Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelerinde Tarsus Belediyesi'ni 63-94 yenen Fenerbahçe ve Kayseri KASKİ'yi 59-68 mağlup eden Mersin Büyükşehir Belediyesi yarı finale yükseldi.

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde bu akşam oynanan maçta Tarsus Belediyesi ile Fenerbahçe karşılaştı. Mücadeleden Fenerbahçe, 63-94 galip ayrılarak yarı finale yükseldi. Fenerbahçe takımından maçın en değerli oyuncusu seçilen Nevin Nevlin ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Kamil Uzun verdi.

Maça 10-1'lik seriyle başlayan ve ilk periyodu 12-26 önde tamamlayan Sarı Lacivertliler, Cappie Pondexter ve Angel Mc Coughtry ile etkili olarak ilk yarıyı 26-49 üstün kapattı. Üçüncü periyotta Isabelle Yacoubou ile pota altından skor bulan Fenerbahçe farkı giderek açtı ve son periyoduna 36-72 önde girdiği maçtan 63-94 galip ayrıldı . Cappie Pondexter 19, Nevin Nevlin 14, Isabelle Yacoubou 13, Olçay Çakır 12, Angel Mc Coughtry 11 sayı ile maçı noktaladı.

Günün diğer maçında ise Kayseri KASKİ ile Mersin Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Maçtan 59-68 galip ayrılan Mersin temsilcisi yarı finale uzandı. Maçın yıldızı seçilen Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden takımından Courtney Paris'e ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay verdi.

İlk periyodu 16-20 önde tamamlayan Mersin temsilcisi, boyalı alandaki etkinliğini sürdürerek soyunma odasına 30-33 önde girdi. Tanasha Wright ile skor avantajını üçüncü periyotta eline geçiren Kayseri Kaski, Courtney Paris'i durdurmakta zorlandı. Son periyoda 46-47 Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üstünlüğünde girildi. Final periyodunda da başa baş mücadele sürerken Latoya Sanders'ın etkili oyununa Damla Gezgin ve Matee Ajavon ile cevap veren Mersin temsilcisi maçtan 59-68 galip ayrıldı. Courtney Paris 22 sayı, 14 ribaund, Matee Ajavon 13 sayı ile takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Kayseri temsilcisinde ise Latoya Sanders 14 sayı, 13 ribaund, Tanasha Wright 15 sayı, 7 ribaund, 3 asistlik performansları yenilgiye engel olamadı. ANKARA /