FENERBAHÇELİ futbolcu Alper Potuk, çok iyi bir kadroya sahip olduklarını belirterek, sıfırdan başlayarak rakipleriyle aralarındaki puan farkını tekrar açmak istediklerini söyledi.

Antalya'daki kamp çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Alper Potuk, takımın konakladığı otelin tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Sezonun ilk yarısının kendileri için çok iyi geçtiğini belirten Potuk, "Kardemir Karabükspor maçını kazanabilseydik daha iyi geçmiş olacaktı. Yine de iyi bir puan farkıyla kapattık. Gücümüzün farkındayız, ne kadar iyi bir kadromuz olduğunun da farkındayız. Bu puan farkının olmadığını düşünüp, sıfırdan başlayıp tekrar arayı açmak istiyoruz. inşallah bunu başarırız. Sezon sonunda da taraftarımıza, camiamıza şampiyonluğu yaşatırız" diye konuştu.

"İKİNCİ YARI DAHA İYİ OLACAĞIM"

Alper Potuk, geçen sene forma giydiği Eskişehispor'da hemen hemen bütün maçlarda forma giydiğini vurgulayarak, "Fenerbahçe'de de bu istikrarımı sürdürmek istiyordum ve bu istikrarı da korudum diye düşünüyüorum. İlk seneye göre biraz iyi gibi görünebilirim, ama ben biraz daha iyi olabilirdim. Kenidmi geliştirip ikinci yarı daha iyi olacağım" dedi.

Kendinde ne gibi eksiklikler gördüğü yönünde bir soruya Alper, "Takımım adına gol ve asist sayısını arttırmayı istiyorum. İkinci yarıda bunu en iyi şekilde geliştireceğim" yanıtını verdi.

"EN BÜYÜK RAKİBİMİZ KENDİMİZ"

Şampiyonluk yarışında rakip olarak yine kendilerini gördüğünü belirten Alper, "Aynı ciddiyette ikinci yarıya başlarsak, maç maç düşünüp maç maç kazanmaya devam edersek kendimizden başka rakip düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Antalya'daki çalışmalardan da bahseden Alper, yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Zaten hocamızın yapısı bu yönde. Bunu da zaten ilk yarıda son dakikalarda kazandığımız maçlarda hep gösterdik. Bazıları şans diyebilir; ama biz hep bu çalışmanın sonucunda son dakikalarda gol attık. Maçları bırakmadık, karşılaşmaların 60 - 70. dakikasından sonra rakiplerin üstüne gittik ve ilk yarıda 4-5 maçı da böyle kazandık" şeklinde konuştu.

"ŞU AN İÇİN DOĞRU KARAR VERDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Sezon başında ismi Galatasaray'la da anıldığının, ancak Fenerbahçe'yi tercih ettiğinin ve bu kararıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Alper, şu an için doğru karar verdiğini söyledi. Alper, "İnşallah bu kararımı sezon sonuna da yansıtmayı istiyorum. İlk sezonumda şampiyonluk yaşamak istiyorum ve umarım sezon sonunda daha net bir şekilde söylerim" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin sezon sonunda şampiyon olması halinde ilk şampiyonluğunu yaşayacak olmasının hatırlatılması üzerine de Alper Potuk, "Bence şampiyonluk bir futbolcunun yaşayabileceği en büyük noktalardan birisidir. Bunu da ilk yılımda Fenerbahçe'yle yaşamayı çok istiyorum. Şu an da buna yakınız. İnşallah ikinci yarı da aynı şekilde devam etip şampiyonluğu yaşamak istiyorum" dedi.

"ERSUN YANAL, BİZDEN HER MAÇI FARKLI KAZANMAMIZI İSTİYOR"

Teknik direktörleri Ersun Yanal'ı en iyi tanıyan futbolculardan biri olduğunun ve Yanal'ın kendilerinden ne istediği yönündeki soruya ise Alper, "Eskişehirspor'da 1 buçuk yıl Ersun Yanal'la çalışmıştım. Topun bizde olmasını, daha çok pas yapmamızı, rakipleri daha çok boğmamızı, neredeyse maçları hep farklı kazanmamızı istiyor. Öyle bir yapısı var. Biz de bunu içerideki maçların çoğunda yansıttık diye düşünüyorum. Sadece deplasmanlarda biraz sıkıntı yaşayarak kazandık. Bunları da her maç toplantısında hocamız, bize her yer Kadıköy', her yerde kendi evimizde gibi oynamamız gerektiği şeklinde söylüyor. Bizim sadeace Ersun hocamızın isteyip de yapamadığımız, deplasman maçlarında rakiplerden daha üstün oynayıp faklı kazanamamak. İkinci yarıda daha çok üstüne koyup inşallah hocamızın istediğini yerine getiririz" yanıtını verdi.

Yanal'ın kendisinden ne istediğiyle ilgili de Alper, "Benden de çok iyi savunma yapmamı istiyor, gol atmamı ve asist yapmamı istiyor. Kısaca bir hoca futbolcusundan ne istiyorsa her şeyi istiyor" şeklinde konuştu. ht (os)