Beko Basketbol Ligi'nin derbi mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital'ı 77-52 yenen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, "Bütün oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum, 40 dakika boyunca çok güzel performans sergilediler. Savunmamızdan da çok tatmin oldum. Bazı anlar oldu tabii ki hata yaptığımız, ancak yine de genel olarak iyi çalıştık" diye konuştu.

Sırp antrenör, sarı-lacivertli taraftarlara oluşturdukları atmosferden dolayı teşekkür ederek, "Takımın hücum açısından daha iyi oynayabileceğine inancım, sonuçtan daha önemli. Oyuncularımın da bunun bilincinde olduğuna inanıyorum. Taraftarlara müthiş atmosfer için teşekkür ediyorum. Galatasaray'a da THY Avrupa Ligi'nde başarılar diliyorum" dedi.

Sarı-lacivertli oyuncu Oğuz Savaş da, her iki takımın aklının da THY Avrupa Ligi'ndeki kritik son maçlarda olduğunu anlatarak, "Kazandığımız için mutluyuz. Her iki takım da Avrupa'da Top 8 peşinde. O yüzden kafaların karışık olduğu bir maçtı. Hafta içi kötü bir maç kaybettik. Tabii ki bu kadar kolay olmasını beklemiyorduk. Maça iyi başladık, ilk periyodun son 2-3 dakikasında verdiğimiz 10-0'lık seriyle, maça tekrar geldiler ancak ikinci yarıda farkımızı tekrar ortaya koyduk. Bu da belirleyici oldu. 3. periyodun başında mücadele edeceklerini biliyorduk, aynı sertlikte karşılık verip farkı yirminin üzerine çektik ve kontrollü oynayarak kazanmasını bildik. Derbi galibiyeti, her zaman iki camia için de çok önemli. Güzel de bir galibiyet oldu. Önümüzde Avrupa ligi maçı var. Ona konsantre olup şansımızı sonuna kadar zorlayacağız" şeklinde konuştu.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise, "Taraftarlardan özür diliyoruz, ağır bir mağlubiyet oldu" dedi.

Ataman, Fenerbahçe Ülker'i kendilerinden iyi performans ortaya koyduğu için tebrik ederek, "Maçın ikinci periyodunda, 3-4 dakikalık bir oyun disiplininden kopmamız ve 17 sayılık fark oluşması, bizi tamamen oyundan düşürdü. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Takımından bu kadar kötü bir performans beklemediğini ifade eden Ataman, "Sanırım Fenerbahçe Ülker'in Avrupa Ligi'nde aldığı yenilgi, onları tamamen bu maça mental olarak daha iyi hazırlamış. Bizde ise tam tersi oldu. Avrupa liginde alınan üst üste galibiyetler, takımda aşırı bir rahatlık yaratmış. Oyuncular, Fenerbahçe derbisi için yeterli ve gerekli olan mental hazırlığı yerine getirememişler. Taraftarlardan özür diliyoruz, ağır bir mağlubiyet oldu. Maçı seyretmeye gelen Fenerbahçe taraftarından da özür diliyoruz. Güzel bir maç izlemeye gelmişlerdi" dedi

Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Göksenin Köksal da, "Çok kolay teslim olduk" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA AKIN - İSTANBUL /

ma(gh)