Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Topuk Yaylası'ndaki kampın değerlendirmesini yaptı.

Sözlerine ; Hepinizi saygıyla selamlıyorum diyerek başlayan Ersun Yanal, yarın oynayacakları karşılaşma sonrası çalışmalara 3 günlük ara vereceklerini ve bu aradan sonra hazırlık döneminin maçlarla birlikte devam edeceğini ve daha yoğun tempoda olacaklarını söyledi.

KATILIM TAMDI, FUTBOLCULAR HAZIR GELDİ, BİZİM İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRDI

Kampta herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirten Yanal, Burada herhangi bir problem yaşamadık. Katılım tamdı. Uzun bir süre tatil yaptık ama buna rağmen futbolcuların durumu iyiydi. Hepsi hazır geldi bize bir iş düşmedi. Hepsine teşekkür ederim. Kriterleri yerine getirdiler, bizim işimizi kolaylaştırdı. şeklinde konuştu.

4.YILDIZI TAKMAK ADINA KOYDUĞUMUZ HEDEFE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ

Ersun Yanal sözlerini şöyle sürdürdü

Fenerbahçe kaldığı yerden, kaldığı noktadan devam edecek. 4. yıldızı takmak adına koyduğu hedef için iyi başlangıç yapmış olduk futbolcuların hazır gelmesi bu anlamda çok iyi. Onlar iyi profesyoneller, onlara olan güvenimiz bir kez daha arttı.

Burada yaptığımız çalışmalarla, takım oyununu geliştirmeye devam edeceğiz. Hazırız ama istediğimiz tempo yok tabii ki şu an için, bize katılan bir oyuncu var, gençlerle birlikte şu an 30 kişiyiz.

DIEGO OYUN ŞABLONUNA SON DERECE UYGUN

Diego bize hiç yabancılık çekmedi. Oynadığımız oyun O'nun şablonuna da bize de uygun. Bu konuda sorun yaşamayacağız. Fenerbahçe'nin oynadığı bir oyun var zaten, bunu tekrar etmek, daha iyi yapmak için Diego'nun katkısı olacaktır.

HÜCUM HATTIMIZ ZENGİN

Hücum hattındaki kalite devam edecek, Webo hazır geldi, sow çok iyi durumda, Kuyt ve Emenike de gelecek. Öndeki oyuncuların skora katkısının bu sene de devam etmesini bekliyoruz. Digeo hücum yönü çok yüksek olan bir oyuncu. Takım oyununa katkı yapabilecek bir oyuncu. Hücumun yanı sıra savunmayı da iyi biliyor

DAHA İYİSİNİ YAPABİLECEĞİMİZİ FUTBOLCULAR DA BİLİYOR

Fiziksel performanslarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Geçen sene yaptığımız istatistiklerin önüne geçebileceğimizi konuştuk. Bugün geldiğimiz nokta, yapılan çalışmalar verileri daha da arttırmak. Futbolculara daha iyisini yapabileceklerini söylüyorum, istiyorum, onlar da tatili iyi geçirmişler, bu bizim için avantaj

TRANSFER ÇALIŞMAMIZ, TEMASTA OLDUĞUMUZ HİÇ BİR OYUNCU YOK

Transfer söylemleri ne gelince; Başkanımızın da dediği gibi net bir şekilde transfer çalışmamız yok. Hiçbir oyuncu için temas halinde değiliz. Söylemler tamamen gerçek dışı. Kesinlikle buradaki takımla devam ediyoruz.

YABANCI OYUNCULARDAN KİMİN AYRILACAĞINA HAZIRLIK MAÇLARINDAN SONRA KARAR VERECEĞİM

6 hazırlık maçı oynayacağız. 7. Maç Galatasaray ile kupa maçında ve 8. maç lig maç. Yabancı oyuncu konusunda isim verebilmem için hazırlık maçlarını beklememizde fayda var. Şu anda oyunculara talepler var. Onların olgunlaşmasını bekleyeceğiz. Hazırlık maçlarını oynayalım birlikte görürüz.

