Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - FENERBAHÇE'de Ersun Yanal'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlenen imza töreninde Başkan Aziz Yıldırım ve İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ve Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi Hasan Hakkı Yılmaz'ın da

katıldığı imza töreninde çok sayıda yönetici de hazır bulundu.

AZİZ YILDIRIM: "ARDA TURAN'A KIZMAYA, SÖZ SÖYLEMEYE HAKKIMIZ YOK"

Törende ilk olarak açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, önce basında yer alan bir haberin asılsız olduğunu belirterek konuya açıklık getirdi. Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"Sevmediğim şeyler oluyor, rahatsız ediyor. Kurumsal mı kuramsal değil mi bakmadan size söyleyeceğim. Bugün bir gazetede Arda ile ilgili bir haber var. Arda'yı azarlamışız. Buralar yetmedi Avrupa'ya da yetiştik. Ersun Yanal'la Diego hakkında olumsuz konuştuğu için Arda'yı azarlamışım. Bu haber yarın yalanlanmalı. Bakın ben bunu açıkladım. Ben Arda'yı aradım durumu ne diye sordum. 'Gayet iyi durumda ama bizim sisteme göre hoca oynatmıyor. Ama çok iyi bir oyuncu, bizim sisteme uymuyor hoca oynatmıyor' dedi. Ersun Yanal'a sordum 'Araştırma yapayım' dedi, yaptı. Döndü Arda ile görüştü ve 'Evet alabiliriz iyi olur' dedi. Arda Turan'ın tek söylediği laf budur. Bizim ona ne kızmaya ne bir söz söylemeye hakkımız yoktur. Biz kendisine sonduk; kararı biz verdik. Öyle azarladı filan ayıp şeyler. Kaç yaşına gelmiş insan; ayıp ve ahlaksızlık olur. Ağır konuşurum altından kalkamazsınız. Bana bir şey söylüyorsanız onu ispatlayın. Ben bir şey söylüyorsam arkasındayım. Herkes doğru olanı yazsın. Bir insan kırmak yanlış. Lütfen bu tip hareketler yapmayın. Ben niye azarlayayım çocuğu? Niye kızayım? Eğer sizin elinizde bir belge varsa koyun önüme o zaman özür dileyeyim. Ama böyle haber yapmayın. Arda'ya kızıyorsanız onun üzerinden, Ersun Yanal'a kızıyorsanız onun üzerinden yapın ama benim üzerimden yapmayın."

"İSMAİL KARTAL BU KULÜPTE TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ HAK ETMİŞ BİR SPOR ADAMIDIR"

"İsmail Kartal'ın Fenerbahçe teknik direktörlüğünü sizlerin huzurunda başlatıyoruz. Kendisiyle hiçbir anlaşma imzalamadık. İsmail Kartal paran ne olacak filan hiç konuşmadık. Bu açıklamaları Bizim Futbol A.Ş. yapacak. Camianın çocuğu olarak değil; İsmail Kartal bu kulüpte teknik direktörlüğü hak etmiş bir spor adamıdır. Bizim çocuğumuzdur diye bakmıyorum. Hem sporcu hem Futbol A.Ş olarak her türlü değerlendirmeyi yaptık ve biz İsmail Kartal'la yürümeye karar verdik. Bu camiamızın çocuğudur, şu bizdendir yok. Her şeyi açık açık net konuştuk. İnşallah uzun yıllar bu kulübe hizmet edecektir"

"ERSUN YANAL, AYKUT KOCAMAN VE ZICO TÜRKİYE'DE HİÇBİR TAKIMI ŞAMPİYON YAPAMAMIŞTIR, AMA FENERBAHÇE'Yİ ŞAMPİYON YAPMIŞLARDIR"

"Artık doğruları yazın. Ne Aykut Kocaman ne Zico ne Ersun Yanal Türkiye'de hiçbir takımla başarılı olamamıştır, ama Fenerbahçe'yi şampiyon yapmışlardır. Kendileri yapmamışlardır burada bir ekip vardır. Bu ekip, bir armoni aynı sesi çıkaramazsa başarılı olamazlar. Kimse üstüne alınmasın, ben şampiyon yaptım demesin. İyi inceleyin iyi yapın. Daum burada Trabzon'a şampiyonluğu kaybetti şampiyonluklar yaşattı Ama yaptığında O mu yaptı, kaybettiğinde O mu kaybetti? Aykut Hoca ile Galatasaray'la ligi burada kaybettik, ertesi sene şampiyon olduk. Bunları açık konuşalım. Herkesle yaşadığımı konuşacağım, daha ağır şeyler konuşacağım, o zaman iyi olmaz. Kurumsal yapı diye içimizde denge kurmaya çalışıyoruz. Ama başkaları rakı masalarında sohbetler yapıyorlar. Herkese cevap vereceğiz"

"BAŞARI İSMAİL HOCANIN, BAŞARISIZLIK BİZİMDİR"

"Biz İsmail Hoca'yla uzun yıllardır beraber çalıştık. Artık Fenerbahçe'nin tüm yetkisi, sorumluluğu İsmail Hoca'nındır. Başarı İsmail Hoca'nın, başarısızlık Aziz Yıldırım ve yönetiminindir"

MAHMUT USLU: "HAYIRLI OLSUN"

Törende söz alan Mahmut Uslu ise "Hayırlı olmasını istiyorum. Başkan burada köşe yazarlarını kastediyor, siz emekçileri kastetmiyor. İnşallah bu seneyi de mutlu olarak atlatırız" dedi.

