FENERBAHÇE'nin sezon başı Alman ekibi Bayern Levurkusen'den transfer ettiği Michal Kadlec röportaj verdiği Sunday Sport'ta Fenerbahçe ile ilgili gündem yaratacak açıklamalar yaptı.
Türkiye'ye geldiği günden beri sadece 48 dakika forma şansı bulan Michal Kadlec bu durumdan dolayı çok rahatsız ve mutsuz olduğunu dile getiriyor ve bu konuyu "Hayatımda ilk defa takımımın maçlarını TV den izliyorum" sözleri ile belirtiyor. Kadroya girememesinin nedeni olarak da Türkiye Süper Ligi'ndeki yabancı kuralının etkili olduğunu ifade ediyor. Ayrıca forma şansı bulamayacağını da bilen Çek oyuncu Kadlec "Biri bileğini kırsa bile hiç şansım olmayacak" sözleri ile söylüyor .
"FENERBAHÇE'DEN AYRILACAĞIM HABERLERİ BENİM DIŞIMDA GELİŞİYOR"
Türk basınında çıkan devre arası ayrılacak haberleri ile ilgili soruya ise "Gerçekten mi? Benim bu olaylardan hiç haberim yok bana gelen herhangi bir teklif olmadı bunları duymak bana da sürpriz oldu. Ama ben sezon sonuna kadar burada Fenerbahçe'de kalmak istiyorum . Bu tarz haberlerin Türk gazetelerinde çıkma nedeni benim ilk 18'de yer alamamamdan dolayı olduğunu biliyorum" dedi.
S:Türkiye'de Fenerbahçe ile sözleşmen hayal kırıklığı oldu. Bunun sebebi ne ?
C:Türkiye'de oynayamama nedenim Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyunculara uyguladığı kota nedeni yüzündendir. Maçlarda kadroda sadece 6 yabancı oyuncuya izin verilirken kadrolarında 10 yabancı bulundurulmasına müsade ediliyor. Biz 3 forvet oyuncusu ile oynayan bir takımız 4. forvetimiz ise kulübede ve bu 4 forvetin hepsi yabancı. Sahada sadece 2 yabancı kullanma hakkı kalıyor teknik direktörün. Teknik direktör de duruma göre Alves ya da Meireles'i sahada kullanıyor.
S:Yani sen sahada ya da yedek kulübesinde olamıyorsun değil mi?
C:Ben maçları yedek kulübesinde değil evde TV karşısında izliyorum. Bazen de maçları statta tribünden izliyorum. Tabii ki oynayamadığım için çok üzgünüm . Bu durum kariyerimin en kara kısmı ama bunu da yaşamak varmış .Bundan kötü durumların da olduğunu biliyorum, örneğin sağlığım yerinde, olmasa daha kötü. Ben sağlıklıyım"
S:En azından rezerv takımda oynuyor musun ?
C:Burada sistem maalesef böyle işlemiyor . Hocama gidip rezerve liginde oynamak istediğimi söylediğimde benim suratıma bakıp burada böyle bir sistemin olmadığını Avrupa ile buranın farklı olduğunu söyledi. Ama önümüzdeki hafta oynanacak Türkiye kupasında oynamayı bekliyorum.
S:Fenerbahçe'ye geldiğine pişman mısın ?
C:Geriye dönüp baktığımda hiç pişmanlık yaşamadım .Bana uzak düşünceler bunlar benim için yeni bir tecrübe oldu burası .Lig bitene kadar burada kalıp direnmeyi planlıyorum sonrasını hepimiz göreceğiz. SS(UD/FG)