olmaya geldim ve Bursaspor için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bursaspor’un askeri olacağım zaten."
"KUPAYI ALABİLİRİZ"
Bütün oyuncular olarak ellerinden gelenin en iyisini vermeye çalıştıklarını vurgulayan Fernandao, son olarak şunları söyledi:
"Genel çerçeveye baktığınızda, gerekli bütün yeterliliklere sahibiz. Harika bir oyuncu grubuna sahibiz ve çalışmalarımız da bu yönde. Ben kupayı alabileceğimizi düşünüyorum. Takımdaki herkes elinden gelenin maksimumunu vermeye çalışıyor, her maçta. Taraftarlarımızın da desteğiyle hem kupayı alabileceğimizi hem de ligi iyi bir yerde bitireceğimizi düşünüyorum. Sadece desteklerini esirgemesinler bizden, yeter."