HASAN YILMAZ: "TAKIMIN ARKASINDAKİ SESSİZ GÜÇTÜ"

Hasan Yılmaz da, "İsmail Hoca'yla çalıştığımız için mutluyuz. O her zaman yanımızdaydı. Çok değerli bir hocamız. Takımın arkasındaki sessiz güçtü. Şimdi ön plana çıkması bizim için de takım için de olumlu etki yapacak" ifadelerini kullandı.

İSMAİL KARTAL: "GECEMİ GÜNDÜZÜME KATARAK ÇALIŞACAĞIM"

İmzaların atılmasının ardından başkan ve yöneticilerin masadan ayrılmasının ardından söz alan İsmail Kartal ise burada olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade ederek, "Öncelikle beni bu göreve layık gören başta Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Bu göreve gelmek için çok uğraştım, çok çalıştım, bekledim ve sabır gösterdim. Bir değişiklik oldu. Profesyonellikte bu tür değişiklikler, ayrılıklar olabiliyor. Bu ayrılıktan sonra geçmişte yaşadığım tecrübelerim.18-19 yıldır antrenörlük yapıyorum. 7 takımda teknik direktör olarak görev yaptım. Yeli yabancı hocaların yanında yardımcılık yaptım. Son 4 yıldır da Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük görevini yürüttüm. Çok büyük başarılar yakaladık. Bu bilgi birikimlerim doğrultusunda, aldığım eğitimi ve tecrübemi takıma yansıtarak, takıma hizmet ederek, Fenerbahçemize çok daha büyük başarılara; hep beraber, inanarak, kenetlenerek yolumuza devam etmek için bu görevi seve seve kabul ettim. Hepinizin kafasında soru işaretleri olabilir. İsmail Kartal yapabilir mi? Hazır mı? Çok açık ve net söylüyorum. 4 yıldır bu takımın içinde olarak çalışma arkadaşlarımla beraber bizde kendimizi çok yeniledik ve geliştirdik. Orta ve uzun vadede Fenerbahçe'ye neler lazım, neler gerekir? Hepsine hakim olduğumu düşünüyorum. Siz sormadan ben söyleyeyim. Şöyle bir olgu var basında son günlerde, "Başkanımız her antrenörün işine karışıyor, İsmail hocada geldi. Benim de işime karışabilir gibi " bir algı var. Ben futbolculuk ve antrenörlük hayatımda da başkanım böyle bir diyalog yaşamadım. Sayın Başkanımız bizim babamız gibi, kulübün babasıdır. Bu kulübün başkanıdır. Zaman zaman antrenörlerin bazı eksiklerimiz olabilir bunlar, diyalog içinde çözülebilir. Yanlış anlaşılmasın, yanlış yerlere çekilmesin. Ben bundan mutluluk ve gurur duyuyorum. İsmail Kartal neler yapabilir? diye sorabilirsiniz. İsmail Kartal bugüne kadar hep sessiz kalmıştır ve işini yapmıştır. Yine öyle olacak. Sadece işime konsantre olup şampiyon olmayı düşünüyorum. Tecrübelerim, yaşadıklarım, son 4 yılda, iki şampiyonluk, iki Türkiye Kupası ve UEFA'da yarı final oynama başarısı gösterdik. Fenerbahçe tarihinin 3 Temmuz sürecinden bugüne kadar en buhranlı günlerde bu başarıları elde etmiş kulübün mihenk taşlarından birisi oldum. Bundan sonra da sorumlu teknik direktör olarak Fenerbahçe'ye katabileceğim, katkılar, yenilikler İsmail Kartal'ın duruşudur, bilgi ve birikimdir. Başkanımıza, yöneticilerime, bana inanlara, taraftarlara tekrardan teşekkür ediyorum. Onların yüzünü kara çıkarmamak için bütün bilgi birikimimle, gecemi gündüzüme katarak çalışacağım. Herkes böyle bilsin. Herkese hayırlı olsun" dedi.

"LİGE KADAR BU TAKIMI HAZIRLAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Ardından soruları yanıtlayan İsmail Kartal, "Biz burada çalışan ekip olarak 3-4 arkadaşımız bizimle devam edecek. Kaleci antrenörümüz Murat Öztürk ve analist Melikşah bizimle devam ediyor. Fatih ve Zeki hoca da bize katıldı. 5 kişilik ekip olarak devam ediyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında Almanya Hollanda veya yurt içinden 1-2 yardımcı getirmeye çalışıyorum. Takım şu anda çok olmasa da hazır gibi görünüyor. Lige kadar bu takımı hazırlayacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN YAŞAYA YAŞAYA GELDİM"

Camianın içinden gelen biri olduğunu belirten İsmail Kartal, "Ben bu camiayı çok yakından tanıyan, içinde yaşayan ve bilen birisiyim. Zorlukların yaşaya yaşaya üstesinden geldim. Bu durum zorluk değil bu benim için şans. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğimi düşünüyorum" dedi.

Karakterli oyunculardan kurulu bir takıma sahip olduklarını ifade eden İsmail Kartal, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Çok karakterli oyunculardan kurulu takıma sahibiz. Geçen yıl bunu şampiyonlukla gösterdik. Oyuncularla, çok yakın ilişki ve diyaloglarım oldu. Ama hep seviyeyi korudum. Bunu devam ettirmek istiyorum. Kaldığımız yerden bunu devam ettirip üstesinden geleceğimizi düşünüyorum."