EGEMEN'İN SAKATLIĞI HAKKINDA...

Egemen'in sahalara dönüşü konusunda şunları söyleyebilirim; geçen sezonun sonlarında da sakattı, bunu takım telafi etti. Yarın kontrolü var, kemik ödemi oluştu. Danimarka dönüşü bizimle birlikte olacaktır.

KUYT'IN KARAKTERLİ OYUNU BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ

Kuyt, gerçekten hepimizi çok mutlu etti. Dünya kupasında bizlere şunu gösterdi ki, karakterli bir mücadele ortaya konulduğunda O'nun her türlü takıma faydalı olacağını gördük. Kuyt'ın enerjisi takım için de büyük katkı. Oynadığı mevkilere gelince, hücum ve savunmayı aynı anda yapabiliyor. Çok özverili ve fedakar. Gözünde bir sakatlık varken biz maça çıkmasına şüpheyle bakarken, o antrenmana dahi çıkmak istedi ve çıktı.

REHAVET OLMAZ

Bizde rehavet olmaz, daha hazır daha birbirini tanıyan bir ekip olmak avantaj getirir, sonuçta her futbolcunun bir rakamı, inatçı yapısı var, kazanmayı seven oyuncularla doluyuz...

Biz şampiyon olmak istiyoruz. En büyük destekçimiz taraftar kitlemiz

Ben şampiyonluk yüzdesi hesabı yapamam, bir yemek yapıyorsun malzeme olmadan olmuyor. Bu bir bütün, avantajımız taraftarımız, büyük bir kitle, seyircimiz hep yanımızda, arkamızda, bu büyük katkı..takımın arkasında durdular...Onların gücü bizi olumlu motive ediyor

2ŞUBAT AYINA HAZIRIZ

Şubat ayındaki Afrika kupasını hesabını yaptık, planlarımız dahilinde var. Kadromuz yeterli

FİKSTÜR KONUSU

Fikstür, lig başlayınca avantaj mı dezavantaj mı olacak göreceğiz. Çünkü hangi takımın ligi force edeceği belli olmuyor. Sürpriz takımlar olabiliyor, bu takımlar hangi haftalarda oynayacağınız önem kazanıyor. Bir başlasın görelim ama şu var geçen sene derbileri ilk yarı içeride oynamıştık, şimdi daha farklı

SORUMLULUĞUMUZ ARTTI^

Fenerbahçe her sene birinci olmaya çalışır, bu aşağı inmez, baskı yok üzerimde ama sorumluluk arttı. Kaygılarımız var bu kaygı bir duygu , futbolcuların tatili iyi geçirmeleri kaygının bir işareti, bıraktığımız noktadan sonra daha ileri gitmek. Daha yukarı çıkmak için sorumluluk almışlar. Biz de onlardan daha iyi olmalarını istedik, M.Topuz hiç bırakmamış. Emre özel aletler almış. Volkan iyi bir bedensel kitle ile geldi. Caner, Hasan Ali gayet iyi durumdalar. Raul ve Bruno sadece 1 hafta izin yapmış. Geri kalan sürede hep çalışmışlar.

SADECE SAHANIN İÇİNE KONSANTRE OLDUK

Sadece sahanın içine konsantre olduk. Dış etkenlerle ilgilenmiyoruz, ama bir sonuç olursa buna da hazırız.

EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ BİZİM İÇİN DE FUTBOLCULAR İÇİNDE FENERBAHÇE'DE OLMAK

Avrupa kupalarında olmamak üzer mi bizi, aslında en büyük mutluluk Fenerbahçe'de olmak. Ben , futbolcular burada olduğumuz için çok mutluyuz, çok ilgi görüyoruz. Fenerbahçe de olmanın keyfini çıkarmak son derece güzel...Riskleri de var ama oyuncular ne yapacaklarını biliyorlar. Fenerbahçe futbolcuları için iyi bir zemin hazırlamış.