Uğur DEMİRKIRDI/DÜZCE, () - DÜZCE'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de yeni transfer Diego Ribas açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, Türkçe 'merhaba' diyerek başlayan Brezilyalı futbolcu Diego, Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğini, kulüpte çok fazla birliktelik olduğunu ve Fenerbahçe'de olduğundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

''TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KULÜBÜNE GELDİM''

Tesislerin birinci sınıf olduğunu ve çok beğendiğini ifade eden Ribas, "Dürüst olmak gerekirse biraz şaşkınım. Gerçekten çok mutluyum. Dürüst olmak gerek, biraz şanslıyım. Burası olağanüstü. Beni şaşırttı. Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğime inanıyorum. Burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bugüne kadar pozitif ve güzel geçti. Tesisler birinci sınıf. Odalarda tek kalıyoruz. Antrenmanlarda çok eğleniyoruz. Çok fazla birliktelik var. Tesisleri çok beğendim. Burada olmaktan mutluyum" şeklinde konuştu.

Brezilya'nın Dünya Kupası'ndaki durumu ile ilgili konuşan Diego Ribas, "Brezilya Milli Takımı'na tabii ki de ben de çok şaşırdım. Normal değildi. Tam olarak konuşamam, takım içinde yer almadım. Nelerin yaşandığını bilemediğim için konuşmayı doğru bulmuyorum" dedi.

4. yıldız için mücadele edeceğini ifade eden Diego Ribas, "4. yıldız, bunun için çalışacağız. 4 ya da 5 fark etmez, biz her zaman kazanmak için mücadele ediyoruz. Takımda buna katkıda bulunabilirsem mutlu olurum" ifadelerini kullandı.

Futbolda hangi ligde olduğunun öneminin olmadığını iyi bir şekilde hazırlanmak gerektiğine vurgu yapan Ribas, "Gelmeden önce bir Türk arkadaşımdan bilgiler aldım. Bundesliga, Premier Lig ile aynı seviyede olmasa da gelişimde olduğuna inanıyorum. Büyük kulüplerin bu düzeyde olduğuna inanıyorum. Futbolda hangi ligde olduğunuzun önemi yok. Fit olmalısınız, iyi şekilde hazırlanmanız gerekiyor" dedi.

Ribas, yabancı sınırlaması ile ilk defa karşılaştığını ifade ederek, ''Daha önce böyle bir şey yaşamadım. Hocamız nasıl karar verir, oynatır oynatmaz, ona saygı duyacağız" şeklinde konuştu.

''ÖNEMLİ OLAN FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI''

Önemli olanın Fenerbahçe'nin başarısı olduğunu dile getiren Brezilyalı yıldız, "Hoca nerede oynatmak istiyorsa orada oynarım. Baktığımız zaman önemli olan Fenerbahçe'nin başarısı ve herkesin Fenerbahçe'yi biraz daha ileriye götürmesi. Benim için heyecan verici. Özellikle Fenerbahçe gibi bir kulüpte bulduğum için çok mutluyum. Yeni sezona farklı bir motivasyonla hazırlanıyorum. Son maçı kaçırmıştım. Unutmak istediğim anılardan biri. Stat çok güzel maçlar başladığında orayı full gördüğümde çok güzel bir atmosfer olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

''ALEX KENDİ TARİHİNİ YAZDI, ŞİMDİ BEN BURADAYIM''

Alex ile kendisinin kıyaslanmasının başına ilk defa gelmediğini ifade eden Ribas, ''Diğer oynadığım kulüplerde de başıma böyle kıyaslamalar geldi. Ancak kıyaslamalara karşı söylenecek, yapacak bir şey yok. Çünkü herkes farklı karakterde oyuncular. Alex, burada 8 senesini geçirdi, o kendi tarihini yazdı. Şimdi ben de buradayım. Kendi tarihimi kendim yazacağım. Bu yüzden herkes kendi işine bakmalı. Çünkü ben şu an buradayım. En iyi şekilde Fenerbahçe'ye en iyisini vermeye çalışacağım" dedi.

Ribas, Galatasaray derbileri ve Melo ile ilgili sorulan soru üzerine ise, "Melo benim arkadaşım. Buraya gelmeden önce de kontak halindeydik. Sahaya çıktığınızda arkadaş kalmıyor, kazanmaya çalışıyorsunuz. Melo çok iyi bir oyuncu, saygı duyuyorum" şeklinde konuştu.

''ARDA İLE SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYDİK''

Arda'nın olumlu yorumları ile kendini güvende hissettiğini ifade eden Brezilyalı oyuncu, "Tabii ki de Arda ile iletişimdeydik. Özellikle Türkiye, İstanbul ve Fenerbahçe hakkında her zaman pozitif şeyler söyledi. Onun söylediği olumlu yorumlarla daha güvende hissettim" dedi.