"ŞİKE DAVASI"NDA SON GELİŞMELER GÜNDEMİ DEĞİŞTİRECEK AVUKATLAR: "EN BAŞINDAN BERİ TARAFLI BİR SORUŞTURMA VAR DİYORDUK, BAŞBAKAN ÇIKTI ŞİMDİ BUNLARI BAŞKA BİR DAVADA KENDİSİ SÖYLÜYOR" AVUKATLAR; İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER YAPILAN SON OPERASYONLA İLGİLİ OLARAK ŞİMDİ "BUNLAR SON DERECE GÜZELCE DÜZENLENMİŞ VE EKLEMELER YAPILMIŞ, İLK BAKIŞTA DAHİ AÇIKÇA ANLAŞILABİLECEK DÜZENLEMELERDİR" AÇIKLAMASINI HATIRLATTILAR. "YARGITAY BAŞKANI'NIN ÖZEL OLARAK BİR DOSYA İLE İLGİLENMESİ DOĞRU DEĞİL" "YARGITAY BAŞKANI'NIN BU SORUŞTURMAYA ÖZEL BİR İLGİ GÖSTERMESİ DOĞRU DEĞİL" "ADİL BİR YARGILAMA DEĞİL" "YARGITAY'DA TEMYİZDE BULUNAN ŞİKE DAVASI'NDA USULÜ EKSİKLİKLER VAR" Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul- Yargıtay'da temyizde bulunan ve tetkik hakimin incelediği Şike Davası'nda Fenerbahçe Kulübü'nü ve Aziz Yıldırım ile yöneticileri savunan avukatlar, Yargıtay'a ek dilekçe verdiler.

Tetkik Hakim'in incelemesi bittikten sonra; raporu doğrultusunda kısa süre içinde karar almak zorunda olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi yeni bir başvuru ile karşı karşıya kaldı.

Temyiz davasını Fenerbahçe adına takip eden Avukatlar yaptıkları ek başvuru ile hem zaman kazanmış oldular hem de dosyanın seyrini etkilemiş oldular.

Davaya bakan hukuk bürosu temsilcileri dosyanın yeniden görülmek üzere mahkemeye gönderilmesini talep ettiler. 3 Temmuz sürecinin en başından beri usulü eksiklikler olduğunu ve savunmalarını buna dayanarak yaptıklarını belirten avukatlar; "En başından beri belirtiyoruz. Taraflı bir soruşturma var. Usulü eksiklikler var. Biz en başından bu yana savunmalarımızı bu şekilde yaptık. Telefon kayıtlarında, tapelerde konuşmaların tamamının Aziz Yıldırım'a ait olmadığını araya sesler girdiğini, eklemeler olduğunu söyledik" şeklinde konuştular. Şike dosyası ile ilgili kararın hızlandırılmaya çalışıldığını da belirten avukatlar; "Yargıtay Başkanı çıkıp karar yıl sonunda verilecek diyor. Başkanın özel olarak bir dosya ile ilgilenmesi doğru değildir. Bu soruşturmaya özel bir ilgi göstermesi doğru değil. Adil bir yargılama değil" diyerek tepki gösterdiler. Yargıtay'a ek bir dilekçe ile başvuran Avukatlar yargılama boyunca müvekkilleri Aziz Yıldırım ve diğerlerinin telefon tapelerine eklemeler yapıldığını söylediklerini ancak mahkemenin bu iddiayı dikkate almadığını anlatırken, şimdi Başbakan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in aynı konuları dillendirdiğini belirttiler. BAŞBAKAN ŞİMDİ ÇIKTI AYNI ŞEYERİ KENDİSİ İLERİ SÜRÜYOR "Başbakan şimdi çıktı bunları söylüyor. Aynı şeyleri kendisi ileri sürüyor" diyen avukatlar, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in "Bizim konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm. Bunlar son derece güzelce düzenlenmiş ve eklemeler yapılmış, ilk bakışta dahi açıkça anlaşılabilecek düzenlemelerdir" açıklamasını hatırlattılar.

Avukatlar Güler'in ifade ettiği eklemelerin kendi davalarında aynı ekip tarafından gerçekleştirildiğini iddia ettiler. Bu eklemeler nedeniyle müvekkillerinin aleyhinde sahte delil üretildiğini söyleyen Yıldırım'ın avukatları müvekkillerinin konuşmalarının incelenmesini ve davanın sarih delillerle yeniden görülmesini istediler. UD (UD)