Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fethiyespor'a 2-1 mağlup olarak elendikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, bu tür mağlubiyetlerin hiçbir mazereti olamayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Ligde süre almayan oyuncularla oynadık. Ancak bu türlü mağlubiyetlerin Fenerbahçe için hiçbir mazereti yok. Fenerbahçe'nin tek hedefin lig şampiyonluğu. Bizim bir yolumuz var. O da şampiyonluk. Bütün takım, camia, bu yolda kenetlendik. Bu hedefi gerçekleştirmek için bütün çalışmalarımızı yürekten yapmaya devam edeceğiz. Rakibi kutluyorum, onlara Türkiye Kupası'nda başarılar diliyorum."

Bir gazetecinin, "Başkan Aziz Yıldırım geçen yıl kazanılan Türkiye Kupası'ndan sonra 'kupayı kazanmamıza rağmen, aldığımız bütün ödüllerin toplamı bile, oyuncularımıza maç başına ödediğimiz rakamları karşılamıyor' şeklindeki açıklamasının bir etkisi oldu mu?" şeklindeki soruya Yanal, "Biz her maça

kazanmak için çıkmalıyız. Her maçı kazanmak için oynamalıyız. Böyle bir şeyi düşünmek bile istemiyorum. Bizim bir hedefimiz vardı, o da lig şampiyonluğuydu. Bunu başaracak güçteyiz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz" yanıtını verdi.

Bazı oyuncularla yollarını ayırmayı düşünüp, düşünmedikleriyle ilgili soru üzerine de Ersun Yanal, "Böyle bir planlama içinde değiliz. Ne bir transfer çalışması ne de oyuncularımızla ayrılık çalışması yaptık. Ancak bu demek değildir ki olacak veya olmayacak. Önümüzde Çaykur Rizespor maçı var. Onu kazanmak istiyoruz. Ondan sonra oynayacağımız bütün maçları kazanmak istiyoruz. Tek kulvarda gideceğiz, o da lig şampiyonluğu. Bizim için çok önemli bir sezon. Lig şampiyonluğunu kazanarak bu sezonu kapatmamız her şeyden önemli. Onun için ne gerekiyorsa hem yönetimimiz hem biz onu yapacağız" şeklinde konuştu.

"Kupadan elenmek avantaj olabilir mi" sorusuna ise teknik direktör Yanal şu yanıtı verdi:

"Çok uzun bir tartışma. 2 senenin şampiyonu Fenerbahçe. Ne kazandı ne kaybetti çok tartışıldı. Fenerbahçe cephesinden baktığımızda bizim için çok anlamlı olan bir şampiyonluk var. Bu şampiyonluğu Fenerbahçe kazanmak için çalışacak."

Fenerbahçe'nin Çek oyuncusu Michal Kadlec, karşılaşmayla ilgili söyleyecek fazla bir şey olmadığını ifade ederek, "Maçta 1-0 üstündük. Sonra kendi hatalarımızdan dolayı 2-1 mağlup olduk. Çok üzgünüz" dedi.

Kadlec, bundan sonra takıma girip, giremeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine de, "Sonuçta kimin oynayacağına her zaman hoca karar verir. Bu akşam bir şans buldum, fakat maçı kaybettik. Çok sık oynamayan oyuncular için bu akşamki kupa maçının önemli olduğunu hepimiz biliyorduk. Tabii ki kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Önümüzde daha fazla maç olabilecekti. Fakat bu akşam bunu başaramadık. Ben şansımı bekledim. Yaklaşık yarım sezon geride kaldı ve 2. defa forma şansı buldum. Bundan sonra da şansımı beklemeye devam edeceğim" diye konuştu.

Sarı lacivertli takımın İsveçli futbolcusu Samuel Holmen de elendikleri için çok üzgün olduklarını belirterek, "Üzgünüz, düş kırıklığına uğradık. 1-0

öndeyken maçı biterebilirdik ama maalesef yenildik. Artık lige odaklanacağız. Fethiyespor'u tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

FETHİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ İPEKOĞLU: "FENERBAHÇE'Yİ ELEMEK, DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR ŞEY DEĞİLDİ"

Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, tamamen lige konsantre olmak istediklerini vurgulayarak, "İnşallah hayırlı olur. Pek düşündüğümüz bir şey değildi. Hedefimiz PTT 1. Lig'de kalıcı olmak. Şu anda ligde çok sıkıntı çekiyoruz. Maçtan önce 'Eğer Fenerbahçe bize müsaade ederse biz de bir sürpriz yaparız' demiştim. Aslında Fethiyespor'un çok kaliteli bir kadrosu var. Bir şeyleri başarmak için sadece kendilerine inanmaları gerekiyordu. Bu Fenerbahçe maçı da önümüzdeki lig maçları için moral motivasyon açısından takım üzerinde çok olumlu etki yapacaktır. Sadece Denizlispor maçı tehlikeye girdi. Genelde bu tip maçlardan sonra bir sıkıntı yaşanır. Ancak Denizlispor maçı bizim için Fenerbahçe maçından çok daha önemli. İnşallah ligde de bugünkü futbolu devam ettiririz" diye konuştu.

Yaklaşık 4 gündür takımla birlikte olduğunu belirten İpekoğlu, "Takım savunmasında çok ciddi sıkıntılar vardı. Bunu düzeltmek için çalıştık. Bugün takımımızın gösterdiği performanstan dolayı bunu da az buçuk başardığımızı düşünüyorum. Oyunun ilk 70 dakikasında fazla atağa çıkamadık. Ancak beraberliği yakaladıktan sonra pozisyonlar bulduk. Attığımız 3. golde de 'ofsayt yoktu' deniliyor" dedi.

Bundan sonrası için endişeli olduğunu dile getiren Engin İpekoğlu, "Sonuç olarak Fenerbahçe'yi eledik. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum. Şu

açıdan, Fenerbahçeli olarak değil de, bundan sonra hem lig hem kupayı nasıl götüreceğiz. Şu anda 17-18 kişilik dar bir kadromuz var. Bundan dolayı endişeliyim" diye konuştu.

Fethiyespor'un ikinci golünü atan Ahmet Aras, tur atladıkları için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Gol atacağımı rüyamda görmüştüm. Gol sonrası sevincini de görmüştüm" Fenerbahçe karşısında bir mucize gerçekleştirdik. Fenerbahçe bir tarihtir. Bu tarihte de duvarın köşesine ismimizi yazdık. Çok mutluyuz. Herkes 'şimdi ikinci Pendik faciası' diyor. Gerçekten ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Çok heyecanlıyım" dedi.

Fethiyesporlu Ali Dere ise ligde kötü olduklarını ancak kupa maçlarının hepsini kazandıklarını belirterek, "Bugün de kazanmak için geldik. Fenerbahçe çok büyük bir takım. Böyle takımlara karşı motivasyon farklı oluyor. Hepimiz maça çok motive olduk. Takım olarak elimizde geleni yaptık. Fenerbahçe maça iyi başladı ama biz ikinci yarı maçı çözdük. Kontrataklarla önemli pozisyonlar bulduk. Sonuçta tur atladığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Fethiyespor'un beraberlik golünü atan Onur Okan, Fenerbahçe karşısında iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Fenerbahçe'nin gücünü biliyorduk. Sahada oyunu çirkinleştirmeden, en iyi şekilde Fethiyespor'u temsil ettik. İyi oynadık, iyi mücadele ettik. Şans bize güldü ve turu geçtik. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Fenerbahçe'yi eleyerek Fethiyespor tarihine geçtik. Maç sonu çok mutluyduk. Tadını çıkardık. Yarından itibaren ligi düşüneceğiz. Bizim için önemli olan lig. Ligde en dipteyiz. Denizlispor maçını kazanmalıyız" diye konuştu.

Onur, gol attığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, Kadıköy'de Fenerbahçe ağlarını havalandırmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Fethiyespor futbolcu Mustafa Aykut Turan da, kaybedecek bir şeylerinin olmadığı mantığıyla maça çıktıklarını belirterek, "Herkes için sürpriz bir galibiyet

olabilir ama biz buraya gelirken şaka da olsa galip olarak çıkacağımızı söylüyorduk. Kaybedecek bir şeyimiz yoktu. Soyunma odasında bunu da konuştuk. Galip geldik ve tarih yazdık. Fenerbahçe'yi eliyorsak herkesi yenebiliriz. Hedefi büyüttük, kupayı da alabiliriz" dedi.

Turan, kendilerinin ligde zor bir dönemden geçtiğini, Fenerbahçe'nin ise çok iyi gittiğini ifade ederek, "Sahada Fenerbahçe'nin bizi hafife aldığı

izlenimi oluşmadı ama bana göre almışlardır. Futbolda küçümseme olamaz. Bugün bunu herkese gösterdik" diye konuştu. ht (os/fg)