TRABZON'da yayınlanan Taka Gazetesi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını Trabzonspor’a vermemesine tepki göstererek Fenerbahçe’yi Süper Lig puan cetvelinden çıkarttığını açıkladı.
"MADEM ÖYLE İŞTE BÖYLE"
Gazete, bugünkü sayısında, "Fener’i puan cetvelinden çıkardık" ve "Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapamadığını Taka Gazetesi yapıyor; Madem öyle işte böyle” başlıklarını attı. Fenerbahçe’nin çıkarıldığı 17 takımlı puan cetvelini de yayınlayan gazete, haberinin detayında ise şu ifadeleri kullandı:
"2011 yılından itibaren Trabzonspor Kulübü gibi bizler de büyük mücadeleler verdik. Bu mücadelede TFF’nin davasına maruz kaldık ve 200 bin TL’lik dava ile karşılaştık. Ancak yüce Türk adaletine güvendik ve savcının verdiği cezayı, mahkemeye dava açarak kaldırttık."
"BİZ DE KENDİ ADALETİMİZİ UYGULUYORUZ"
Gazete, haberinin devamında şu görüşlere yer verdi:
"Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda alın teri ile şampiyon olduğunu, Fener'in 5 maçta şike yaptığını, 3 maçta teşvik suçu işlediğini polis, savcı, mahkeme, Yargıtay, UEFA, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS onayladı. Sadece bizim Futbol Federasyonu ayak sürttü ve sürtüyor. Bu da yetmezmiş gibi, Aziz Yıldırım ile ilgili verilen ceza, Yargıtay’da onanmasına rağmen hala infaz gerçekleştirilmiyor ve seçimden sonrası bekleniyor. Bütün bunlar Türkiye’de adalet sisteminin kalmadığını, herkesin kendi adaletini uygulaması gerektiğini ortaya koyuyor. Biz de kendi adaletimizi uyguluyoruz. Bugünden itibaren ta ki, Şampiyonluk kupamız verilene kadar puan cetvelinden Fenerbahçe’yi çıkarıyoruz. Bundan böyle Fenerbahçe puan cetvelinde yok sayılacak. Ne zaman ki şampiyonluğumuz verilir, Fener puan cetvelinde yerini alır."

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF