FENERBAHÇE Teknik Direktörü Ersun Yanal, Torku Konyaspor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, rakiplerinin kaybettiği bir haftayı avantajlı şekilde geride bıraktıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Karşımızda değişmiş, daha tempolu oynayan, futbolun ofansif yönünü daha iyi yapan bir takım bulacağımızı biliyorduk. Yeni transfer Hleb'in oyuna katkısının yüksek olacağını da biliyorduk. Oyunu başından yumuşattık, bu da rakibe fazlasıyla oynama imkanı tanıdı. Golü yedik. Takımımız belki oyun ritmini yakalayamadı, önümüzdeki haftalarda tekrar yakalayacaktır ama kazanma arzusunu ortaya koyup, bir maçın nasıl kazanılması gerektiğini, o arzusuyla, oynamasa da gösterdi. Takımımız ritmini yakaladığında daha önemli bir ekip olacağız. Bugün Webo yoktu. Onun yokluğunda, özellikle ufak bir problemi olan Emenike oynadı. Bugün takım kazanma arzusuyla, iki stoperimizin golüyle kazandı, oyuncularımızı kutluyorum."

Webo ile Emenike arasında genelde Emenike'yi tercih ettiğinin hatırlatılması üzerine teknik direktör Yanal, "Geldiğinden beri Webo'nun da oynadığı oldu. Emenike hem kanatta oynayabildiği için, oyuncu değişimlerinde farklı oynayabilme açısından, bir avantaj oluyor. Oyunu rakip sahaya yığdığımızda, fazlasıyla orta geldiğinde topla daha becerili olan Webo'ya ihtiyaç oluyor. Zaman zaman oyuncularımızın bu farklı karakterlerinden faydalanıyoruz" dedi.

Yanal, karşılaşmanın son bölümünde taraftarların kendisine yönelik destek tezahüratlarıyla ilgili de, "Bugün sadece çim sahaya basmadılar. Bizimle beraber oynadılar. Takımımızı, hepimizi desteklediler. Fenerbahçe çok ayrı bir camia. Büyük bir aile. Bunun içinde en büyük taraftar grubumuz. Bu desteklerini sadece sahada değil, sahanın dışında da gösterdiler. Bu duruşlarını hem bize hem yönetimimize hem başkanımıza kabul ettirmiş durumdalar. Onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin ikinci golünü atan Egemen Korkmaz, güzel bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Maçın zor geçeceğini tahmin ediyorduk. İkinci yarı tüm

maçlar zor geçecek. Bugün de öyle bir maçla karşı karşıyaydık. Güzel bir galibiyet aldık. Konyaspor'u da tebrik ediyorum. Oyunu çirkinleştirmediler, çok iyi mücadele ettiler. Maç her iki tarafa da gelebilirdi. Sonunda kazanmak güzel" dedi.

Mehmet Topal da centilmence bir mücadele olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"İki ekibi de tebrik ederim. Kazandığımız için mutluyuz. İlk yarı ve ikinci yarının ilk maçları her zaman zor olmuştur. Bu akşam ne olursa olsun kazanmak istiyorduk. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada 3 puan almayı amaçlıyorduk. İlk yarı durgun başladık. İkinci yarı açıldık ve pozisyonlar bulduk. Rakibimiz de pozisyonlar buldu ama biz değerlendirmesini bildik. Maçtan 3 puanla ayrıldığımız için çok mutluyuz."

TORKU KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ BAKKAL: "FENERBAHÇE KARŞISINDA CESARETLİ OYNADIK. OYNADIĞIMIZ OYUNUN KARŞILIĞI BU DİYEMEM"

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, Fenerbahçe'nin en önemli artılarından birinin yan toplardan bulduğu goller olduğunu belirterek, "Maçtan önce yan topları çalışmıştık ama yan toplardan goller yedik. Fenerbahçe'ye karşı cesaretli oynadık. Mücadeleden memnunum ama oynadığımız oyunun karşılığı bu diyemem. İlk yarıda golü bulduktan sonra Fenerbahçe baskılı oynadı. İlk yarının sonunda yan toptan golü yedik. İkinci devre yine atağa

çıkan, pozitif düşünen bir takım vardı. Maçın genelinde korkmayan, iyi mücadele eden bir takım vardı. Burada puan da alabilirdik. Bu pozitif futbolumuzu, ilerleyen haftalara taşımamız gerekir" diye konuştu.

Bakkal, futbolda korkaklığa karşı bir teknik direktör olduğunu belirterek "Oyuncularımdan yürekli olmalarını, atağa çıkmalarını istiyorum. Maçta Gökhan Gönül ve Caner Erkin'i çok iyi kapattık. Kaptığımız toplarla çabuk atağa çıktık" dedi.

Mesut Bakkal, yeni transfer Hleb'ten memnun olduğunu, Belaruslu futbolcunun gençlere örnek olabilecek bir karaktere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Torku Konyasporlu futbolcu Tolga Ünlü, Fenerbahçe'nin şampiyonluğa oynayan bir takım olduğunu ifae ederek, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. İlk dakikalarda iyi mücadele ettik. Golü de bulduk ve 1-0 öne geçtik. İlk yarının sonunda duran toptan gol yedik. İkinci yarıya iyi başladık ama yine talihsiz bir gol yedik ve 2-1 mağlup olduk. Gerçekten iyi mücadele ettik. Konyaspor'un iyi bir takım olduğunu gösterdik. İnşallah ilerleyen haftalarda, özellikle kendi sahamızda puanlar almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ergün Teber, maçtan önce Fenerbahçe'yi iyi analiz ettiklerini vurgulayarak, "Buraya cesur futbol oynamaya geldik. Fenerbahçe'yi oynatmayıp, kenarlara atılan toplarla gol bulmak istiyorduk. İlk yarıda golü de bulduk. İkinci yarının ilk 10-15 dakikası iyi oynadık, pozisyonlar da bulduk. Ancak bugün çok kötü 2 gol yedik. Karamboller dışında rakibimize yüzde yüz gol pozisyonu vermedik" şeklinde konuştu. ud (os)