Uğur DEMİRKIRDI/DÜZCE, () - FENERBAHÇE'nin milli futbolcusu Alper Potuk, takımın kamp yaptığı Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni sezondaki hedeflerinden bahsederek sözlerine başlayan Alper Potuk, "Geçen yıl ilk konuşmamı Fenerbahçe formasıyla sizlerle yaptım ve yine sizlerin önündeyim. İyi sezon geçirdik. Sezon sonunda mutlu bir şekilde şampiyon olduk. Aynı şeyi bu sene de yaşamak istiyoruz. 4. yıldızı takarak Fenerbahçe tarihine adımızı yazdırmak istiyoruz" dedi.

Topuk Yaylası Tesisleri'nde gerçekleştirilen kamp sürecini de değerlendiren Potuk, "Kamp dönemi ağır ve yorucu geçiyor. Tabii böyle olması çok normal, sezonu iyi geçirme anlamında faydalı oluyor. İyi bir ortamımız var. İnşallah sezon içinde güzel işlere imza artarak şampiyonluğa kavuşuruz" diye konuştu.

Sahada, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için elinden geleni yapacağını da dile getiren milli futbolcu, "Önemli olan benim için sahada oynamaktır. Sahanın sağında ya da solunda veya orta bölgede oynamak sorun değil. Elimden geldiğince sahada en iyisini yapmaya çalışıyorum. Hocam nerede görev verirse orada oynamaya çalışırım" ifadesini kullandı.

Geçen sezonda saha içinde takım arkadaşları tarafından saçlarının kesilmesine ilişkin de Alper Potuk, "Geçen sene maç sonrasında takım otobüsünde konuşurken şakalaşıyorduk. Hatta Mehmet Topuz vardı şakalaşmada. Benim saç iddiam şampiyon olursak içindi. Ortamı germek için söylemedim ama bazı kesimlerce yanlış anlaşıldı. Saçlarımın uzun ya da kısa olması önemli değil, önemli olan şampiyonluktur. Bu sene de 6. hafta Galatasaray ile oynayacağız. Saçlarım da bu şekilde kalacak" şeklinde konuştu.

Alper Potuk, yeni transfer Diego Ribas ile ilgili de, "Diego Ribas futbolseverlerin bildiği gibi iyi bir oyuncu. Bize de yararlı olacaktır. Uyum sürecini de en kısa sürede atlatacaktır" dedi.

Topuk Yaylası Tesisleri'ndeki hava koşullarının kendisini zorlamadığını da belirten Potuk, "Topuk Yaylası Tesisleri'nde hava da iyi. Sis var ama sıcak değil. Benim açımdan harika diyebilirim. Hiç zorlanmıyoruz" diye konuştu.

Takımdaki birlik ve beraberlik ile aile ortamının da önemine dikkat çeken genç oyuncu, "Ben Fenerbahçe'den önce Eskişehirspor'da oynadım ve orada futbola başladım. Orada da güzel bir ortamım vardı. Fenerbahçe'ye geldim ve aynı aile ortamı burada da var. Yayınlanan programlarda izleyenler gördü. Maçta önce ya da sonra herkes birbirine sahip çıkıyor. Laf olsun diye söylemiyorum ama buradaki aile ortamımız çok iyi. Bu ortam bozulmadan da devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kendi adına sahaya konulacak oyunun daha önemli olduğunu da belirten Alper Potuk, "Skor üretmekten ziyade iyi oyun çok önemli. Geçen sene sezon içinde skor üretme yönünde çalışmalarım oldu. Aynı şekilde bu yıl da çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Antrenmanlar dışında takım arkadaşları ile boş vakitlerin nasıl geçirildiğine ilişkin soruya Potuk, "Yemeklerden sonra çay içerken tavla oynuyoruz. Emre ağabeyle 3 maç yaptık, 2'sini ben, 1'ini de Emre ağabey aldı" yanıtını verdi.

Teknik direktör Ersun Yanal ile ne yapması gerektiğine ilişkin de konuştuğunu dile getiren Alper Potuk, şunları söyledi:

"Ersun Hoca ile 2,5 senedir çalışıyoruz. Her zaman konuşuyoruz. Çalışmalarımızı artıracağız. Rakam olarak herhangi bir istatistik konuşmuyoruz, sadece yapmam gerekenleri hocamla konuşuyoruz."

Fikstür hakkındaki düşünlerini paylaşan Alper Potuk, "Sonuçta ligde her takımla oynuyoruz. Maçların önce veya sonra oynanması çok da önemli değil. Biz her maçımızı kazanmak için oynuyoruz. Avantajlı bir fikstür diyebilirim" diyerek sözlerini tamamladı.