Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü'nün basketbol takımıyla ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle;

"Bugün, Galatasaray Kulübü'nün yapmış olduğu, kamuoyunu yanıltma ve yarın oynanacak final 4.maçı öncesi Basketbol Federasyonu'nu baskı-etki altına alma amaçlı açıklamaya cevabımızdır:

Galatasaray Kadın Basketbol Takımının antrenman saatinin denk getirildiği söylenen Fenerbahçe Ülker-Aykon TED Ankara Kolejliler maçının günü ve saati, bir hafta öncesinden belli olmuştur.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın Galatasaray Odeabank ile oynayacağı final maçları öncesi antrenman saatleri ise iki takım yetkilileri ve federasyon nezdinde birlikte kararlaştırılmıştır.

Bu konuda, 28 Nisan Pazartesi günü, Galatasaray Odeabank'tan Sayın Müge Erdem ile antrenman saatleri hakkında tekrar görüş birliğine varılmıştır.

Buna rağmen, bugün öğle saatlerinde, Federasyon Ligler Koordinatörlüğü vasıtasıyla tarafımıza, Fenerbahçe Ülker-Aykon TED Ankara Kolejliler maçı gerekçe gösterilerek, Galatasaray Odeabank Takımı'nın antrenman saatinin öne çekilmesi konusunda değişiklik talebi ulaştırılmıstır.

Bu talep, Türkiye Şampiyonaları'na hazırlanan altyapı takımlarımızın ve Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın önceden belirlenen antrenman programları nedeniyle -salonun müsait olmamasından dolayı- kabul edilememiştir.

Ayrıca bilinmesi gerekir ki; Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da, Fenerbahçe Ülker'in maçlarını oynadığı salon ile Metro Enerji salonu, tamamen birbirinden bağımsız, giriş ve cıkışları farklı, iki ayrı salondur.

Dolayısıyla GS Odeabank takım oyuncularının, Aykon TED Ankara Kolejliler maçına gelecek Fenerbahçe taraftarı ile karşı karşıya gelmeleri, mümkün değildir.

Galatasaray Spor Kulübü tarafından yapılan, tamamen gerçeği çarpıtan, maç öncesi gerginliği artıran ve federasyonu etki altına almaya yönelik bu açıklamayı, kınıyoruz."

İSTANBUL /

gh(gh)